Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PSD grafika teamspeak

AT`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro mieli ci płacić to po co twoje logo na górze po prawej ?

Opublikowano

@Kagura

Niekoniecznie zawsze może dawać z warstwą swojego wodnego znaku aby zobaczyli efekt i bez problemu jest :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

@Kagura

Niekoniecznie zawsze może dawać z warstwą swojego wodnego znaku aby zobaczyli efekt i bez problemu jest :)

I niby jak to ma uchronić przed sytuacją, że klient nie płaci za projekt?

To się nazywa poszanowanie praw autorskich.

Projekt nie jest zły. Ja bym tylko trochę inaczej skomponowała loga i ikonkę TS :)

igNMhIy.png

Opublikowano

@Kagura

Projekt nie jest zły. Ja bym tylko trochę inaczej skomponowała loga i ikonkę TS :)

Ale kupując jego pracę on chyba nie powinien dawać swojego logo.?

Z tego co się orientuje to robisz grafikę dla Antarisa ale nie widzę nigdzie chamsko jebniętego logo że to twoja produkcja. ;)

Opublikowano

@Kagura

Z tego co się orientuje to robisz grafikę dla Antarisa ale nie widzę nigdzie chamsko jebniętego logo że to twoja produkcja. ;)

To zależy od umowy, która jest podpisywana w trakcie realizacji projektu lub po jego wykonaniu i przekazaniu zleceniodawcy. Według prawa autorskiego autor utworu ma absolutne prawo na podpisanie się (w tym wypadku umieszczenia loga) bez względu na to, czy bierze za projekt pieniądze, czy też nie. Tylko odpowiednia notka w umowie może sprawić, że nie będzie z tego prawa korzystał(nie zostanie go pozbawione nigdy, ale zobowiązuje sie do nie korzystania z niego). Wątpię, by którykolwiek grafik z branży Metin2 lub też taki dopiero początkujący, nie mający swojej działalności przejmował się czymś takim, jak umowa, więc każdy z nich ma możliwość walnięcia swojego podpisu/loga nawet na cały projekt :)

igNMhIy.png

Opublikowano

@Kagura

Chodziło mi bardziej o to, że z znakiem wodnym pokazujesz prace jak wygląda typu tak:

1ii3D5S.png

A jeśli mu się spodoba to podajesz dane do zapłacenia i wysyłasz mu wszystko.

tumblrmv8l.gif

Opublikowano

@Kagura

Chodziło mi bardziej o to, że z znakiem wodnym pokazujesz prace jak wygląda typu tak:

1ii3D5S.png

A jeśli mu się spodoba to podajesz dane do zapłacenia i wysyłasz mu wszystko.

No ja wiem o co chodzi, ale po raz kolejny się pytam, jak niby pokazanie grafiki ze znakiem wodnym ma uchronić grafika od sytuacji, że klient nie zapłaci za projekt, tylko oleje sprawę?

Od takich kwestii jest wymóg płacenia zaliczki lub też z góry całej kwoty, a nie znak wodny. Wtedy grafik nie jest stratny, kiedy nagle klient zrezygnuje.

igNMhIy.png

Opublikowano

Chodziło mi o kwestie kogoś kto to robi 1 raz czyli bez umowy itp pokazał całą gotową grafikę(udostępnił ją) zleceniodawcy a on pobrał ją sobie i wstawił czy użył.

Kwestia złego porozumienia między między nami ;)

Różnie mógł się dogadywać.

Wpierw omawiasz projekt, szczegóły, umowę, sposób zapłaty i zawsze zaliczka z góry aby nie płakać.

Tyle, każdy dorośleje po doświadczeniach :)

tumblrmv8l.gif

Pasjonat
Opublikowano

Grafika syf

Czyli jesteś syf nie grafik.

Rozumowanie dziecka w zakresie 3-8 lat. 

"grafika syf" ~ mi się nie podoba, robiona rok temu wydaje mi się że gorsza niż moje aktualne prace.

­

ats-graphic.eu_sygnatura.png

Opublikowano

AT - aka sHaki nie rób sobie wstydu dostałem za to coś innego dla tego dałeś banner kasy nie chciałeś to ci dałem strony bo robisz jakieś serwerki z kuzynkiem a nagle po 6 miesiącach przychodzisz na ts'a żeby ci zapłacili 50 zł śmieszny jesteś bo za darmo byś nie dał grafiki więc nie odpierdzielaj .

Pasjonat
Opublikowano

AT - aka sHaki nie rób sobie wstydu dostałem za to coś innego dla tego dałeś banner kasy nie chciałeś to ci dałem strony bo robisz jakieś serwerki z kuzynkiem a nagle po 6 miesiącach przychodzisz na ts'a żeby ci zapłacili 50 zł śmieszny jesteś bo za darmo byś nie dał grafiki więc nie odpierdzielaj .

152z6tt.png

bada boom, tss..   :yay:

­

ats-graphic.eu_sygnatura.png

Opublikowano

Nie zapłacono mi za grafikę. Co zrobić? Hmm..

Wpadłem na genialny pomysł!

Wrzucę go na MPCForum, aby osoba która mi nie zapłaciła miała pełne prawa do jej wykorzystania.

Props.

Co do samej grafiki szału nie robi.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

nie ma to jak publicznie prać brudy :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :yay:

Cyrk.png

Opublikowano

@Kagura

To zależy od umowy, która jest podpisywana w trakcie realizacji projektu lub po jego wykonaniu i przekazaniu zleceniodawcy. Według prawa autorskiego autor utworu ma absolutne prawo na podpisanie się (w tym wypadku umieszczenia loga) bez względu na to, czy bierze za projekt pieniądze, czy też nie. Tylko odpowiednia notka w umowie może sprawić, że nie będzie z tego prawa korzystał(nie zostanie go pozbawione nigdy, ale zobowiązuje sie do nie korzystania z niego). Wątpię, by którykolwiek grafik z branży Metin2 lub też taki dopiero początkujący, nie mający swojej działalności przejmował się czymś takim, jak umowa, więc każdy z nich ma możliwość walnięcia swojego podpisu/loga nawet na cały projekt :)

Dlatego też, taki grafik nie powinien sobie rościć żadnych praw i potem płakać na forum :)

Co do samej grafiki. Zgodzę się z określeniem autora - syf.

Oczywiście jest to kwestia gustu.

Opublikowano

­Serwery teamspeak na crack licencji są pewnie zachwycone że dałeś psd'ka banneru.

IKS DE

Cracka to ty masz widać ze wgl się nie znasz na serwerach teamspeak'3 więc lepiej się nie udzielaj dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...