Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranga w lol'u.

BetonOficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

System rang, działa dobrze, na pewno lepiej niż w Cs'ie, mało doświadczysz graczy wyboostowanych na wyższych dywizjach. Czy dywizja znika po jakimś czasie? Nie wiem, prawdopodobnie po miesiącu nie grania, znika lub stopniowo spada.

Opublikowano

System rang, działa dobrze, na pewno lepiej niż w Cs'ie, mało doświadczysz graczy wyboostowanych na wyższych dywizjach. Czy dywizja znika po jakimś czasie? Nie wiem, prawdopodobnie po miesiącu nie grania, znika lub stopniowo spada.

A czasem nie znika po jakimś sezonie?

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Sezon ma rok, rangę masz do końca sezonu, jest brąz, srebro, złoto, platyna, diament i chyba krąg mistrzowski czy coś. Wszystko oprócz mistrza jest I-V np. srebro I. Za każdą wygraną dostajesz punkty, za przegraną je odejmują. Gdy uzbierasz 100 masz tzw. promo, jeśli wygrasz 2 z 3 lub 3 z 5 meczy awansujesz, jeśli nie to zostajesz w tej dywizji. Teraz chyba od platyny jak nie grasz miesiąc czy ile to powoli spada.

Opublikowano

dywizje:

bronz-silver-gold-platyna-diamond-master tier-challenger

Spasc z dywizji mozna przez przegrawywanie oraz przez nieaktywnosc.

W masterze i challengerze po 7 dniach bodajze juz sie traci pkt, a w pozostalych, nizszych dywizjach po dopiero okolo miesiacu.

Przez nieaktywnosc nie mozna spasc nizej niz do golda.

Rankedy zaczynasz od zagrania 10 gier, po 10 grach dostajesz dywizije, od bronzu do plat 5 lub golda 1.

Nabijasz pkt do 100, gdy ma juz te 100 masz serie w ktorej musisz z 3 gier wygrac 2, gdy ci sie uda dostajesz awans z np golda 3 do golda 2.

Z golda 1 do platyny 5 masz 5 gier z czego musisz wygrac 3.

Nowy sezon jest co rok a dzieli je presezon, gdy skonczy sie presezon jest resetowana dywizja i wbijasz od nowa, jednak system zapamietuje dywizje z presezonu i w nowym sezonie dostaniesz podobna dywizje (zawsze jest to nizsza dywizja i sporo zalezy ile wygrasz platmentow)

Specjalista
Opublikowano

A czasem nie znika po jakimś sezonie?

No tak w sumie zapomniałem :) Wraz z rozpoczęciem nowego sezony, musisz rozegrać 10 rankedów, z doświadczenia wiem że liczyć będzie się głównie twoje MMR, z poprzedniego sezonu, jeśli jesteś nowym graczem, prawdopodobnie zależy to od ilości wygranych gier, oraz oceny meczu (po meczu są oceny twojej gry) chyba biorą pod uwagę, farmę (czas), kille, zgony, asysty oraz twoją linię

Opublikowano

@Edit nie zamykać jeszcze jedno pytanie czy jak weszłem z meczu że miałem team graczy na team botów też mogę dostać karę i gdzie te kary się wyświetlają

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@Edit nie zamykać jeszcze jedno pytanie czy jak weszłem z meczu że miałem team graczy na team botów też mogę dostać karę i gdzie te kary się wyświetlają

Raczej mozna, chociaz po 1 opuszczonej grze nic nie bedzie, jednak jak to sie zdarzy kilka razy mozesz dostac np blokade typu ze przed zaczeciem szukania gry musisz czekac 20 min.

Pozniej moga sie zaczac bany 3 dniowe, tygodniowe wiec lepiej nie wychodzic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...