Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.9 - jak z tym będzie?

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dawno nie rozpoczynałem tu żadnej dyskusji, a jestem bardzo ciekaw, jakie macie zdanie na temat zbliżającego się Minecrafta 1.9? ;)

Jak myślicie, przejdziemy wreszcie na najnowszą wersję gry czy nadal zostaniemy na 1.7? Według mnie, to ostatnia szansa, update jest naprawdę genialny, mega ciekawy. Jeśli teraz polscy gracze nie zdecydują się wreszcie zaktualizować gry, to już tego nie zrobią nigdy i na tym 1.7 będziemy grać przez następne 5 lat aż w końcu każdy będzie już srał tymi izihace wałkowanymi ciągle (o ile jeszcze nie sramy xD).

Mojang zapowiedział premierę Minecrafta 1.9 na 25 lutego, więc już naprawdę niedługo, wreszcie się doczekaliśmy...

P.S. Chyba najważniejsza informacja dotycząca tego, czy będzie możliwość stawiania serwerów na tej wersji. Informacja z oficjalnego Twittera Spigota:

TWJi39F.png

To powinno rozwiać wszystkie wątpliwości. :) Ja osobiście jestem mega zajarany i mam nadzieję, że wreszcie przejdziemy na najnowszą wersję i będzie powiew ogromnej świeżości. A wy co sądzicie? ;)

Pozdrawiam

5465845486.png

Opublikowano

Wreszcie wersja 1.9.

Też mam wielką nadzieję że to ujednolici wszystkie serwery, jak to ma miejsce na zagranicznej scenie w przypadku 1.8.

Opublikowano

Jak serio wystartuje w tym lutym możecie szukać mojej klepsydry... Mam nadzieję że będzie poślizg chociaż z msc / dwa xD. Chociaż i tak ludzie zanim przerzucą się na 1.9 to sporo czasu zajmie. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

pytanie podctawowe czy ta wersja 1.9 nie bendzie lagować?! i czy zrobiom wreszcze porzadek z błedami z singla i multi???

A dlaczego miałaby lagować? Wprowadzają nowe rzeczy, ale co za tym idzie też optymalizują je, aby gra działała wydajnie. 

Co do błędów singla i multi, to takowe nie istnieją na wersji 1.8 (przynajmniej ja nie zauważyłem), więc nie wiem co masz na myśli?

5465845486.png

Opublikowano

Myślę że jak najwięcej osób zdecyduję się wreszcie przenieść na najnowsza wersja MC bo na prawdę warto.

Opublikowano

pytanie podctawowe czy ta wersja 1.9 nie bendzie lagować?! i czy zrobiom wreszcze porzadek z błedami z singla i multi???

A dlaczego miałaby lagować? Wprowadzają nowe rzeczy, ale co za tym idzie też optymalizują je, aby gra działała wydajnie. 

Co do błędów singla i multi, to takowe nie istnieją na wersji 1.8 (przynajmniej ja nie zauważyłem), więc nie wiem co masz na myśli?

mi chodzi czy w wersji 1.9 bendzie działala na słabym kompie i jakie serwery sie teś pojawiom z 1.9?

Opublikowano

Do póki właściciele serwerów IZIHC będą dalej wałkować wersję 1.7.10 to ta wersja będzie najbardziej popularna ;]

Takie gadanie, że gracze wolą 1.7.10 jest bez sensu.

Daje sobie rękę uciąć, że gdyby 100% serwerów izihc przeniosła się na 1.9 to gracze także.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL

Masz rację na jakiej wersji będą serwery na takiej gracze będą grali dlatego według mnie większe serwery powinny pójść z duchem czasu i wreszcie dać graczom nowości jakich oczekują. A nie tylko wałkują 1.7. Które się już dawno znudziło.

@Hillarek

Co według ciebie oznacza słaby komputer? MC pójdzie raczej na każdym sprzęcie nawet bez karty graficznej jeśli tylko posiadasz pewne pliczki które to umożliwiają.

