Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto pobrać? Na czym polega? Dużo ludzi? Polaków? Dungeony? Bronie z bossów?

HvbiGvcci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam parę pytań co do tej gry

1. Najważniejsze pytanie - czy warto pobierać to w ogóle?
  2. Ta gra polega na robieniu misji tylko jak każde mmo, a przy okazji za misje wbijamy lvl'e?
  3. Dużo ludzi gra?
  4. Jest sporo polaków?
  5. Jakieś dungeony? Unikatowe bronie z bossów, coś?
Opublikowano

1. Opłaca się, ale często crashuje / wywala / są długie przerwy techniczne, które i tak nic nie poprawiają. Przez to ludzie uciekają.

2. Ta gra polega na pvp, a lvlowanie na robieniu misji. 

3. No dużo, ale było więcej.

4. Sporo.

5. Dungeonów sporo, a unikatowe to mogą być kostiumy akurat. :)

Jeżeli masz słabego kompa to gra ładować się będzie 10 min, a przy okazji może scrashować z 2 razy. W dodatku grafika na minimalnych jest okropna, ale desperat (np. ja nim byłam) na to nie patrzy. Chociaż teraz w ogóle nie gram. 

Opublikowano

1. Opłaca się, ale często crashuje / wywala / są długie przerwy techniczne, które i tak nic nie poprawiają. Przez to ludzie uciekają.

4. Sporo.

Jeżeli masz słabego kompa to gra ładować się będzie 10 min, a przy okazji może scrashować z 2 razy. W dodatku grafika na minimalnych jest okropna, ale desperat (np. ja nim byłam) na to nie patrzy. Chociaż teraz w ogóle nie gram.

1. Z tym że są długie przerwy mogę się zgodzić "ale często crashuje / wywala" śmiechu warte xD #kupnowykomputer

Opublikowano

4. Sporo.

Trochę głupot tu wypisałaś.

1) Prawdziwy jest tylko fragment o przerwach technicznych.

3) 2 miliony licząc USrA i kalifat europejski to mało?

4) Prawie na każdym serwerze jest polska gildia.

Opublikowano

4. Sporo.

1. Z tym że są długie przerwy mogę się zgodzić "ale często crashuje / wywala" śmiechu warte xD #kupnowykomputer

Nie tylko mi crashuje często. Osób z tym problemem jest mnóstwo. Komputer był sprawdzany pod tym kątem i niestety, ale to nie jest od mojej strony. :) Niestety, bo wolałabym wiedzieć co to powoduje i ewentualnie naprawić, a tak to guzik. Gra ma słabą optymalizację i tyle. Mimo tego, że działa płynnie na minimalnych, mam 30fps+ to i tak podczas teleportacji potrafi wywalić i nie jest to wina komputera jak to powiedziałeś, tylko gry. 

Dodam, że po crashach nawet się logi nie pokazują, albo wyskakuje pusty plik.  :yay:

4. Sporo.

3) 2 miliony licząc USrA i kalifat europejski to mało?

4) Prawie na każdym serwerze jest polska gildia.

????????????????????

Czy w 3 napisałam, że mało, a w 4, że nie ma polskich gildii? xDDD

Opublikowano

4. Sporo.

Sam sprawdzałem błędy po wywaleniu gry. Gra ma beznadziejne zrzuty pamięci, nie są ukazane żadne błędy, a system koleżanki jest w 100% sprawny (również przeze mnie sprawdzony) 

Gra ma po prostu słaba optymalizację po mimo tego że chodzi na słabym sprzęcie. 

Opublikowano

4. Sporo.

Sam sprawdzałem błędy po wywaleniu gry. Gra ma beznadziejne zrzuty pamięci, nie są ukazane żadne błędy, a system koleżanki jest w 100% sprawny (również przeze mnie sprawdzony) 

Gra ma po prostu słaba optymalizację po mimo tego że chodzi na słabym sprzęcie. 

Niech ma słabą optymalizację(jak prawie każda teraz), ale generalizowanie na przykładzie jednostek? 

????????????????????

Ciężko ogarnąć, że korygowałem ciebie w jednym przypadku i uzupełniałem autorowi o dokładniejsze informacje? Moderacja...

Opublikowano

????????????????????

Ciężko ogarnąć, że korygowałem ciebie w jednym przypadku i uzupełniałem autorowi o dokładniejsze informacje? Moderacja...

No ciężko ogarnąć skoro stwierdziłeś, że "głupoty powypisywałam" a Ty dalej napisałeś to samo, co ja, tylko innymi słowami. 

