Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera.

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? ok 1150 zł, ale proszę się zmieścić w budżecie ponieważ mam zamiar kupić monitor, ale to już wiem jaki ;)
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Jak najszybciej
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale mam laptopa, bardzo słabego.
Do czego ma służyć komputer? Do grania na początek w takie słabsze gry np. CS 1.6 oraz odrobinę lepsze, a z czasem CS:GO, Battlefield, Fifa i oczywiście Internet, Filmy, Muzyka, ale to każdy komputer chyba z tym sobie dobrze radzi ;)
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Tak, klawiatura, może być nawet za  20 zł

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie 

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chcę, aby komputer miał dobrą kartę zintegrowaną, prawdopodobnie w każdym koszyku zobaczę AMD, ale nie przeszkadza mi to :-D, chcę również, aby w przyszłości można było dołożyć kartę graficzną, lub wymienić podzespoły.

­

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Nic lepszego nie złożysz w tym budżecie:

http://www.morele.net/inventory/info/agASUw/

I tak dobrze, że udało się włożyć 8GB RAM'u.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? ok 1150 zł, ale proszę się zmieścić w budżecie ponieważ mam zamiar kupić monitor, ale to już wiem jaki ;)

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Jak najszybciej

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale mam laptopa, bardzo słabego.

Do czego ma służyć komputer? Do grania na początek w takie słabsze gry np. CS 1.6 oraz odrobinę lepsze, a z czasem CS:GO, Battlefield, Fifa i oczywiście Internet, Filmy, Muzyka, ale to każdy komputer chyba z tym sobie dobrze radzi ;)

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Tak, klawiatura, może być nawet za  20 zł

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie 

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chcę, aby komputer miał dobrą kartę zintegrowaną, prawdopodobnie w każdym koszyku zobaczę AMD, ale nie przeszkadza mi to :-D, chcę również, aby w przyszłości można było dołożyć kartę graficzną, lub wymienić podzespoły.

­

a czy części musza być nowe ?? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano
a czy części muszą być nowe?

Tak, nie idę tutaj na używane, ponieważ nie chcę mieć tak że komputer będzie działał rok i coś się spali.

Tylko nowe, gdybym chciał używane raczej kupowałbym normalnie komputer na OLX. 

EDIT:

Nic lepszego nie złożysz w tym budżecie:

I tak dobrze, że udało się włożyć 8GB RAM'u.

Przecież karta zintegrowana w tym procesorze, nie uciągnie prawie żadnej gry. Intele zawsze mają gorsze integry od AMD, więc wolałbym AMD, za taką kwotę jest jeden procesor, który odpala CS:GO co prawda na najniższych w 40 FPS, ale odpala, a ten procesor nie wiem czy 1.6 sobie z nim poradzi, takie przynajmniej jest moje zdanie .

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

­No dobrze, ale procesory AMD mają zdecydowanie lepsze karty graficzne zintegrowane od Intela.

To jest koszyk użytkownika miszkurkam, tylko zmieniłem ramy na 2x4GB, inną płytę główną i procesor. 

Koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/mPqxl0/ (Proszę odjąć składanie komputera, bo na to jest kod w internecie, więc go użyje)

Na YT jest wiele filmików testowych tego procesora w grach i nie jest on tak słaby jak słaby byłby ten Intel.

A tak jak pisałem, kiedyś mam zamiar dokupić kartę graficzną myślę że po roku, a ten rok wytrzymam lub nawet dwa lata wytrzymam na integrze.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

­No dobrze, ale procesory AMD mają zdecydowanie lepsze karty graficzne zintegrowane od Intela.

To jest koszyk użytkownika miszkurkam, tylko zmieniłem ramy na 2x4GB, inną płytę główną i procesor. 

Koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/mPqxl0/ (Proszę odjąć składanie komputera, bo na to jest kod w internecie, więc go użyje)

Na YT jest wiele filmików testowych tego procesora w grach i nie jest on tak słaby jak słaby byłby ten Intel.

A tak jak pisałem, kiedyś mam zamiar dokupić kartę graficzną myślę że po roku, a ten rok wytrzymam lub nawet dwa lata wytrzymam na integrze.

Chcesz robic dualgraphics? Imo nie kala sie, zastanow sie nad uzywkami, a miej cos potem dobrego, przyszlosciowego.

Jak kupujesz to i tak dajesz "przenies do biezacego koszyka", wtedy usuniesz sobie co chcesz. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak dla mnie dawanie APU to bezsens. Będziesz chciał zmienić procesor to idzie za tym cała platforma, bo na FM2+ nic sensownego nie złożysz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

No to teraz już nie wiem co robić ;/

-Kupię intela to będzie miał słabą integre

-Kupię AMD będę musiał wymienić kilka części ;/

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

No to tyle, dziękuję za wszelaką pomoc którą nagrodzę lajkami.

Temat do zamknięcia. :-D

qbAFfcA.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...