Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie zacząć grać?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jakoś tak w tibie mi się chce grać ale nie wiem gdzie xD Nie grałem nigdy w to coś albo raz na serwerze OTS. Nic nie wiem i nic nie ogarniam. Jaka klasa i na jakimś otsie grać czy na orginalnej tibi?

Opublikowano

Na RL Tibii radziłbym grać bez bota. Na OTS można bocić. Klasa, czyli profesja. Profesja - twój wybór. Lekko ci je przybliżę. 

Paladin:

- Ammo

- Skillowanie

+ Potrafi naprawdę dobrze sieknąć

+ Duża ilość HP, prawie dorównująca Knightowi

+ Potrafi dużo healnąc

+ Z EQ duża ilość % na SD

Knight:

+ Cap ( uniesie dużo potów/run i tym podobnych )

+ Ogromna ilość HP

+ Z dobrym EQ duża ilość % na fizyczne

- Mniejsze hity od RP ( NIE ZAWSZE )

- Na niższych mlvlach nie może rzucać Magic Walli

- Skillowanie

* Utito Tempo + Glooth Blade + Gran Ico = Każdy MS/ED może wyspać od knighta o podobnym levelu, oczywiście bez utamy *

Druid:

+ Duża ilość run

+ Tworzy runy, nawet w trakcie wara

+ Duża ilość many

+ Parale

+ Duże hity

+ Na Paccu dużo czarów ofensywnych

- Na Faccu mało/brak czarów ofensywnych

- Mało HP

- Trudny

Sorcerer:

+ Duża ilość run

+ Tworzy runy

+ Większy damage od druida

+ Na Paccu więcej czarów ofensywnych od druida

- Na Faccu mało/brak czarów ofensywnych

- Mało HP

- Trundy

Zależy też czy kupisz konto premium, jeżeli tak, radziłbym Knighta lub Druida. Druid - Trudny, Knight - Łatwy

Na początku radzę też zacząć na serwerze nPVP - czyli takim, na którym nie można atakować innych. Po ogarnięciu gry, możesz zacząć grać na świecie PVP. 

Jeżeli chcesz wybrać OTS - zapraszam cię tam gdzie gram z gildią - Middlearth.net

lub

Hexera.net - OTS, który nie upadnie przez kilka lat - podobnie jak Hexana.net - OTS tych samych twórców.

Opublikowano

A tam mu gadasz ja latam na bocie i mam po 80lvle i nic mi nie zrobili chodź kilak osób 150+ dostało delate. Jak chcesz grać a nic nie ogarniasz to i tak będziesz w tibi jak warzywko chyba że zamówisz sobie cc. Zanim zrobisz knigta do zarabiania i drugiego chara trochę Ci zejdzie. Lepiej załatw sobie ze 200K zrób sorca albo druida i szybko się wyexpisz. Na Paccu to już w ogóle ja ze znajomym zaczęliśmy teraz na Chronie retro pvp tam gdzie dostal delat gramy 3 dni już po 40lvle mamy magów oczywiście KNIGHT to tylko do zarabiania pieniędzy i do defa jak nie masz 200+ w pvp się nie liczysz bo siadasz na combo tak na prawdę

Opublikowano

@officialRa napisz pw możemy pograć. To jaka klase jak nic nie ogarniam? ;p

Knight, OTS?

A tam mu gadasz ja latam na bocie i mam po 80lvle i nic mi nie zrobili chodź kilak osób 150+ dostało delate. Jak chcesz grać a nic nie ogarniasz to i tak będziesz w tibi jak warzywko chyba że zamówisz sobie cc. Zanim zrobisz knigta do zarabiania i drugiego chara trochę Ci zejdzie. Lepiej załatw sobie ze 200K zrób sorca albo druida i szybko się wyexpisz. Na Paccu to już w ogóle ja ze znajomym zaczęliśmy teraz na Chronie retro pvp tam gdzie dostal delat gramy 3 dni już po 40lvle mamy magów oczywiście KNIGHT to tylko do zarabiania pieniędzy i do defa jak nie masz 200+ w pvp się nie liczysz bo siadasz na combo tak na prawdę

NAMAWIAJ DO BOTA I KUPOWANIA CC

GRATULACJE SERDECZNE

Opublikowano

A co mam chłopakowi ukrywać, że w Tibi żeby szybko się wyexpić profesją magiczną potrzebne są pieniążki bo do 50 lvlu z profitu nie zwróci się za poty nawet. Chyba że chcesz expić na dwarfach z różczki albo cyklopach. Idź na Dragi Yalahar albo Terramite na Darashi albo Ank i ciekawe czy zarobisz na expa. Potem już się zwraca dwa razy tyle. Co do gry Knightem to na facu się nawet nie opłaca grać ew na pacuu + offline training. Lepiej zrobić sobie Magiczną i nią grać do tego zrobić knighta i postawić go na boota żeby zarabiał na magiczną postać. Pieniędzy w Tibi nigdy mało, nie namawiam do bota to że mam bota to nie znaczy że nim expię lubię expić w kilka osób chodzić na dl i tym podobne. Bot dobra sprawa do zarabiania pieniędzy i expienia jeżeli nie ma się czasu chodź wolę expić sam. ; )

a na ots to się w ogóle nie opłaca grać czas otsów się skończył z czasem silników 8.6 z resztą na otsach to się tym bardziej tylko wchodziło bota stawiało 2 dni się expił a potem się już tylko biło. 

Opublikowano

@officialRa no na tych zwykłych raczej bym nie grał :P Podaj jaki masz nick tam na tym serwerze to napisze ;) A i jakie miasto wybrać xD?

Miasto Thais - graj na Middlearth.net - moj nick Diego Norsonix

Opublikowano

@officialRa no na tych zwykłych raczej bym nie grał :P Podaj jaki masz nick tam na tym serwerze to napisze ;) A i jakie miasto wybrać xD?

jaieś brazyliskie gówno 80 osób online otsik pewnie padnie na kipe za tydzień będą 2 osoby idzcie na rl tibie..

Opublikowano

jaieś brazyliskie gówno 80 osób online otsik pewnie padnie na kipe za tydzień będą 2 osoby idzcie na rl tibie..

80 osób, w weekend 300.

OTS stoi około 2 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...