Co do crashy - wystarczy wejść do nich na forum, do działu "bug reports" i popatrzeć. Po za tym dużo osób u nas na forum się skarżyło na częste crashe podczas teleportacji. Raz da się przeładować, raz nie, raz tak, raz nie... Taka loteria kiedy wywali.  :v

Po za tym "2 miliony graczy" to zalogowało się od otwarcia serwerów, zakładam, że może w jednym momencie teraz jest MAKSYMALNIE 100 tyś, a i tak ludzie odchodzą. Widzę to po znajomych, widać to nawet po forum... Przecież takie hype było na początku, a teraz cicho. :v

Opublikowano

Chociaż teraz w ogóle nie gram.

Nie grasz w tą grę, zapewne nie wiesz, że wychodzi niedługo nowa profesja oraz kolejne piętro w Mushin Tower, nie masz bladego pojęcia co się aktualnie dzieje a opowiadasz głupoty. Kobieto, weź się za gary w kuchni, bo odstraszasz ludzi swoim głupim gadaniem. Ludzi ubywa, ponieważ Twoi znajomi, którzy w tą grę nie potrafią grać przy najniższych ustawieniach graficznych odchodzą? Beka.

Siedzę na tej grze po 8 godzin dziennie od praktycznie samego początku, nie widzę różnicy w ilości graczy. Jeżeli chodzi o crashe to w ogóle mi się nie przytrafiły, ciekawe dlaczego.. może mam za dobrego kompa?

Nie potrafię zrozumieć Twojego toku myślenia, nie grasz a się wypowiadasz. Typowy Janusz - nie wiem, ale się wypowiem.

Tyle z mojej strony.

maybenow.png

Opublikowano

Chociaż teraz w ogóle nie gram.

Nie grasz w tą grę, zapewne nie wiesz, że wychodzi niedługo nowa profesja oraz kolejne piętro w Mushin Tower, nie masz bladego pojęcia co się aktualnie dzieje a opowiadasz głupoty. Kobieto, weź się za gary w kuchni, bo odstraszasz ludzi swoim głupim gadaniem. Ludzi ubywa, ponieważ Twoi znajomi, którzy w tą grę nie potrafią grać przy najniższych ustawieniach graficznych odchodzą? Beka.

Siedzę na tej grze po 8 godzin dziennie od praktycznie samego początku, nie widzę różnicy w ilości graczy. Jeżeli chodzi o crashe to w ogóle mi się nie przytrafiły, ciekawe dlaczego.. może mam za dobrego kompa?

Nie potrafię zrozumieć Twojego toku myślenia, nie grasz a się wypowiadasz. Typowy Janusz - nie wiem, ale się wypowiem.

Tyle z mojej strony.

o.O

Cieszę się, że wychodzi jakaś profesja, kolejne pietra. Jeżeli będą dodawać po jednym pietrze to pozdro, bo z tego co wiem jest ich 15. I pewnie dodawanie tego jednego piętra zajmie kolejne 6h.  :lenny:

Kolejek po 2k jakoś nie ma od dłuższego czasu. Ludzi gra nadal dużo, ale trochę graczy ubyło i nie czarujmy się.

Co do crashy - to czemu mi ta gra w ogóle odpala? Skoro mam "za słabego kompa" to czemu mi śmiga płynnie? xD Nie wiem, nie umiem odpowiedzieć na pytanie "czemu" crashuje. Wiem, że nie tylko ja miałam ten problem, a osoby co się skarżyły też miały "dobre komputery" spełniające wymogi. 

W ogóle skąd ta złość? Rzuciłeś się na mnie jakbym normalnie Twój sens życia zmieszała z błotem. Nie gram, ale grałam jeszcze we wtorek i do cholery... chyba w te kilka dni nic się nie zmieniło, a mój rozum nie pozbył się wszelkich informacji na temat tego, co się działo jak grałam?

Opublikowano

graczy jest bardzo duzo, gdzie  nie pojdziesz na byle jakim lvl ktos jest.

a co do crashy to na 100% grasz na kalkulatorze ... ja mam dobrego kompa i nigdy nie mialem crasha, ale jak odpaliłem gre na starym lapku to dałem sobie spokój bo ciagle wywalało. Wiec nie pisz ze to nie wina twojego systemu bo masz sprawdzony bo to wina całego kompa bo jest za słaby.

Opublikowano

Po za tym "2 miliony graczy" to zalogowało się od otwarcia serwerów, zakładam, że może w jednym momencie teraz jest MAKSYMALNIE 100 tyś, a i tak ludzie odchodzą. Widzę to po znajomych, widać to nawet po forum... Przecież takie hype było na początku, a teraz cicho. :v

Skąd te statystyki? Z własnych obserwacji chociaż już nie grasz?

