Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do ~ 2 tys zł

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?

- Około 2 tys zł(max 2.2 tys)

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

- W przeciągu najbliższego miesiąca

Do czego ma służyć komputer?

- Do codziennego użytkowania tzn. gry internetowe(gry na tych całych FB i NK :/), sporadycznie słuchanie muzyki, filmy itp..)

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

- Mile widziana matryca 15.6 cala

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Póki co nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

- Brak

PS. 

Już raz na tym forum uzyskałem stosowną odpowiedź odnośnie wyboru laptopa i mam nadzieję, że po raz kolejny będzie traf w 10! :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie kupuj Lenovo podanego wyżej nie warto.

Wypełni tutaj będzie latwiej

1) Kwota przeznaczona na zakup: 
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
5) Osobiste preferencje:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

P.s z tego Co pamiętam to ja CI pomogłem coś mi się nick kojarzy :P ale mogę sie mylić :D

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
1) Kwota przeznaczona na zakup: 
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
5) Osobiste preferencje:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

1. Do 2 tys zł, ale mogę podwyższyć kwotę nie znacznie o 500 zł(chodź wolę pułap tych 2 tys)
2. Matryca 15.6 cala(idealna)
3. Laptop będzie użytkowany przez kobietę, a to się wiąże z przesiadywaniem na tym całym FB oraz grywanie w gry na tym portalu. Po za tym słuchanie muzyki, filmy - czyli taka praktyczność domowa..
4. Mile widziana klawiatura podświetlana, jednak i bez tego się obejdzie
5. Brak
6. Obojętne

Nie kupuj Lenovo podanego wyżej nie warto.

P.s z tego Co pamiętam to ja CI pomogłem coś mi się nick kojarzy :P ale mogę sie mylić :D

To właśnie ty przyczyniłeś się do pomocy przy zakupowej i to był udany zakup(Lenovo Y510P) - Pozdrawiam użytkownika i liczę na pomoc w tym przypadku ^^

Opublikowano

@iTaTaRaK

Moim zdaniem idealny tutaj będzie

Lenovo z51-70 z i5 ulv i r9 – Matryca FULL HD matowa,  wygodna podświetlana klawiatura, niskie tempratury, ładna stylistyka (design) przy tym aluminiowe wnętrze laptopa, dobre głośniki JBL – graja na naprawdę przyzwoitym poziomie, internetowa kamera 3D, dobra wydajność w niskiej cenie. Jest to nowa odsłona Lenovo z50-70.

Acer V3-​574G z i5 ulv i GF940m. Matowa matryca, dobrze wykonany, wnętrze laptopa + obudowa matrycy jest aluminiowe, podświetlana klawiatura.

ASUS R556LJ z i5 ulv i GF920m. Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury jak przystało na Asusa,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie. 

Dell 5558 z i5 ulv i GF920m – renomowana marka dell, dobry dostęp do niektórych podzespołów, niskie tempratury, pokrywa serwisowa. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...