Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AKCJA SKLEPOWA

sm0k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Jak pewnie wiecie od prawie dwóch lat nie powstał nowy serwer na polskim globalu, lecz od jakiegoś czasu zrobiło się duże zainteresowanie tym tematem, wiele osób chciałoby zacząć swoją przygodę z metinem od nowa.Duże grono osób chce zagrać w metina, ale wolą czekać na nowy serwer niż zaczynać grę na starym.Na forum polskiego metina powstaje co jakiś czas temat w którym ktoś pyta czy będzie nowy serwer, niestety administracja woli bagatelizować wolę graczy na rzecz coraz to nowszych promocji w Item Shop.Najwyższy czas wziąć sprawy w swoje ręce i pokazać GF, że mamy coś do powiedzenia w sprawie nowego serwera.Ostatnio myślałem co zrobić, aby zwrócić uwagę GF na ten problem i wymyśliłem akcję sklepową

NA CZYM POLEGA AKCJA SKLEPOWA?

Akcja sklepowa nie wymaga dużo zachodu, polega ona na tym, że wystawiamy sklepy w m1 z nazwami typu ,,chcemy nowy serwer'' najlepiej postawić sklepy na kilku kontach i dobrze żeby były to konta świeżo założone z 1 lvlem aby uniknąć ewentualnego bana. Do szybkiego zakładania kont polecam wam stronę poczter.eu

KIEDY PIERWSZA AKCJA?

Pierwszą akcję sklepową planuję zrobić w niedzielę 21 lutego o godzinie 13:00,  jest to taka pora kiedy dużo osób będzie miało czas po niedzielnym obiedzie na zabawę z tym przedsięwzięciem

ZAPISY
Kto chce może tutaj potwierdzić swoją obecność w taki sposób:
przykładowo:
SERWER-Tortuga
KRÓLESTWO-Czerwone
ILOŚĆ SKLEPÓW KTÓRE WYSTAWIĘ-6

Mam nadzieję, że zechcecie wziąć udział w tej akcji i otworzyć oczy GF na potrzeby graczy, liczę na waszą obecność i do zobaczenia na strajku!

Opublikowano

Co ty chcesz tym osiągnąć? Żałosne trochę, nic tym nie zdziałasz. Oni wiedzą że gracze chcą serwer ale co z tego

Opublikowano

Co ty chcesz tym osiągnąć? Żałosne trochę, nic tym nie zdziałasz. Oni wiedzą że gracze chcą serwer ale co z tego

To co chcę tym osiągnąć zostało już wyraźnie napisane, więc nie mam zamiaru pisać po 10 razy, przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz.Nikt ci nie każe brać udziału w tej akcji, masz lepszy pomysł śmiało przedstaw go, no chyba, że nie zależy ci na otworzeniu tego serwera to dalsza dyskusja nie ma sensu.Oczywiście, że wiedzą, że gracze chcą nowego serwera ale nic z tym nie robią i to jest powód dla którego trzeba ich zmusić do działania  <.<

Budowniczy
Opublikowano

świetny pomysł

nikt nie musi grać na nowym serwerze więć nie  macie nic do gadania bo co noobki z 30 lvl uciekną i się nie poszpanisz swoim 80 ?? pomyśl o graczach co posprzedawali swoje konta lub dostali bana za handel z botami

Opublikowano

Ja to bym się wstydził pisać taki post XDDD

Czasem trzeba działać dla dobra wspólnoty nie zważając na wstyd  ;)

Opublikowano

Chocby całe m1 miało taką nazwe sklepu, nic ci to nie da ;).

Daj sobie spokoj. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Chocby całe m1 miało taką nazwe sklepu, nic ci to nie da ;).

Daj sobie spokoj. 