Sorry, ale sugerowanie się mpc, które wprowadza nowe działy dla stu i mniej osób, aby po kilku miesiącach dać go do "innych mmo" mija się z celem. 

Opublikowano

Nigdzie nie napisałam, że graczy jest mało, ale mniej niż było. Świadczy o tym brak kolejek.

W sumie u mnie pokazuje się komunikat z crashem nawet jak jest zwykły disconnected, więc możliwe, że serwer gry wywalał. Jeden kit. (nie, nie mój net xD)

Wiedziałabym czemu gra wywala gdyby chociaż plik z logami wypluwała, ale nawet tego nie robi.

Gra jest świetna, najlepsze mmo w jakie grałam, ale optymalizacja ssie i tyle. 

Skąd te statystyki? Z własnych obserwacji chociaż już nie grasz?

Sorry, ale sugerowanie się mpc, które wprowadza nowe działy dla stu i mniej osób, aby po kilku miesiącach dać go do "innych mmo" mija się z celem. 

Co wy macie z tym "już nie grasz". xDD Człowiek napisze jedno słowo i od razu każdy chwyta się go jak tonący brzytwy. 

Ludzie na mpc są jacyś inni, niż Ci na świecie? To normalne, że wychodzi gra i jest hype na nią, a potem się przejada i zostaje usunięta z dysku, chyba, że baaardzo się spodoba i ślepo w nią ciśniemy. 

Nie wiem, czego nie rozumiecie? Gra jest dobra, imo. najlepsze mmo. Ma do kitu optymalizację, a graczy jest na 100% mniej niż wcześniej, dowód: brak kolejek. Na pewno poleciłabym ją każdemu, kto jest fanem mmo. ;)

---

Co do crashy to wystarczy spojrzeć na ten temat (https://forums.bladeandsoul.com/topic/148335-crashes-caused-by-razer-and-asus-services/?page=18) by stwierdzić, że crashe są dosyć częstym problemem. I ludzie tam się skarżą na to mimo tego, że nie mają nic od Razera czy Asusa. Ale nie, wasz najlepszy kontrargument to "KUP NOWY KOMPUTER!!!!!!!!!"

Opublikowano

@Karyvlea
Strasznie uparłaś się na te kolejki. League of Legends również ma swoje chwile gdzie są kolejki podczas logowania, ale czy to oznacza, że gdy mijają to spada ilość graczy? Nie..

maybenow.png

Opublikowano

Sam zacząłem wczoraj mam tam 4 lv, no i graczy troche jest na tym początkowych mapkach. Lecz mam nadzieje, ze ludzie nie przestaną w to grac tak szybko, bo gra ciekawa ;D

Opublikowano

W LoLu są kolejki wtedy, kiedy jest jakieś masowe wywalanie z gry i każdy chce się na raz zalogować. Nie uparłam się, cieszę się, że ich nie ma, bo były uciążliwe, ale fakt jest taki, że skoro wcześniej były od 15 do 24, a teraz nie ma ich w ogóle to znaczy, że albo kupili lepsze serwery (nie), albo jest mniej chcących się zalogować. Niemniej jednak graczy jest sporo i bez problemu można znaleźć pt do dungeona czy gdzie tam się chce. I proszę nie atakować mnie, bo nie mam na celu zmieszać z błotem tej gry, tylko po prostu stwierdzam fakty które zaobserwowałam, a Wy możecie się z nimi zgadzać, albo nie. 

A co do komputera to może i to wina kompa, ale cięzko to stwierdzić skoro gra nie wypluwa logów, a jak wypluwała wcześniej to nie pokazywały nic co powodowałby mój komp. Dlatego twierdzę, że to wina samej gry.

Opublikowano

Co wy macie z tym "już nie grasz". xDD Człowiek napisze jedno słowo i od razu każdy chwyta się go jak tonący brzytwy. 

Ludzie na mpc są jacyś inni, niż Ci na świecie? To normalne, że wychodzi gra i jest hype na nią, a potem się przejada i zostaje usunięta z dysku, chyba, że baaardzo się spodoba i ślepo w nią ciśniemy. 

Nie wiem, czego nie rozumiecie? Gra jest dobra, imo. najlepsze mmo. Ma do kitu optymalizację, a graczy jest na 100% mniej niż wcześniej, dowód: brak kolejek. Na pewno poleciłabym ją każdemu, kto jest fanem mmo. ;)

A ty nadal nie rozumiesz? Rzucasz jakimiś informacjami i dziwisz się, że ktoś chce wiedzieć skąd? Z czapy chyba tego nie bierzesz? Albo bierzesz skoro jeszcze nie podałaś tego źródła... 

