Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS w grze, co może być przyczyną?

sebusxoxo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, kilka tygodni temu zmienialem swojego pcta, na starym w cs bylo zbyt malo fps, jednak po zmiane sprzetu fpsow nadal nie jest zbyt duzo. podczas grania na mm na typowych mapach(dust2 mirage) fps sa w okolicach 150-200 przy najnizszych detalach rozdzielczosc 1600/900. problem jest tego typu ze kilka razy w ciagu gry fpsy spadaja drastycznie tzn do okolic 50-60. podczas przemieszczania sie po mapie fpsy rowniez nie raz spadaja do okolic 100 co mnie dosyc mocno dziwi gdyz taka wartosc to raczej nie jest zbyt duzo jak na sprzet. 

: procesor intel  pentium g3250 ( 3.2ghz x2 rdzenie)

Grafa gt 730 nvidia

dysk 320 gb 

4gb ram (jedna kosc)

WINDOWS 7 <pirat>

Opublikowano

Sprawdzałeś komendy startowe?

wejdź w Steam w Gre CS GO (Nie włączaj) wejdź w właściwości następnie ustaw opcje uruchamiania i wpisz to : -novid -high -threads ? +cl_forcepreload 1

Opublikowano

Komendy nic nie pomogly ;/ fps tak jak byly ;< moze przy tym sprzecie po prostu wiecej nie wycicagne? ale to nie wyjasnia spadkow z okolic 200 do 50 ;//

Opublikowano

Mam jeszczy pytanko do Graczy cs;go. Czy na waszych pc tach podczas grania mm przy bieganiu po mapie macie rozbierznosc fps ? tzn czy sa one powiedzmy miedzy 100 a 200 czy 180 a 200 ? <taki przyklad>

Opublikowano

Tak. Jest to spowodowane tym, że w różnych miejscach coś może bardziej obciążać karte lub procka, w sensie więcej się dzieję np. tam stoi 10 aut i masz 100 fps, tam 5 aut i masz 150 fps.

Opublikowano

Mam jeszczy pytanko do Graczy cs;go. Czy na waszych pc tach podczas grania mm przy bieganiu po mapie macie rozbierznosc fps ? tzn czy sa one powiedzmy miedzy 100 a 200 czy 180 a 200 ? <taki przyklad>

200-250.

Gdybym ustawił stałe 200 to pewnie by nie spadły.

Czekaj na synchronizacje pionową off.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

kolega wyzej pisze 200-250 i ze gdyby ustawil 200 to by pewnie nie spadaly. ja mam zazwyczaj 150-200 a jak bym ustawil nawet i na 100 to by spadly wiec to nie jest normalne moim zdaniem. drugi temat jest taki ze nie chce wiecej fps a chce aby byly one stale, w miare mozliwosci . spadkow do 30 nie mialem nawet na starym kompie ktory przy 2 smokach na mapie dostawal blue screena(to akurat nie jest zart).

Opublikowano

Przyczyną może być:

- Temperatura karty graficznej, procesora.
- Nieaktualne sterowniki
- Brak pasty termo-przewodzącej na procesorzy

- Zasyfiony/zawirusowany system.

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

temp grafy ponizej 40, procesor tak jak pisalem wyzej. system ma miesiac i nie ma zadnych smieci, cs go lol i sterowniki ;/ pasta rowniez jest na 100 % ;<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...