Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[AD] MYSTICALMU: OPENIGN NEW 1000x & 100x SERVERS, JOIN!

jasss777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Comming soon Grand Openig Low Server, 100xp, register now, start collect coins using vote reward and invite friends from referral system

Opublikowano

Low server opening moved to 9. April 17:00, why?

we have some new ideas to make game more interesting:

• On server grand opening spots will not be added in all maps, in start spots will be added in maps till Tarkan, when +- 5 players will get 5 resets , spots will be added on icarus , aida, when players get 10 resets will be opened kanturu, raklion and other maps (more about new idea later)
  • If will all work correctly and we dont find any bugs, will be added chaos card on drop, no exe drop from monsters but  chaos card, that card you can exchange and get item, more information soon...
  • maybe we will change max stat system, no max stats on server, limited resets and stats +-100k max stats, build own stats.
  • stats clear after reset, example if bk,sm,elf,sum = 800 stats per reset, max reset = 90, dl,mg,rf stat points per reset = 900, max reset will be 80, this is just example
  • New pcpoint system, will be added new monsters in all maps, 2-4 monsters per map, hunting that monsters you will get pcpoints, this monsters you can kill +- after 5 resets, using pcpoints you can buy, mix items, jewels, boxes and other good items

be patient, wait 1 more day until opening and get more interesting gameplay

PS: have any ideas, suggestion, help us make game more interesting.

Web: http://mysticalmu.com/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zarejestrowałem się tylko po to by spełnić obywatelski obowiązek.

Recenzja po doświadczeniach z adminem:

Ten serw kiedyś, dawno temu, nazywał się ZettaMU i operował na bardzo podobnych ustawieniach. Jeszcze przed ZettaMU nazywał się inaczej, ale tamtego już nie pamiętam. W każdym razie do rzeczy.

Serwery tego admina to niestety jego plac zabaw i maszynka do pieniędzy. Serw pay-to-win, niby nic strasznego. To dość normalny widok, aczkolwiek sprawa przybiera nieco inny obrót gdy spojrzy się na ogół działalnośći. Mianowicie: regularne dla tego serwa sa jego resety i restarty, co xx miesięcy następuje całkowity Wipe wszystkiego co możliwe, a serw zostaje zmergowany/zamieniony na serwer o innym przeliczniku XP. Po dluzszym czasie admin zmienia nazwer serwa (Jak z ZettaMU na MysticalMU) i udaje ze serw jest nowy.

W miedzyczasie, spamuje on wszystkim którzy kiedykolwiek się zarejestrowali informacje o starcie nowego serwera. Co jednak jest kluczowe, w mailu zaznacza że odda 100% donacji jakie zostałe złożone na serwer. W załączeniu screen z mailem aby nie było że rzucam słowa na wiatr, ponieważ przyznam że sam na serw przelałem wtedy kase.

a1nw4.jpg

Jak widać w mailu, zaznaczone jest ze odzyska się całą wirtualną kasę. Niestety, w okolicach restartu i po restarcie serwa, admin utrzymywał że oddaje jedynie 50%, nie więcej. Pomimo iż mail który dostaliśmy (wykreślona spora lista graczy) mówi wyraźnie: wszystko. I niestety po raz kolejny, na tym się nie skończyło. Starałem się skontaktować z adminem na podane konto Skype (wykreślone), niestety po paru dniach prób nigdy nie dostałem żadnej odpowiedzi, nie wspominając już o jakimkolwiek refundzie. Popytałem graczy wokół na serwie, niektórym udało sie do niego dobić i dostali tylko 50%, inni byli w sytuacji jak ja. Co warto zaznaczyć, powodem do Wipe'u faktycznie był bug w cash shopie, gdy jedna gildia nagle biegała w FO FS. Niestety, zamiast zbanować gildię i poszukać winnych, admin stwierdził jak widać że to doskonała okazja na restart i zbicie kasy na kłamstwach.

Poszedłem z serwa, wróciłem na niego niedawno zobaczyć co się zmieniło pod postacią MysicalMU. I mogę jedynie powiedzieć: Niewiele. Serw nadal pozostaje Pay to Win FO FS, w dalszym ciągu serwy są restartowane (co widać na przykładzie tego tematu). Balansu PVP nie ma niestety tak naprawdę żadnego a zmiany wydają się być robione pod admina. CS zdominowany jest Summonerkami i BK, BK stun działa z crystal swordem uznawanym za mace, szansa na stun jest tak astronomiczna ze nie jest się w stanie BK prawie zabić, a raczej jest to niesamowicie wręcz ciężkie jak i męczące. Drzewko master jak było zbugowane ponad rok temu tak zbugowane jest nadal. Prócz Sum/BK/SM/RF inne postacie nie nadają się na PVP wogole. Sztandarowym przykładem jest tutaj elf, którego admin sam uważa za nic więcej niż support i pomimo że elf w FO FS full staty zadaje dmg rzędu łaskotek, Majowy update (post można znaleźć na stronie głownej) zwiekszą dmg BK i Sumki a zmniejsza dmg Elfów bo za dobrze im idzie w PVE (zamiast zmniejszyć uniki PVE zmniejszamy dmg. Gdzie tu sens w kwestii balansu PVP skoro elfy nie moga zabic nawet sumki na zerku z tym samym sprzetem gdy ta stoi nieruchomo bez refa? Gdzie tu sens skoro postacie w tej chwili już potężne dostają jeszcze więcej mocy?

Warto też zaznaczyć że jakakolwiek otwarta krytyka serwera lub admina wiąże się z czasowym lub perma banem, z efektem natychmiastowym, natomiast wszelkie posty tego rodzaju są natychimast usuwane z forum aby złego słowa o serwie nie było.

Wisienka na torcie, wydarzenia ostatnich dni. Posypaly sie bany za wygrane duele z admem. Nie wiem na ile to jest prawda, ale grałem tam wystarczajaco długo (data maila październik 2014) aby przekonać się o tym jaki jest admin. Wiarygodność tych banów jest dość duża.

Kto nie wierzy, niech zmierzy. Ale po miesiącach znajomości z serwerem: Odradzam każdemu. Serdecznie. Sa inne serwery godne uwagi.

Byłbym zapomniał: Layout strony głównej serwa się nie zmienia z reguły, zmienia się tylko nazwa. Więc gdy go rozpoznacie, unikajcie.

Pozdrawiam,

Volt

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...