Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kulturka?

`Dosia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 18 lat i mam takie pytanie. Gdy odwiedzam swojego teścia to wypada wpaść do niego z jakimś winem? Oraz dla jego narzeczonej z jakimiś kwiatami? Czy na razie jestem za młody i mogą sobie o mnie źle pomyśleć? 

Opublikowano

Jak najbardziej, skromne upominki zawsze w cenie. Nie wiem tylko, czy sam fakt, że masz 18 lat upoważnia Cię do nazywanie ojca dziewczyny teściem :v

Qui est le prochain?

Opublikowano

@Mexantine, trzymam to tylko dla siebie. Mówię przyszłościowo  :D

Upominki zawsze spoko, jak cie stać to możesz teściowi kupić nawet Jack Danielsa :D

Opublikowano

A jest opcja żeby sobie coś źle o mnie pomyślał? Zadaj sobie sam pytanie jak Ty byś się poczuł dostając coś takiego. Czekam na odpowiedzi :D

Opublikowano

A jest opcja żeby sobie coś źle o mnie pomyślał? Zadaj sobie sam pytanie jak Ty byś się poczuł dostając coś takiego. Czekam na odpowiedzi :D

Dlaczego miałby o Tobie źle pomyśleć?

Gdybym miała córkę, a jej chłopak przyniósłby mi kwiaty w prezencie ot tak, bez okazji uznałabym, że po prostu ma gest. Bardzo sympatyczne zjawisko :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Nic zlego to nie jest.

Jak chcesz sie schlebić u teścia to kup mu worek cebuli

21f0dgn.jpg

Opublikowano

A co jeśli jest abstynentem? Nie każdy musi pić.

To będzie miał ładną buteleczkę do barku, zawsze można kogoś poczęstować. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jakiegoś browarka ewentualnie wódeczkę najlepiej. 

Tak z piwem wejść w prezencie, to nie wypada. 

Jak chcesz coś sprawić na prezent, to jeśli Cię stać, to Jack Daniels

byłby chyba najlepszy. Jakby Ty byś się poczuł, gdybyś dostał taki upominek?

Wino to kwestia kontrowersyjna, jedni mówią że facetowi dać nie wypada, a drudzy

wręcz przeciwnie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jakiegoś browarka ewentualnie wódeczkę najlepiej. 

Tak z piwem wejść w prezencie, to nie wypada. 

Jak chcesz coś sprawić na prezent, to jeśli Cię stać, to Jack Daniels

byłby chyba najlepszy. Jakby Ty byś się poczuł, gdybyś dostał taki upominek?

Wino to kwestia kontrowersyjna, jedni mówią że facetowi dać nie wypada, a drudzy

wręcz przeciwnie.

Wino to chyba bardziej dla kobiety niż dla mężczyzny, dobry pomysł z whiskey bardziej tutaj wypada. 

Opublikowano

Gorzej jeśli okaże się, że teść miał problemy alkoholowe i już nie pije alkoholu. Zawsze możesz dziewczyne podpytać... ew. kupić gorzkie batony wawel czy coś w ten deseń.

Opublikowano

Nie nie, spokojnie, żadnych problemów z piciem nigdy nie było  :D I to nie na "pierwszy raz", tylko jak do tej pory jeździłem to z pustymi rękoma. Najlepszym sposobem będzie sprawdzenie w praktyce  ;) Czyli dla Pana Jack Daniel's a dla Pani bukiet kwiatów  :lenny: 
Jeszcze tylko pytanie, jest jakaś regułka na jaką okazję jakie kwiaty? Których nie wypada itd. ? 

Opublikowano

Zawsze wypada jakiś upominek ;). Jak odwiedzasz to możesz dac jakieś skromne winko czy kwiatki.

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Ja jak jechałem do rodziców jakieś kobiety pobierałem stały zestaw :
- storczyk w doniczce 
- likier SHERIDANS / ew jakieś Malibu 

Wódki dawać raczej nie wypada, whisky nie każdy lubi.

Trochę lipton że nie przyjechałeś z takim zestawem pierwszy raz, ale liczy się gest.
Powodzenia i pozdrawiam, F

f.png

Opublikowano

Powiedz mu, ze zruchasz mu tak corke, jak nikt tego nie zrobil i nie zrobi. Ucieszy sie na pewno.

To czy pije, nie ma znaczenia. Liczy sie gest. Jak Fifolski napisal, lepiej jakis trunek typu Sheridan.

Bedzie lezec, ale ladnie sie prezentuje.

Opublikowano

zależy od charakteru teścia, jeśli jest dosyć wyluzowany, lubi dobrze wypić, to będzie bardzo zadowolony, natomiast jeśli jest przeciwieństwem tych cech to raczej nie zaniósłbym alkoholu.

Opublikowano

@Cynical, on jest taki bardzo "profesjonalny" jeśli chodzi o te sprawy. Taki, że wiesz, zawsze elegancko ubrany, stół ładne przygotowany, świece, kieliszki, pełna kulturka, więc wiesz. Wyluzowany jest  #potwierdzone_info  :D

Czy ktoś mi może jeszcze powiedzieć jakie kwiaty na takową okazję? Czy bez wydziwiania, normalne jakieś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...