Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się takie coś złożyć?

hahahaSKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam upatrzone takie cuś

• Procesor: Intel Core i5-6500 - 910 zł
  • Płyta główna: MSI B150M PRO-VDH - 320 zł
  • Pamięć: Kingston 2x 4 GB 2666 MHz HyperX Fury - 225 zł
  • Karta graficzna: ZOTAC GeForce GTX 960 2 GB - 870 zł
  • SSD: Transcend SSD370 256 GB - 360 zł
  • Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB - 230 zł
  • Zasilacz: Thermaltake Smart SE 530W - 230 zł
  • Obudowa: Zalman Z3 Plus - 180 zł
  • RAZEM: 3325 zł

tylko intel

(z komputerświata)

A tu kilka pytań:

1.Czy ZOTAC GeForce GTX 960 2 GB - 870 zł jest od NVIDII
2. Czy ceny są ,,realne''
bo karta w sklepie internetowym kosztuje +- 935zł
3. Jakiś test jest (ile fps na takim zestawie)
4. Ile będzie tak +- działał taki komputer (nie walę w niego młotkiem)
5.Jaki monitor ??? Chcę aby wytrzymał bez zacinania.

z góry dziękuję

Opublikowano

1. No tak, zotaca to tak tylko chlodzenie jest de facto.

2. Tak.

3. Kij wie, poszukaj, watpie, ze na dokladnie takim.

4. Jak nie bedziesz w niego walil to przy dobrych wiatrach, az do czasu kiedy zacznie sie rozkladac i zniknie w glebie.

5. Jakiś full hd, monitory raczej sie nie zacinaja, musisz podac budzet.

PS: w faqu masz wzor, uzupelnij to Ci zloze cos lepszego, bo tego nie warto brac, a zwlaszcza z karta graficzna w wersji 2gb. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zrobię jak mówisz.

Na mym lapku ( z 2012 i5 , 4gb ramu , jakś karta graficzną ( coś tam coś tam 360M) dysk 500gb) jedyną grą w jaką grałem na najwyższych ustawieniach to Mario (taki mały powrót do starych gier) więc chcę coś złożyć do +- 3000zł bez monitora, coś co udźwignie jakieś ciekawsze gry w grywalne ilości fps( w quake już grałem :-) )

Opublikowano

uda się zamienić i5 4460 na i5 6500 ?

Nie da rady. Wychodzi wtedy poza budżet, chyba, że chcesz bez SSD.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

ssd musi być a budżet jest +- a nie równe 3000  więc te 400 zł w tą czy w tą to bez różnicy a ma być dobry do grania. karta też dobra ale lepsza jakaś jest ?

całość pod intel

Opublikowano

Już te 400zł wolałbym włożyć w grafikę, bo będzie o wiele większy skok wydajności w grach niż na skylake.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

ale jest napisane

ssd musi być budżet jest +- a nie równe 3000  więc te 400 zł w tą czy w tą to bez różnicy a ma być dobry do grania. karta też dobra ale lepsza jakaś jest ?

całość pod intel

mam max 3500 więc trzeba jakoś to pogodzić. całość pod intel , o tym trzeba pamiętać +karta graficzna też musi być lepsza ( i kompatybilna z płyta główną)

Opublikowano

Tak to jest napisane, że chyba normalna osoba tego nie zrozumie.

Zmień po prostu grafikę na:

http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-ssc-acx-2-0-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-3xdp-04g-p4-3975-kr-713997/

Dla wszystkich znawców typu Harriott, żebyś sie przypadkiem nie kłócił o wybór 970. Autor chce mieć jeszcze ssd, a zasilacz z 390 będzie pod krawędzią.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...