Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bycie pro graczem od zera

Caesar.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jak myślicie czy np. 17 latek który dopiero odkrył CS:GO, nie potrafi grać, ma szansę na zostanie profesjonalnym graczem CS:GO? 

Większość aktualnych graczy zaczynało od bardzo młodego wieku, więc czy w ogóle warto zaczynać starać się o profesjonalizm w wieku 17 lat?

Opublikowano

Flamie ma 18 a jak nakurwia. Tym, że zadajesz takie pytania raczej dużo nie osiągniesz, trzeba zapierdalać ale na pewno po tygodniu gry prosem nie zostaniesz.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Według mnie tak . jeżeli powiedzmy :

Masz talent

Masz warunki [sprzęt. Czas ]

Zdaje mi się że talent można nadrobić treningami - ale znowu ból że wszyscy zaczynali granie dużo wcześniej - co znowu trzeba nadrobić (może do 21 roku życia coś mi się uda :) )

Opublikowano

Jak masz odpowiedni sprzęt, poświęcasz czas na rozgrzewkę i trening to tak.

Jakąś mapę zainstaluj typu aim i tam sobie graj.

Gdy będziesz grał tylko po to, by zostać prosem to gówno osiągniesz - powód jest prosty, obsesja i nerwy.

Co do talentu to do czego? Można mieć talent do refleksu, może mieć talent do tańca na limbie czy lirze, ale nie do machnięcia myszką czy zawiązaniem buta... Myślcie, że taki Pasha wyróżniał się za czasów gdy był noobkiem, bo miał talent? Nie. Wszystko to kwestia nawyków i nauczania się jakiś tricków. Jednak jak na start zaczyna się z czymś takim, że chce się być najlepszym to nie tędy droga.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Według mnie tak . jeżeli powiedzmy :

Masz talent

Masz warunki [sprzęt. Czas ]

Zdaje mi się że talent można nadrobić treningami - ale znowu ból że wszyscy zaczynali granie dużo wcześniej - co znowu trzeba nadrobić (może do 21 roku życia coś mi się uda :) )

Mam kolegę, który po roku siedzi w goldzie, a inny po 7 miesiącach ma globala.

Wszystko zależy od Ciebie, wiadomo po 2-3 latach nie będziesz lepszy niż olof, ale dorównasz mu.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Według mnie nie, choć nie wykluczam wyjątków. Gracze CSa pewnie spędzili lata w 1.5/1.6 i grają od początku GO. Strzelanie to jedno, ale doświadczenie to drugie.

Opublikowano

ludzie ktorzy osiagneli cos w csgo grali od poczatku 1.6 tak wiec odpowiedz sobie na pytanie sam :]

Opublikowano

Nie ma szans raczej, większość grajków zaczynała mając +/- 10 lat, potem poświęcić musieli życie prywatne itp. + wiele godzin gry, co z czasem robi się nudne. 

Opublikowano

Hej, jak myślicie czy np. 17 latek który dopiero odkrył CS:GO, nie potrafi grać, ma szansę na zostanie profesjonalnym graczem CS:GO? 

Większość aktualnych graczy zaczynało od bardzo młodego wieku, więc czy w ogóle warto zaczynać starać się o profesjonalizm w wieku 17 lat?

A co, nie nadajesz się do pracy fizycznie i twoje plany na przyszłość aby utrzymać rodzinę to granie?

@AntyWarn

Przecież MICHU jak gra, zobacz jego grę, on ma chyba bodajże 19-20 lat.

Jak spędzisz przy tej grze 2-3 lata to i tak Ci zawodnicy będą Cię jechali jak chcą także droga jest twoja, albo ryzykujesz, szukasz druzyny, trenujesz i dążysz do marzeń(xD) albo odpuszczasz sobie i zastanowić się nad normalną przyszłością.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

A co, nie nadajesz się do pracy fizycznie i twoje plany na przyszłość aby utrzymać rodzinę to granie?

@AntyWarn

Jak spędzisz przy tej grze 2-3 lata to i tak Ci zawodnicy będą Cię jechali jak chcą także droga jest twoja, albo ryzykujesz, szukasz druzyny, trenujesz i dążysz do marzeń( xD) albo odpuszczasz sobie i zastanowić się nad normalną przyszłością.

Mówienie ze nie nadaje się do pracy fizycznej chyba nie na miejscu, bo mnie raczej aż tak nie znasz. Jest to proste (lub też nie, zależy jakby na to patrzeć) pytanie. 

Widzę mieszane odpowiedzi i się nie dziwię, robotę mogę sobie znaleźć ale jeżeli była by szansa na zarabianie, robiąc to co sprawia ci przyjemność to czemu by nie spróbować?

Opublikowano

Kennys gra jakieś 8 lat, ma 20 lat a jest o poziom lepszy od takiego Taza, który na cs'a poświęcił dobre +11 lat, jeżeli teraz zaczniesz ostro nakurwiać to za może 3 lata usłyszymy o tobie na scenie Polski a za 5 Europejskiej.

Nie ma co porównywać, że taki Neo gra od 10 lat bo on zapewne swoje pierwsze 3 lata grał to, co teraz można osiągnąć w miesiąc ze względu na mnóstwo poradników, lepsze sprzęty i możliwości grania w domu (not kafejka).

Legenda
Opublikowano

U mnie jak to wyglądało.

Od silver elite do global elite - 6 miesięcy, w tym czasie 3 polskie lany (wyniki słabe, ale dostanie się do już coś)

Global elite jak masz to koniecznie musisz wykupic ligę. Najlepiej faceit bo jeżeli w masterze będziesz top5 dostajesz się do FPL i grasz z prosami. Tak właśnie wybił się Oskar z HR.

