Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Policja

DesingART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie dziś natknęła mnie nie miła sytuacja może od początku

Mieliśmy lekcje Język Niemiecki po 15 minutach pani zrobiła nam czas wolny wiec wpadliśmy na dziwny pomysł a konkretnie to zrobienie fake konto na FB z imieniem i nazwiskiem naszego kolegi

(Oczywiście ludzi jest sporo które noszą te same nazwiska)

Więc zrobiłem i chciałem pokazać że się niby wlamalismy na jego konto pokazując te menu konta

(Znajomi

Zdjecia

Jakieś grupy itp)

Oczywiście nie dodałem żadnego zdjęcia więc ukrylem kciukiem i pokazałem tylko imię i nazwisko, koleś się przestraszył i zaczął zmieniać hasła po dwóch lekcjach wychowawczyni wezwała mnie na pogawędke a konkretnie o wlamaniu, okazało się że niby my zmieniliśmy mu hasło i że teraz nie ma dostępu do swojego konta, (uważamy że pewnie przy wpisywaniu nowego hasła coś nacisnął i zmienił nie wiedząc o tym)

Teraz nas oskarża że to nasza sprawka itp

Wychowawczyni zadzwoniła do jego ojca, który stwierdził że zgłosi to na policje i będzie jakaś sprawa

Teraz się zapytam

Co może mi zrobić policja oraz od kiedy szkoła kuzwa zajmuje się takimi bzdetami..

#Bezbek

Wybaczcie że tak chaotycznie oraz bez interpunkcji

Opublikowano

Nic ci nie grozi, choć pewnie kolega ma z was teraz niezłą "bekę".

od kiedy szkoła kuzwa zajmuje się takimi bzdetami..

Odkąd istnieją debile.

Opublikowano

Najlepiej na dzien przed odsiadką zaszyj sobie dupe i zostaw taki pyci pyci otworek abys mogl sie wysrać inaczej wiadomo co Cię czeka jeżeli trafisz do celi z typowym Romanem XDDDDD

//nie nigdy nie siedziałem ,ale tylko cie ostrzegam

945be9e2a6c17df7med.jpg

Opublikowano

Wątpię, że policja się tym zajmie jak nie używaliście konta do podszywania się(jak konto fake nie posiada ofc. szczegółowych danych kolegi) lub do ośmieszenia go, a tylko je zrobiliście z takim samym nazwiskiem i imieniem, aby zrobić mu kawał. Jakby Tobie ktoś ukradł konto(np.kolega) to tak samo byś obsrał gacie jak w momencie, gdy ojciec kolegi powiedział, że was zgłosi. Za podszywanie się/kradzież tożsamości grozi chyba 3 lata. Całą sytuacje zostawiam bez komentarza, bo nieźle macie obsrane gacie jak się dowiedzieliście, że ojciec zgłosi na smerfy.

Opublikowano

"Kodeks karny a włamanie 

Zgodnie z kodeksem karnym (art. 267), osoba, która w sposób nieuprawniony uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej (np. poprzez otwarcie zamkniętego pisma, a w analizowanym przypadku internetowym – przełamując jej zabezpieczenie) podlega karze grzywny, ograniczenia, a nawet pozbawienia wolności do lat 2."

Szykuj dupe ziomek

@DnaloP potrafie czytac, ale to jest kretyn. Ojciec chce zglosic wlamanie itd. Wlamanie nie bylo, wiec tematu nie ma. Typowa gimba. Jak juz pszypal to od razu na mpc jak ten ciec co w kiblu palil

Opublikowano

"Kodeks karny a włamanie 

Zgodnie z kodeksem karnym (art. 267), osoba, która w sposób nieuprawniony uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej (np. poprzez otwarcie zamkniętego pisma, a w analizowanym przypadku internetowym – przełamując jej zabezpieczenie) podlega karze grzywny, ograniczenia, a nawet pozbawienia wolności do lat 2."

Szykuj dupe ziomek

przeczytaj temat jeszcze raz.

Nic Ci nie grozi. Nie uzyskałeś dostępu do jego konta. Jego wina, że zmienił hasło na jakieś takie którego nie zna.

Opublikowano

Wystarczy sprawdzić numer profilu jego, a konta które założyłeś... 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Głupich nie sieją...

Policja nic Ci nie zrobi, ale konsekwencje ze strony szkoły mogą być różne. Radzę zapoznać się dokładnie ze statutem żeby następnym razem nie pytać na MPC, czy dyrektor miał prawo do zawieszenia w prawach ucznia, udzielenia nagany albo obniżenia oceny z zachowania :v

Qui est le prochain?

