Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robienie serwerów cs

dawid1999xy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Nazywam się Dawid mam 16 lat i mam zamiar za jakieś 2 lata założyć serwer cs 1.6 4fun,ZM EXP,ZE najlepiej dołączyć się do jakiejś dobrej sieci.I pytanie co wtedy musiałbym zrobić jakieś reklamy/gt/bezpieczeństwa itp i jaką cene muszę zapłacić oraz w ile się naucze takiego profesionalnego robienia serwera ,pluginów itp.Serwer będzie robiony z czystej pasji a nie dla kasy.Napiszcie jak wy dawaliście sobie rade i co jest potrzebne.

Opublikowano

Chyba nie masz co z pieniędzmi zrobić jezeli chcesz wydać na coś co nie przynosi zysku. Z czystej pasji załóż sobie serwer na pukawce testowy na 2h. Dla czystej pasji możesz książki czytać bo to nic nie kosztuje i nie przynosi zysków wiec wychodzisz na zero, a z takimi rzeczami dobrze by było gdyby też ci wychodziło przy najmniej na 0 bądź 1+. Jeżeli bardzo chcesz to reklamuj sie na pukawce i znajdź jakiegoś youtubera który kreci filmy z cs'a 1.6 ale to to samo jakbyś szukał domu bezdomnych bo tej gry juz nikt nie nagrywa i chyba nawet nikt jej tak porządnie nie nagrywał. A co do maszyn do na pukawce jest chyba najlepszy w sieci (ftp,wlasne pluginy,konsola etc.). Potrzebujesz kreatywności,pieniędzy,ludzi (ZAUFANYCH) i spróbuj a są sie przekonasz ;)

Opublikowano

Za 2 lata cs 1.6 może już umrzeć, musisz się liczyć także z dużymi kosztami. Polecam zainstalować amxmoda u siebie na komputerze i dodawać pluginy tak najszybciej sie nauczysz.

Opublikowano

Chyba nie masz co z pieniędzmi zrobić jezeli chcesz wydać na coś co nie przynosi zysku. Z czystej pasji załóż sobie serwer na pukawce testowy na 2h. Dla czystej pasji możesz książki czytać bo to nic nie kosztuje i nie przynosi zysków wiec wychodzisz na zero, a z takimi rzeczami dobrze by było gdyby też ci wychodziło przy najmniej na 0 bądź 1+. Jeżeli bardzo chcesz to reklamuj sie na pukawce i znajdź jakiegoś youtubera który kreci filmy z cs'a 1.6 ale to to samo jakbyś szukał domu bezdomnych bo tej gry juz nikt nie nagrywa i chyba nawet nikt jej tak porządnie nie nagrywał. A co do maszyn do na pukawce jest chyba najlepszy w sieci (ftp,wlasne pluginy,konsola etc.). Potrzebujesz kreatywności,pieniędzy,ludzi (ZAUFANYCH) i spróbuj a są sie przekonasz ;)

Nie oszukuj chłopaka ja ze swojego PB wyciągnąłem dość porządna sumkę dzieci mają nadmiar $ ;)

Koszt serwera dajmy na początek 16 Slotowego to 30 zł psc reklama 100-50 zł zależy też jakie efekty chcesz uzyskać. Polecam ci zrobić 1 porządny serwer i go dobrze rozkręcić zacznie on na siebie zarabiać oraz na ciebie z czasem postawi się więcej serwerów. 

Co do sieci to nie wiadomo jakie siecie będą za 2 Lata dam se rękę uciąć ze 80 % tych co są teraz padnie co chwile widzę nowa siec .

Na pewno potrzebna jest umiejętność prowadzenia owego serwera nie mowie tu o współpracy z kimś bo nie polecam bo jest mało osób którym można zaufać wiec lepiej mieć kogoś pod sobą niż nad. O modach których wspomniałeś jest trochę ciężko np postawić dobrego ZM to jest w szlag czasu albo zawsze można to komuś zlecić a taki 4Fun pobierasz paczkę edytujesz i Voila gotowe. 

Mam nadzieje ze ci w pewnym stopniu uświadomiłem co nieco ;p

Pozdrawiam 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Za 2 lata cs 1.6 może już umrzeć, musisz się liczyć także z dużymi kosztami. Polecam zainstalować amxmoda u siebie na komputerze i dodawać pluginy tak najszybciej sie nauczysz.

Gadasz głupoty, nie każdy ma pieniądze na wykupienie sobie cs go, do tego JB na 1.6 jest dużo dużo lepszy niż w GO

Opublikowano

trochę pieniędzy trzeba bo i serwer kupić polecam pukawke ..  kilka godzin dobrych w amxx itp po czytasz itp ogarniesz wszystko .. ja ogrnołem po 5/6 h bardzo ładnie  po jakiś 30 40 dniach nawet byłem w stanie napisać właśny plugin..

jeśli potrzebujesz pomocy zapraszam na pw 

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...