Sprzęt daje dużą przewagę, najważniejszy to monitor koszt 1200zł by mieć te minimum 120hz.

Treningi? Najmniej 1h dziennie, jednak to tak mało.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

@AntyWarn

Jak spędzisz przy tej grze 2-3 lata to i tak Ci zawodnicy będą Cię jechali jak chcą także droga jest twoja, albo ryzykujesz, szukasz druzyny, trenujesz i dążysz do marzeń( xD) albo odpuszczasz sobie i zastanowić się nad normalną przyszłością.

W tych czasach nie liczy sie co robisz w robocie tylko ile zarabiasz a zapewne takim graniem na professionalnej scenie zarobi wiecej niz kowalski kopajacy rowy :D.

Topic:

Kennys gra jakieś 8 lat, ma 20 lat a jest o poziom lepszy od takiego Taza, który na cs'a poświęcił dobre +11 lat, jeżeli teraz zaczniesz ostro nakurwiać to za może 3 lata usłyszymy o tobie na scenie Polski a za 5 Europejskiej.

Nie ma co porównywać, że taki Neo gra od 10 lat bo on zapewne swoje pierwsze 3 lata grał to, co teraz można osiągnąć w miesiąc ze względu na mnóstwo poradników, lepsze sprzęty i możliwości grania w domu (not kafejka).

Ze co? 3 lata nadrobic w miesiąc ? wez sie pierdolnij poradniki tylko pokazuja co robic a zobaczyc i zrobic to dwa rozne swiaty 

Wszystko sie da tylko licz sie z tym ze bedziesz musial poświecić zycie prywatne licz sie z tym ze graja 30min albo godzine dziennie tez niczego tym nie osiągniesz. Najważniejsze jest to zeby sie nie poddać 

Opublikowano

Każdy może zostać esportowcem. Patrol no poprostu niektórzy chcąc nie chcąc nie są stworzeni do pracy fizycznej. Choćby chcieli stawiać domy to nie mogą bo nie mają tego czegoś. Teraz możliwości są bardzo duże. Ja zaczynałem od silvera i traktowałem cs jak kazda inna gre. Potem zobaczylem ze da sie na tym zarabiac i kombinuje jak moge. Trzeba wierzyć

Opublikowano

Myślisz, że wszyscy obecni pro gracze o tym kiedyś myśleli?
Grali dla zabawy przede wszystkim, a z czasem zauważyli, że całkiem dobrze im idzie i postanawiali klany zakładać itp.

Jak chcesz być pro graczem to musisz dużo ćwiczyć, grać klanówki czy tam faceity. Spróbuj, stwórz klan, kieruj nim, a może zobaczymy cię na rozgrywkach :) - o ile w ogóle chcesz

banner.jpg

Opublikowano

2 lata po 8h dziennie wystarczy, to będzie może jakieś 5000h (Jak cuś, sorry za błąd, matematykiem nie jestem...), nie wiem czy to dobry pomysł, żeby utrzymać rodzinę, idź na dobre studia, zostań kimś w tej szarej Polsce. Zawsze twoja decyzja, na e-sporcie przy ciężkiej pracy też dużo wyciągniesz.

Opublikowano

Gdy taz byl w formie (czasy bardziej 1.6) to kenny jeszcze na ksiedza batman mowil, poogladaj sobie jak kenny gra MM, oczywiscie globala nie ma, chociaz graz z wyzszymi rangami, wiem ze sie zdarza ale jednak typa w kalacha w plecy nie mogl zabic, nie powiem tez, ze jest slabym sniperem ale juz nie gra jak kiedys, kazdy zawodnik ma forme raz, za miesiac moze jej nie miec, to nie jest tak, ze ktos gra 15 lat i bedzie najlepszy, nie o to tu chodzi. Lepsze sprzety? Sugerujesz, ze kiedys kazda myszka sie gubia? Sprzet skilla (takiego na lata) nikomu nie da, a jak kazdy gra na tym samym (kiedys nie bylo monitor 144hz takich rodem gamingowych raczej) chociaz crt mialy jakies wieksze odswiezanie, ale na taki kazdy mogl sobie raczej pozwolic bo to byly zwykle dosc monitory, w kafejce spedzali pewnie tyle ile normalny gracz na trening, cs chyba poznales dopiero po zwycieskim turnieju vp, a probujesz mowic.

topic Jesli bedziesz gral duzo i trenowal mozesz stac sie dobry, ale nie gwarantuje najlepszy, nie moze Ci sie znudzic, nie chciec po miesiacu.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Według mnie tak, to gunwo prawda, że trzeba być weteranem aż od CS'a 1.6. ScreaM najlepszy AIMEr świata w CS:GO zaczął od source'a i w ciągu 3 lat został uznany za najlepszego aimera. Oczywiście ćwiczył bardzo dużo godzin bo tak sam od siebie prosem nie zostaniesz musisz bardzo dużo czasu poświęcać na ćwieczenia.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@xZawodowieCx to czemu nie ma screama na top 20 wedlug hltv? Bo nic nie osiagnal de facto, wiesz gdzie jest najlepszy? Na aim mapie ;)

Dlatego nie jest w top20 bo nic jeszcze nie grali praktycznie w tym g2 i titan... Każdy pros mówi ze scream jest najlepszym aimerem ale na lanach tego nie pokazuje bo sobie tak swobodnie nie może pestkowac jak on to lubi ;)

nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...