Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do cs'a

dawidlupa243

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1500 zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Tydzień-dwa
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Komputer ma 7 lat więc szkoda gadać
Do czego ma służyć komputer? Cs'a
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Niee!
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?Nie

W obecnym komputerze mam 500 GB pamięci więc to mi definitywnie wystarczy. Nie znam się na tym więc czy jest jakaś możliwość zastosowania tego dysku aby zmniejszyć cenę nowego komputera? Pozdrawiam. 

579571423327107377857.png

Opublikowano

Intel Pentium Dual E2220, NViDIA GeForce 9500 GT 512mb, 2 GB ram ddr2, Zasilacz 500 W, a jeśli o dysk to ATA. Jeszcze coś ? 

jaka dokładna marka zasilacza.. komp nie jest aż taki wcale słaby.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

sprzedaj pamiątki, proca, kartę za grosze i już będziesz miał, bo złożyłem zestaw, który przekracza niestety budżet o 70 złotych. w ostatnim momencie zorientowałem się o pamięciach...

Adapter: D-Link SATA->IDE & IDE->SATA
Pamięć: Patriot Signature DDR3 4GB 1600MHz 512x8 1 rank
Płyta główna: MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX
Zasilacz: Antec VP 500
Obudowa: SilentiumPC Brutus S20 Pure Black
Procesor: Intel Core i3-4170, 3.70GHz, 3MB, LGA1150, 22nm, 54W, VGA, BOX
Karta graficzna: XFX AMD Radeon R7 360, 2GB GDDR5, 128 Bit, HDMI, DP, 2xDVI
~1575zł

http://www.morele.net/inventory/info/eQU8DV/

na takim zestawiku cs ładnie będzie śmigał.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Nie bawiłbym się w przejściówki IDE->SATA jeśli to ma być dysk systemowy. Przy archiwalnym ok, ale przy systemowym może być problem z działaniem. Lepiej zwyczajnie kupić nowy dysk.

Opublikowano

ja tam się bawiłem i nie było problemu. dysk to nie karta graficzna, że potrzebuje faktycznie dużo pin. ja przez molexa bałbym się np. karty podłączyć, bo to co innego. dysk nie bierze ci tysiąc WAT i dla mnie można bez problemu "przejściówkować".

Opublikowano

ja tam się bawiłem i nie było problemu. dysk to nie karta graficzna, że potrzebuje faktycznie dużo pin. ja przez molexa bałbym się np. karty podłączyć, bo to co innego. dysk nie bierze ci tysiąc WAT i dla mnie można bez problemu "przejściówkować".

Nie chodzi o prad nawet, ps to ze u Ciebie akurat pyklo, nie znaczy ze u niego tez zadziala. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie chodzi o prad nawet, ps to ze u Ciebie akurat pyklo, nie znaczy ze u niego tez zadziala. 

ale że ma mu po prostu przejściówka nie zadziałać? zadziała i będzie działała tak samo długo jak i przy 2x8 pin od psu. takie gadanie, że przejściówki pewnie zaraz skracają żywotność 50x razy.

Opublikowano

ale że ma mu po prostu przejściówka nie zadziałać? zadziała i będzie działała tak samo długo jak i przy 2x8 pin od psu. takie gadanie, że przejściówki pewnie zaraz skracają żywotność 50x razy.

Nie o to chodzi, tylko ze nie bedzie sie dalo wykorzystac dysku jako systemowego. (czasem sie udaje, czasem nie)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie o to chodzi, tylko ze nie bedzie sie dalo wykorzystac dysku jako systemowego. (czasem sie udaje, czasem nie)

zapewniam, że będzie się dało.

Opublikowano

Przecież napisałem, że zapewniam 100%. Ślepy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...