Opublikowano

Ja nie polecam przechodzić na nowszą, zostać przy starej dobrej 1.7.x, bo przynajmniej na mój słaby komp dobrze się sprawuje :P

Opublikowano

Ja nie polecam przechodzić na nowszą, zostać przy starej dobrej 1.7.x, bo przynajmniej na mój słaby komp dobrze się sprawuje :P

Jak dla mnie to nie ważna jaką wersję będziesz miał, i tak nie powinno ci lag'ować. No chyba że na którejś becie lub snapshot'cie. Dopiero sam miałem stary komputer i z lagami nie maiłem problemu, a grafika nawet openGL 2.0 nie wspierała!

Lenovo IdeaPad Y50-70

Procesor: Intel Core i7-4710HQ 2.5 GHz
Karta grafiki: NVIDIA GeForce GTX 860M - 4096 MB
Pamięć: 8192 MB  

Opublikowano

Miejmy nadzieję, że słabsze komputery będa mogły pograć na 1.9 i dosyć sprawnie powstaną dobre polskie serwery na tę wersję.

Opublikowano

Ha! fajnie by bylo jak by sie serwery przezucily na 1.9 ale dobrze wiemy ze polowa serwerow reklamowana tutaj to 1.7.2...

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Muszą się przerzucić na 1.9

Za granica wszyscy 1.8 tylko w Polsce ból dupy i wałkowanie 1.7 ;x

Wszyscy mówią, że PVP jest zjebane na 1.8, a zagranicą grają na 1.8 i jakoś nie narzekają.

zjebane na 1.8 bo az tyle haxow nie ma co na 1.7.x :)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Do póki właściciele serwerów IZIHC będą dalej wałkować wersję 1.7.10 to ta wersja będzie najbardziej popularna ;]

Daje sobie rękę uciąć, że gdyby 100% serwerów izihc przeniosła się na 1.9 to gracze także.

Rozmawiałem kiedyś z Headadminem polskiego serwera mającego ponad 1000 graczy. Mówił, że nikt nie gra na 1.8 i to widać w statystykach. Gdyby oni się przenieśli na nowszą wersję to straciliby mnóstwo graczy. Dobrym przykładem jest mineplex, który stracił kilka tysięcy graczy po zaktualizowaniu serwerach na 1.8 only. Dopiero gdy Hypixel parę miesięcy później również zaktualizował wszystko do 1.8 to sytuacja w miarę wróciła do normy.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Rozmawiałem kiedyś z Headadminem polskiego serwera mającego ponad 1000 graczy. Mówił, że nikt nie gra na 1.8 i to widać w statystykach. Gdyby oni się przenieśli na nowszą wersję to straciliby mnóstwo graczy. Dobrym przykładem jest mineplex, który stracił kilka tysięcy graczy po zaktualizowaniu serwerach na 1.8 only. Dopiero gdy Hypixel parę miesięcy później również zaktualizował wszystko do 1.8 to sytuacja w miarę wróciła do normy.

Czyli Mineplex zrobił dobrze, bo koniec końców cel osiągneli, a gracze wrócili lub pojawili się nowi.

A oni zyskali pierdyliard nowych możliwości gier, efektów, łatwiejszą pracę, mniej bugów, same plusy. Inwestycja idealna.

A w Polsce każdy admin servera czeka aż reszta się przeniesie, czyli błędne koło...

zresztą, aktualnie 1.8 ma się już dobrze:

http://mcstats.org/plugin/Spigot

Game+Version.png\

Ponad 75% serverów jest na 1.8

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Czyli Mineplex zrobił dobrze, bo koniec końców cel osiągneli, a gracze wrócili lub pojawili się nowi.

A oni zyskali pierdyliard nowych możliwości gier, efektów, łatwiejszą pracę, mniej bugów, same plusy. Inwestycja idealna.

A w Polsce każdy admin servera czeka aż reszta się przeniesie, czyli błędne koło...

zresztą, aktualnie 1.8 ma się już dobrze:

http://mcstats.org/plugin/Spigot

Game+Version.png\

Ponad 75% serverów jest na 1.8

a tak pro po jakie serwery pojawily sie razem z 1.9(dzialajonce oczywiscie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...