Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przez jak długi czas kupować zwykłe pakiety?

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie da się powiedzieć kiedy masz przestać je kupować, po prostu przestań kiedy uznasz, że masz już wszystkie karty do kilku tam talii, którymi grasz ;d

Możesz przestać je kupować, zacząć zbierać gvg, a później znowu dozbierać trochę klasycznych ;d

@GunZ1313

podstawka > gvg, jeśli potrzebuje do decku więcej kart z podstawki.

gvg > podstawka, jeśli potrzebuje do decku więcej kart z gvg.

Cała filozofia tak prościej  :v

@GunZ1313

W trybie dzicz karty z gvg i naxxa będą wciąż dostępne, a w nowym trybie all karty masz za free, więc nie wiem o co Ci chodzi :p

giphy.gif

Opublikowano

Zalezy ile masz kart, ja na przyklad nie kupuje juz klasycznych pakietow, bo mam jakies 90% kart. Zamiast tego zbieram na dodatek.

Opublikowano

Nie da się powiedzieć kiedy masz przestać je kupować, po prostu przestań kiedy uznasz, że masz już wszystkie karty do kilku tam talii, którymi grasz ;d

Możesz przestać je kupować, zacząć zbierać gvg, a później znowu dozbierać trochę klasycznych ;d

Robisz temat o formatach i nadal używasz starej formułki podstawka > gvg. 

Co do tematu.

Wszystko się da powiedzieć, wystarczy tylko jeżeli:

-dasz listę jakie karty podstawowe masz

-stan przygód

Ogólnie playstyle w tą grę do wiosny to 

-granie aren

-otwieranie podstawek

-kupowanie przygód od BRM wzwyż

Na moim przykładzie: gram 4 deckami Midrange Druid, Secret Paladin, ZooLock, Patron Warrior, brakuje mi 3 skrzydeł brm oraz 2 loe, stwierdzam, że narazie nic nie potrzebuje, bo jakieś tam competitive decki mam więc aktualnie do wczoraj grałem tak:

Podstawowe Pakiety 

Czasem Arena

Z pakietu od tavern brawla po 2 latach gry w tą gre wypadła mi użyteczna legenda (co z tego, że trafiałem często legendy typu Cho, Natów, Kruszorów, Grulów, onyxxiow popi********ów jakby to Stonoga ujął i inne badziewie z tym, że Onyxia wyjątkowo mnie kochała bo 2 pod rzad wyleciała ;D).

Wraz z wylosowaniem Jarraxusa moje dreamsy o RenoLocku zaczynają się spełniać dlatego zadałem sobie jedno ważne pytanie: co chc... co muszę zrobić żeby móc grać tym deckiem, z anal<ekh>izy wynikło potrzebuje 1400 golda na BRM - okej ~2 tygodnie farmienia + 1660 dustu. 

Podsumowując musisz sobie znaleźć punkt zaczepienia, sprawdź jakie karty masz, jak wygląda Twój stan przygód (w końcu to one najbardziej ograniczają) i wtedy można wydedukować na jakim decku mógłbyś się skupić i dążyć do jego wykonania w priorytecie Przygoda > Pakiety.

Pamiętaj, że niedługo Naxx oraz GvG wylatują, będą w trybie nie-turniejowym więc nie ma co kupować gvg i robić naxxa. Meta również się zmieni wraz z wyjściem nowych dodatków/przygód dlatego najlepiej będzie zrobić deck który zawiera jak najwięcej podstawowych kart na tą chwile. Ale tak jak mówiłem - zależy wszystko od tego co teraz posiadasz.

@Press.

Ale to jest tylko strata golda w tym momencie, jak już brakuje pojedynczych kart do decku które są z GvG to ok - craftuj, ale po co tracić gold na pakiety GvG jak one za miesiąc znikną?

518831445005751729602.png

Opublikowano

Panowie.. Ja jestem nowym graczem, grę mam po polsku. Nie zacząłem co prawda grać niedawno ale nie ogarniam tej gry, mechaniki. Sobie boce teraz by zdobyć złoto. Przygód żadnych nie robiłem.

Opublikowano

Panowie.. Ja jestem nowym graczem, grę mam po polsku. Nie zacząłem co prawda grać niedawno ale nie ogarniam tej gry, mechaniki. Sobie boce teraz by zdobyć złoto. Przygód żadnych nie robiłem.

W nic nie inwestuj, zbieraj golda. Po wprowadzeniu formatów odczekaj z miech, wtedy będziesz wiedział jakie decki są w mecie i jakimi będzie można grać na 100%. Polecam zapoznać się ze stronami hearthpwn.com i tempostorm.com, w pierwszej znajdziesz wszystko dot. hs'a, a w drugiej metadecki na daną chwile, oczywiście nie są one zawsze najlepsze, różne wariacje danego decku mogą się okazać o wiele lepsze niż te podane na tempostormie.

Przykład: Patron Warrior z Tempostorm wypadł gorzej w porównaniu do czyjegoś decku na hearthpwn w moim przypadku, tzn. tym z tempostorm miałem problem ugrać już na 16 randze, spadłem do 19. Znalazłem na hearthpwn deck który był inaczej skonstruowany i bez problemu od 19 do 11 rangi na winstreaku tym jednym deckiem.

Dlatego warto sprawdzać decki z tempostorm, a później porównywać je do tych z hearthpwn (osobiście robię na odwrót, bo często na hearthpwn decki są konstruowane pod metę o wiele lepiej niż te na tempostorm - moja opinia).

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...