Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier (Battlefield 4) czy taki zestaw da radę?

Urso223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A  nie lepiej  było by już grasz  w tego bf4 na PS3 ?

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Czy płyta główna którą podałem w ostatnim zestawie jest dobra czy trzeba cos lepszego i droższego?

Chodzi ci o ten zestaw z i3? Płyta w 100% wystarczy,

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czy płyta główna którą podałem w ostatnim zestawie jest dobra czy trzeba cos lepszego i droższego?

Chodzi ci o ten zestaw z i3? Płyta w 100% wystarczy,

Ten i ew. zamiana GTX'a na radeona o którym rozmawialiśmy wcześniej.

Płyta główna: MSI H81-P33
Karta graficzna: MSI GeForce CUDA GTX950 GAMING 2GB DDR5
Procesor: Intel CORE i5-4460 3.20GHz
Zasilacz: Be Quiet! SYSTEM POWER 8 500W
Pamięć operacyjna: 8 GB

banneranim.gif

Opublikowano

Zapytam jeszcze czy ten zestaw http://www.morele.net/inventory/info/vtBonl/ będzie odpowiedni do tej obudowy czy będę musiał kupować nową? To jest moja aktualna http://www.morele.net/obudowa-i-box-lynx-704sk-bez-zasilacza-189846/ (Udało się znaleźć ^^) Postanowiłem, że zainwestuje i wymienię cały komputer. Jednak zapytam czy mając Ram 2x4 GB 1333MHz warto inwestować w to samo lecz 1600 Mhz? Czy raczej muszę do takiego sprzętu?

banneranim.gif

Opublikowano

Zapytam jeszcze czy ten zestaw http://www.morele.net/inventory/info/vtBonl/ będzie odpowiedni do tej obudowy czy będę musiał kupować nową? To jest moja aktualna http://www.morele.net/obudowa-i-box-lynx-704sk-bez-zasilacza-189846/ (Udało się znaleźć ^^) Postanowiłem, że zainwestuje i wymienię cały komputer. Jednak zapytam czy mając Ram 2x4 GB 1333MHz warto inwestować w to samo lecz 1600 Mhz? Czy raczej muszę do takiego sprzętu?

Chłopie, przecież to piekarnik jest. Weź jakąś obudowę (może być nawet Gladius M20).

Jak RAM masz DDR3 to możesz zostawić i podkręcić ten te 1333 MHz do 1600 MHz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

:D Co do ramu to jak nie podkręcę to też będzie ok? Postaram się kupić nowe, ale jak zabraknie kasy to czasowo bym te zostawił. Co do obudowy to nie wiem co powiedzieć, nie taką sobie wybrałem bo nie chciałem wyświetlaczy oraz sterowania wiatrakami żeby czegoś nie zepsuć. Kupowałem ten komputer ok 3 lata temu i myślałem, że w sklepie koleś się zna skoro prowadzi takowy, a on za 2500 zł (W tym monitor LG Flatron E1951, klawiatura+mysz ibox) wcisnął mi taki szmelc. Przecież 3 lata temu za 2500 zł też można było zrobić całkiem przyzwoity sprzęt, a na pewno lepszy niż to co mam aktualnie. Szkoda, że nie pokusiłem się wtedy zagłębić w temat podzespołów, powiem szczerze, że byłem jeszcze bardziej niedoinformowany niż teraz, kiedyś zależało mi aby komputer miał dużo ramu i myślałem, że to jest najważniejszy aspekt :D {rzy okazji zapytam, wiecie może ile bym dostał za ten mój komputer (Zobaczcie pierwszy post)? Możecie też również polecić jakieś niedrogie obudowy która pomieści te podzespoły http://www.morele.net/inventory/info/vtBonl/

banneranim.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...