A ja głupi myślałem, ze kolejne serwery są po to, aby nie było kolejek.

Opublikowano

A ty nadal nie rozumiesz? Rzucasz jakimiś informacjami i dziwisz się, że ktoś chce wiedzieć skąd? Z czapy chyba tego nie bierzesz? Albo bierzesz skoro jeszcze nie podałaś tego źródła... 

A ja głupi myślałem, ze kolejne serwery są po to, aby nie było kolejek.

A Ty podaj źródło, które mówi, że w tą grę gra w tym samym czasie 2 miliony ludzi. Dafuq

2 miliony kont =/= 2 miliony osób online, litości. Niech buk jej da chociaż te 500 tyś online to będzie spoczi. Podejrzewam (obstawiam, wydaje mi się, tak myślę, moim zdaniem, po moich obserwacjach wnioskuję), że 100 tyś graczy jest na serwerze europejskim. Po za tym jakie to ma znaczenie? Czy gra 50tyś, 100, czy 200? Żadne. A nie, bo przecież można się o to pokłócić, zapomniałam  B)

Ta, bo kolejne serwery sprawiły, że kolejki natychmiast zniknęły <ok>. Kłóć się dalej, kłóć.. Bo przecież masz rację. 

---

Ja już się kłócić nie zamierzam, napisałam co chciałam. Elko. 

Opublikowano

A Ty podaj źródło, które mówi, że w tą grę gra w tym samym czasie 2 miliony ludzi. Dafuq

2 miliony kont =/= 2 miliony osób online, litości. Niech buk jej da chociaż te 500 tyś online to będzie spoczi. Podejrzewam (obstawiam, wydaje mi się, tak myślę, moim zdaniem, po moich obserwacjach wnioskuję), że 100 tyś graczy jest na serwerze europejskim. Po za tym jakie to ma znaczenie? Czy gra 50tyś, 100, czy 200? Żadne. A nie, bo przecież można się o to pokłócić, zapomniałam  B)

Ta, bo kolejne serwery sprawiły, że kolejki natychmiast zniknęły <ok>. Kłóć się dalej, kłóć.. Bo przecież masz rację. 

Czy ja napisałem, że gra w danym momencie? Napisałem o 2 milionach graczy. Dowód masz z vortalu, z którego newsy zrzynacie: 

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/blade-soul-idzie-jak-burza-ma-juz-2-miliony-graczy

Ty nie piszesz, ty lejesz wodę, że jest ich mniej. Teraz wywlekasz, ze chodzi ci online... Litości.

Druga sprawa, jak i kiedy zrobiłaś te obserwacje, badania etc.? Hype był i było dużo ludzi, że nawet nie dało się zadań zrobić. Gram od premiery i jakoś mam problemy z oszacowaniem dokładnej ilości osób grających na EU, Cardinal Gates, chociaż robię tzw. end-game. Ale nie, osoba, która chwali się, że już nie gra, wie lepiej. Sorry, ale to już wskazuje na pierdolenie a nie rzeczowe pisanie. Resztę przemilczę.

I nie, nie zawsze mam rację, ale jestem uczulony na pierdolenie. Poprzesz jakoś swoje wywody, to uroczyście przeproszę.

/dół

A ja od listopada nie grałem na BLu w WOWie i moim zdaniem gra tam 100 osób mimo ogólnej liczby subskrybentów +/-6+ milionów.

Widzisz "żaluzje"?

Opublikowano

Czy ja napisałem, że gra w danym momencie? Napisałem o 2 milionach graczy. Dowód masz z vortalu, z którego newsy zrzynacie: 

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/blade-soul-idzie-jak-burza-ma-juz-2-miliony-graczy

Ty nie piszesz, ty lejesz wodę, że jest ich mniej. Teraz wywlekasz, ze chodzi ci online... Litości.

Druga sprawa, jak i kiedy zrobiłaś te obserwacje, badania etc.? Hype był i było dużo ludzi, że nawet nie dało się zadań zrobić. Gram od premiery i jakoś mam problemy z oszacowaniem dokładnej ilości osób grających na EU, Cardinal Gates, chociaż robię tzw. end-game. Ale nie, osoba, która chwali się, że już nie gra, wie lepiej. Sorry, ale to już wskazuje na pierdolenie a nie rzeczowe pisanie. Resztę przemilczę.

I nie, nie zawsze mam rację, ale jestem uczulony na pierdolenie. Poprzesz jakoś swoje wywody, to uroczyście przeproszę.