Opublikowano

Już widzę, jak w statucie szkoły jest wpis o trollowaniu kolegi, że włamało mu się na facebooka. W najgorszym wypadku dostanie uwagę do dziennika, a "ofiara" żartu będzie pośmiewiskiem całej szkoły.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Już widzę, jak w statucie szkoły jest wpis o trollowaniu kolegi, że włamało mu się na facebooka. W najgorszym wypadku dostanie uwagę do dziennika, a "ofiara" żartu będzie pośmiewiskiem całej szkoły.

Naucz się, proszę, czytać ze zrozumieniem. Na forach dyskusyjnych ta umiejętność jest bardzo przydatna. 

Radzę zapoznać się dokładnie ze statutem żeby następnym razem nie pytać na MPC, czy dyrektor miał prawo do zawieszenia w prawach ucznia, udzielenia nagany albo obniżenia oceny z zachowania

Qui est le prochain?

Opublikowano

Raczej nic ci nie zrobią, przecież to nie twoja wina, że passów zapomniał (+ nie żeby można je, zresetować, ale to taki szczegół :v ) najwyżej naganę dostaniesz/cie (jeśli statut daje takie "prawo", i to też zależy od interpretacji, owego jak by nie patrzeć dokumentu.

A tak btw, jeśli w żaden sposób nie wszedłeś na jego konto, to nie masz czego się bać, pokażesz że zrobiłeś fake konto, i tyle, co mogą ci zrobić za zrobienie konta :v

DR5ChPt.png

Opublikowano

Jesli ojciec wniesie juz sprawe na policje o wlamanie, to wystarczy, ze powiesz prawde tj. Ze sie na jego konto nie wlamales. Nie warto mowic ze zakladales konto na jego dane, wystarczy powiedziec ze to byl zart i w ogole nie byles na jego koncie. Jak powiesz ze zalozyles konto na jego dane, to moga sie dowalic, a wlamania nawet jakby to Ci nie udowodnia.

Opublikowano

Powiesz, że on zaczął zmieniać hasła. Pokażesz ten fejk profil, datę założenia i wszystko.

Ogólnie to śmieszny ojciec...

Opublikowano

Powinni wam wjebać po grzywnie i prace porządkowe na rzecz szkoły/miasta żebyście się k***a debile nauczyli, że się takich rzeczy nie robi. Skoro użyliście tylko jego imienia i nazwiska bez żadnych danych adresowych, zdjęć to pod paragraf to nie podpada, ale kara musi być ;)

Opublikowano

Powinni wam wjebać po grzywnie i prace porządkowe na rzecz szkoły/miasta żebyście się k***a debile nauczyli, że się takich rzeczy nie robi. Skoro użyliście tylko jego imienia i nazwiska bez żadnych danych adresowych, zdjęć to pod paragraf to nie podpada, ale kara musi być ;)

za co k***a chcesz go karać XDXD

@top na wyjebce stary xD

­

Opublikowano

Niepotrzebnie piszesz o tym na forum. Chciałeś być śmieszkiem, to masz konsekwencje swojego śmieszkowania. Załatw sytuację z kolegą, nie z monitorem.

Niemniej jednak nic Ci nie grozi, dopóki nie udowodnią Ci podszywania się pod kogoś.

Rada na przyszłość:

Jeśli jesteś twardy, to bądź taki zawsze, a nie przypał i od razu żalić i radzić się na forum.

vNDUVEE.gif

Opublikowano

Skoro nie zrobiłeś nic z jego kontem, to moim zdaniem jesteś czysty. Ot co. Fałszywy profil możesz usunąć, mogłeś zrobić w paincie/ps podróbkę. Za żarty nikogo nie posłali do więzienia, chyba.

Opublikowano

Skoro nie zrobiłeś nic z jego kontem, to moim zdaniem jesteś czysty. Ot co. Fałszywy profil możesz usunąć, mogłeś zrobić w paincie/ps podróbkę. Za żarty nikogo nie posłali do więzienia, chyba.

Zdziwiłbyś się, czy nie ślą do więzienia za żarty. Są różne żarty xD

Opublikowano

Zdziwiłbyś się, czy nie ślą do więzienia za żarty. Są różne żarty xD

Wiem, że można bardziej dobitniej kogoś potraktować, ale wtedy to nie są żarty. Ale coś takiego? Rozumiem piane toczyć i strzelić focha. Mnie parę razy kutasy wrzucali, gdy miałem fb i jakoś na policje nie szedłem.  :v

Opublikowano

Do niczego się nie przyznawaj. Nic Ci nie mogą zrobić. Nie ma dowodów, a kolegę spróbuj uspokoić mówiąc, że to był tylko żart. Możesz wybrać też drugą opcję - nie ma dowód, nic nie mówisz, odmawiasz wszystkiego i masz w dupie tę sprawę - też Ci nic nie zrobią, tylko stracisz kolegę z klasy, o ile jest nim dla Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...