Może i tak ale jak nie spróbuje to się nie dowiem  :)

Opublikowano

inicjatywa marna , grunt że coś chcecie robić. Nowy serwer na PL? może i ja bym zagrał.. tak dla beki.. ultra przewagę mają osoby co graja na starych serwerach i pakowali dużo w IS .. od razu na nowym serwie wrzucili by z tego ,, Itemshopowego dozo ,, rozne itemy , bynajmniej tak mowil gosciu na filmiku :). zycze powodzenia

Opublikowano

Panowie i Panie dziś o 13 rozpoczynam działania mające na celu wywieranie presji na administracji metina poprzez stawianie sklepów, jeśli komuś zależy na otworzeniu serwera mam nadzieję, że weźmie udział i wystawi kilka tobołków na znak protestu

Opublikowano

To nic nie da. Postawią nowy serw i już po miesiącu będziesz chcieć kolejny. Nie pierwszy i nie ostatni raz gracze proszą o nowy serwer.  Moim zdaniem to by pogorszyło obecną sytuacje - jeszcze mniej graczy na serwerach. Jak dla mnie powinni połączyć znowu serwery i dopiero wtedy myśleć o kolejnym, ale tak, by ilość serrwerów nie przekroczyła 3/4. No i powinni się starać zgromadzić jak najwiecej nowych graczy, którzy nie mieli do czynienia z metinem... Zainwestować trochę w marketing, ale czy im się to opłaca? Gameforge trochę wymiera. Nie wprowadzają nic nowego. Wszystko to odgrzewany kotlet.

Opublikowano

To twoje sklepy, czy czyjeś jeszcze? :) i jeszcze jedno. Wywalił je dlatego, że blokowałeś przejście. Jak się coś robi, to z głową.

Opublikowano

Te akurat były moje, ale były też sklepy innych graczy, w każdym razie wieści się szybko rozchodzą bo GM Zokir na Tortudze napisał mi na PW  jak postawiłem jeden sklep wiadomość, że miała być akcja jakaś a tylko jeden sklep stoi  ^^ 

Opublikowano

­Nic ci to nie da, głupota ludzka.

Nie wiem czy coś da czy nie ale przynajmniej coś się dzieje, w każdym razie codziennie będę stawiał sklepy w m1 na znak protestu :)

Opublikowano

Myślę,że kwestia nowego serwera to tyllko formalność. 

Mam taką nadzieję niech robią go jak najszybciej  :)

Opublikowano

A co ci to da?

Napisz mi, jaką będzie różnicą dla CIEBIE nowy a te co teraz są.

­

Opublikowano

Lepiej na forum powalcz i zgarnij grono ludzi które będzie cię popierało a nie blokujesz przejscie ^.^

Opublikowano

A co ci to da?

Napisz mi, jaką będzie różnicą dla CIEBIE nowy a te co teraz są.

­

Co mi da nowy serwer? Przede wszystkim możliwość zagrania od zera ze wszystkimi na równi, poczucie tego, że masz kogo gonić a nie na okrągło spotykasz graczy którzy osiągnęli prawie wszystko, nowy serwer da mi również świeżość oraz większą radość z gry 

Opublikowano

Jak możesz w ogóle porównywać stary serwer do nowego ?

Jakie perspektywy ma nowy gracz na starym serwerze ? Dropnie to KU i co on z tym zrobi ? Nikt tego nie kupi bo nikt tego nie czyta czyli pierwszy minus: brak zarobku.

Druga sprawa: co to za frajda grać na serwerze gdzie większośc ma pokończone eq i zawsze będzie składać Cie na hity ?

Trzecie i  wg mnie najważniejsza sprawa. W metina gra się dla społeczności a nie dla gry ( gra niczym nei zachwyca ). Jak na starym serwerze ma się odnaleźć człowiek, który nie ma szans na znalezienie gildi ? Stare gildie trzymają się razem i nikogo nie przyjmą a wszystkie nowe jakie powstają to tylko w celu oddawania expa.

Proszę więc o to aby raz na zawsze nei zadawać tego pytania - czym się rózni stary i nowy....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...