No oczywiście, że mi o online chodziło. ;_; Nie miałam na myśli tego, że tylko 100 tyś kont jest stworzonych, bo jeszcze jak ostatnio gdzieś czytałam to wspominane było o 1 milionie. 2 miliony od startu serwera się zalogowało, ma konta, a 100 tysięcy to gra moim zdaniem w jednym momencie. Nie napisałam tego, ale myślałam, że to oczywiste. I szczerze wątpię żeby każdy, co utworzył konto, nadal grał. Obserwacje i badania ( xD) robiłam od startu serwera europejskiego do ostatniego zalogowania (czyt: WTOREK - 16.02.16). Tak mi się wydaję, oczywiście mogę się mylić i nie napisałam nigdzie, że pisze 100% prawdę, a Ty mnie atakujesz, jakbym to zrobiła. xD

I nadal będę twierdzić, że graczy jest mniej niż 19.01. Bo jest ich mniej, ale nie jest ich mało.

Opublikowano

I nadal będę twierdzić, że graczy jest mniej niż 19.01. Bo jest ich mniej, ale nie jest ich mało.

Całkiem możliwe, chociaż bardziej wiarygodne jest to, że mamy teraz praktycznie po +/- 10 channeli na każdej mapie, do tego nowe serwery i problem z przeludnieniem został jakoś rozwiązany. Oczywiście nadal jest problem kiedy większa grupa graczy chodzi na terrory czy blackwyrma ("channel is full, please f**k yourself") i tak do usranej śmierci.. No ale przynajmniej coś się dzieje.

Reasumując, nawet jeśli liczba online się zmniejszyła to i tak nie da się tego odczuć.

A tym, którzy mają statysyki z NCsoftu i kalkulator w oczach - serdecznie gratuluję.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Reasumując, nawet jeśli liczba online się zmniejszyła to i tak nie da się tego odczuć.

A tym, którzy mają statysyki z NCsoftu i kalkulator w oczach - serdecznie gratuluję.

To, że gracze odchodzą lub jest ich mniej to oczywista oczywistość.

Ale gdy ktoś podaje liczby o ilości graczy(nie ważne czy online, czy ogólnie) to niech poda jakieś źródło... A nie tak jak tutaj bo tak i basta. Dzięki za gratulacje, ja przynajmniej nie szczekam bez powodu. Chcesz spekulować o liczbie graczy? Rzuć raporty finansowe lub cokolwiek od wydawcy...

/edycja

Czego nie rozumiesz w słowach "przypuszczam" "zakładam"? A szczeka to pies. :)
Do tej pory nie podałaś jakiekolwiek podstawy, aby takie wnioski wyciągnąć, przypuszczać lub zakładać. Znajdź takie przede wszystkim i nie zniechęcaj innych do gry, ponieważ pytanie o ilość graczy zawsze się przewija. Na podsumowanie tej jałowej dyskusji.

Opublikowano

Ale gdy ktoś podaje liczby o ilości graczy(nie ważne czy online, czy ogólnie) to niech poda jakieś źródło... A nie tak jak tutaj bo tak i basta. Dzięki za gratulacje, ja przynajmniej nie szczekam bez powodu. Chcesz spekulować o liczbie graczy? Rzuć raporty finansowe lub cokolwiek od wydawcy...To, że gracze odchodzą lub jest ich mniej to oczywista oczywistość.

Czego nie rozumiesz w słowach "przypuszczam" "zakładam"? A szczeka to pies. :)

Opublikowano

Zawsze myślałem, że ten numerek w lewym górnym rogu, w pvp lobby, pokazuje ilość graczy :D

100 tyś, to na pewno za mało na tak dobrą grę. Wiadomo, niektórzy ściągnęli i pograli, bo była na to moda. Po prostu skończył się sezon, zostali ci, którym ta gra się spodobała, jedni będą odchodzić, a nowi dochodzić. Ja nie wiem jak ta gra może się znudzić, ale czego spodziewać się po ludziach, którzy grają na czas ( kto pierwszy ulepszy broń, kto pierwszy wbije lvl ). Jeśli dla ciebie @Karyvlea ta gra upada, to prawdopodobnie masz do niej żal i teraz wylewasz go na forum, zniechęcając nowych graczy. Przedtem miałaś inne zdanie o tej grze. Ja również mam problem z normalnym graniem, ale nie biorę tego aż tak na poważnie :D

Opublikowano

Osoby z kiepskim łączem, komputerem za bardzo nie pograją w godzinach szczytu ;) ale grę polecam, na prawdę dobra ! :)

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...