Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AKCJA SKLEPOWA

sm0k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@white95

na starym serwerze spokojnie sobie zarobisz. Łowienie, kopanie rud, dropienie ulepszaczy? Sposobów jest mnóstwo, ale tobie się po prostu nie chce i myślisz, że jak wyjdzie nowy serwer, to od razu zostaniesz koxem - nie. nie zostaniesz. Poza tym nawet na starych serwerach znajdziesz gildie. Wystarczy nie płakać na każdym kroku i nie zachowywać się jak dzieciak. Ja kiedyś dostałem się do topowej gildii na feniksie mając - UWAGA ! 6 lvl. Czyli da się. Wiadomo, że na wojny nie wchodziłem jeszcze długi czas, ale już jakaś pomoc była w przypadku ksucia etc. I razem gra się oczywiście raźniej.

Opublikowano

Hej, taka inicjatywa nic nie wskóra. To, czy powstanie nowy serwer jest uzależnione od wielu czynników - domyślam się, że najważniejszym jest chyba plan firmy Gameforge na dany rok. Coś takiego jak otworzenie nowego serwera zawsze jest planowane z dużym wyprzedzeniem, wątpię, że przy okazji obecnych, bardzo miernych statystyk serwerów globalnych Metin2, ktokolwiek zdecydowałby się na otwarcie nowego serwera. Już prędzej spodziewałabym się fuzji.

who cares?

Opublikowano

Bardzo mierne statystyki nie biorą się z niczego ale z tego, że zespół metina stawia przede wszystkim na Itemshop a nie na graczy, wprowadzają do gry coraz to bardziej bzdurne dodatki typu szarfy które nic nie wnoszą do gry ale trzeba je kupować żeby zrównać się z kimś kto taką szarfe posiada to jest głupota i tyle właśnie w taki sposób tracą graczy powtórzę jeszcze raz nowy serwer zwiekszy liczbę graczy gdyż dużo ludzi woli czekać na nowy serwer niż zaczynać na starym lepiej czekać nawet przez to że zaczniesz grać na starym a oni nagle wypuszczą nowy

Opublikowano

• default_large.png
  • Members
  • bullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.png
  • 392 postów

@white95

na starym serwerze spokojnie sobie zarobisz. Łowienie, kopanie rud, dropienie ulepszaczy? Sposobów jest mnóstwo, ale tobie się po prostu nie chce i myślisz, że jak wyjdzie nowy serwer, to od razu zostaniesz koxem - nie. nie zostaniesz. Poza tym nawet na starych serwerach znajdziesz gildie. Wystarczy nie płakać na każdym kroku i nie zachowywać się jak dzieciak. Ja kiedyś dostałem się do topowej gildii na feniksie mając - UWAGA ! 6 lvl. Czyli da się. Wiadomo, że na wojny nie wchodziłem jeszcze długi czas, ale już jakaś pomoc była w przypadku ksucia etc. I razem gra się oczywiście raźniej.

Ja na PLu miałem wszystko, 105 lvl + nowe eq. Wcale nie uważam, że byłbym koxem na nowym serwerze. Hah - nawet bym nim nie próbował  być bo ja nigdy nie inwestuje w isa :)

Grałbym dla czystej przyjemności.

Opublikowano

Taki doświadczony jesteś, a mówisz, że nie da się zarobić. Na starszych serwerach jest łatwiej zarobić, niż na świeżym. Po pierwsze... Masz dostęp do taniego eq +9, co na nowych serwerach nie jest takie proste, po drugie masz wolne spoty i pół serwera ci nie ksuje, po trzecie czasem możesz liczyć na pomoc doświadczonych graczy. 
A co do tego kokszenia, to nie wazne, czy serwer jest nowy, czy stary. Jak nie wpakujesz sporej ilości czasu, to nigdzie nie będziesz pro elo. A na nowym serwerze jeszcze musisz wpakowac sporo $$$, by liczyć na topkę. 

Jeszcze smok pisałeś, że mierne statystyki biorą się w opieraniu gry na IS. Po części masz rację, ale warto zauważyć też to, że teraz o wiele łatwiej jest osobą, które nie wydają kasy na grę. Mają możliwość dodania i zmiany bonusów w itemach i zdobycia praktycznie wszystkiego. Oczywiście muszą przeznaczyć na to więcej czasu, no ale na czymś gra musi zarabiać. Serwery nie chodzą na wodę.

PS: Moim zdaniem metin potrzebuje sporych zmian, i musi zmienić swój wizerunek, jako "gra dla nubów, bo tylko 5 umiejetności" na jakiś bardziej pozytywny. Po pierwsze powinni popracować nad optymalizacją, i dodać rośliny i jakieś urozmaicenia w terenie. Wszystkie tekstury powinny być odświeżone/zmienione, ale w sumie nie wiem, czy silnik im na to pozwala, oraz czy im się w ogóle opłaca coś jeszcze w tym mietku zmieniać.

Opublikowano

No ta wypowiedź u góry już jest całkiem sensowna :) Chcesz czy nie ale nowy serwer będzie na 100%. Pytanie brzmi: teraz czy np za rok :)

Opublikowano

W każdym razie jeśli czegoś nie zaczną robić to ta garstka graczy która jest jeszcze wierna metinowi wyparuje

Opublikowano

W każdym razie jeśli czegoś nie zaczną robić to ta garstka graczy która jest jeszcze wierna metinowi wyparuje

Myślisz, że jak bd nowy serwer to nie wyparuje?

Ludzie, wam już chyba mózg wyparował

­

Opublikowano

Nie pisałem tego w kontekście nowego serwera tylko myślałem raczej o tym co napisał mikas111, pisząc, że jeśli czegoś nie zrobią to miałem na myśli działania, które były wymienione u góry takie jak np.zmiana tekstur

Opublikowano

Bezsensu, to że wystawisz sklepik to nic nie da. Joł

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

Tak jak pisałem wątpię, by im się opłacało cokolwiek robić. Ciekawie by było, jakby powstał nowy serwer z abonamentem, gdzie zostałby usunięty IS :P To by było interesujące, ale chyba powstałby  z tego taki drobny priv :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...