Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokady Dla Osób Kupujących Yang

bravura01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś dostał bana za kupno yangów na allegro czy innym serwisie może się odwołać od bana.

Informacje przeklejone z forum polskiego Metina.

Drodzy gracze,

w ciągu kilku ostatnich mieisęcy zbanowanych zostało sporo kont za współpracę z yangsellerami (sprzedawcami Yang). Oczywiście poprzez termin 'współpraca' należy rozumieć kupno Yang za realne pieniądze.

Opracowująć kolejne odwołania od blokad za ww. proceder doszliśmy do pewnych wniosków. Do tej pory nie braliśmy pod uwagę ilości zakupionych Yang, co mogło być - w pewnym stopniu - krzywdzące. Traktowaliśmy tak samo osoby, które, przykładowo, zakupiły jeden raz 5 milionów Yang oraz takie, które regularnie 'zaopatrywały' się u yangsellerów i łączna kwota ich zakupów dawno temu przekroczyła kilkaset milionów Yang.

W związku z tym, postanowiliśmy dać drugą i zarazem ostatnią szansę osobom, które zakupiły Yang od yangsellerów. Oczywiście osoby, które dalej dystrybuowały Yang w sposób łamiący obowiązujące zasady pozostaną zablokowane.

Co należy zrobić, aby otrzymać drugą szansę (dot. tylko blokad za kupno Yang)?

Należy napisać nowego ticketa z prośbą o odblokowanie konta, które zostało zablokowane za kupno Yang.*

W treści ticketa należy podać:

Cytat

1. Skąd dowiedziałeś się o możliwości kupna Yang za realne pieniądze?

2. Miejsce zakupu (np. ebay, allegro). Pełny adres www mile widziany.

3. Dane o sprzedawcy (wszelkie dane, które udało Ci się zgromadzić, nick itd).

4. Łączna ilość zakupionych Yang (jeżeli kupno miało miejsce na kilku serwerach to należy podać szczegóły).

5. Nick(i) postaci, którymi odbierałeś/aś Yang od sprzedawcy.

6. Metoda odbioru Yang (np. tobołek).

FAQ

Czy będziecie brać pod uwagę ilość zakupionych Yang?

Tak. Wymiar kary będzie uzależniony od ilości zakupionych Yang. Dodatkowo, ilość zakupionych Yang zostanie usunięta z postaci.

Przez ile będziecie przyjmować odwołania od blokad za kupno Yang?

Wszystkie blokady za kupno Yang nałożone

* przed publikacją tego posta - przez miesiąć od publikacji tego posta. Po tym okresie odwołania będą automatycznie odrzucane.

* po publikacji tego posta - zgodnie z tematem Termin odwolania od blokady konta .

Czy wysłanie ticketa jest konieczne? Nie możecie sami ustalić ile kupiłem Yang i nałożyć odpowiednie długą blokadę?

Tak, ticket jest konieczny.

Wysłałem ticketa wczoraj i jeszcze nie mam odpowiedzi! CO JEST?!

Proszę wziąć pod uwagę, że każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. W każdej sprawie trzeba wyliczyć długość blokady oraz 'skorygować' ilość Yang. Jest to 'akcja' niestandardowa, więc czasami odpowiedź może zostać udzielona nawet po upływie 48h od wysłania zgłoszenia. Prosimy o wyrozumiałość. Osób mogących opracowywać odwołania tego typu jest niewiele, a blokad setki.

Życzymy miłej gry,

Zespół Metin2.

* - przypominamy, że termin wysyłania próśb o odwołanie jest ograniczony.

For_the_horde_by_czerew_by_Czerew.jpg
Opublikowano

dzieki że to wkleliles tak to bym tego nie znalazl ( bo by mi sie nie chcialo :P) przyda sie kiedys :)

lap +' ik

Midget_prisonvisit.gif

Nie potrzebuje plusów ani minusów . Jeżeli chcesz mi się odwdzięczyć wejdź na ta stronę Pajacyk i kliknij brzuszek pajacyka . Pomożesz dzieciom :)

Opublikowano

No niby odwolanie... ale to jest kapowanie. Dobrze byscie sie czuli jak by na was ktos kapowal? :/

1. Skąd dowiedziałeś się o możliwości kupna Yang za realne pieniądze?

2. Miejsce zakupu (np. ebay, allegro). Pełny adres www mile widziany.

3. Dane o sprzedawcy (wszelkie dane, które udało Ci się zgromadzić, nick itd).

+

dobo95.png

Sygrantura by AgatkaPL :) Dziekuję ;)

Opublikowano

ehhhhhhhhhh

przez to teraz mój brat ma kłopoty

sellalismy razem yang glownie on .... i co teraz?

thx kapusiowi co ans sprzedal

Opublikowano

ja tez radze nie próbować bo co ci sellają będą miec problemy ja osobiście mam bana za yangi ale to tylko 44lvl a wole nie pisac bo yangi od muchy ;p

będe kupował od niego ale mniejsze sumy

NIE WIESZ JAK ZAROBIĆ KLIKNIJ

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...