Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwykła strona pod serwer MineCraft

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tak, wszędzie minecraft ;d nie lubię tej gry ale nie mam pomysłu na nic innego jak na razie ;d Strona jest bardzo prosta i zwykła dla małego serwera. Strona nie ma żadnych specjalnych funkcji i była zrobiona w jakieś 10 minut.

Download:

https://mega.nz/#!yhgFlI7A!Z3eM2qqFFUbehxwLZY4tT_Jre4682U5UdWelcVM7sE8

Scan:

http://www.mpcforum.pl/s/5df1882

Screenshot:

732051455409663924811.jpeg

Demo:

brak

W planach:
- Wersja responsywna
- Z czasem zmienić design na dużo ciekawszy

**Szukam grafika do pseudo współpracy aby np, tworzyć darmowe layouty jako reklama ;)

Piszcie w komentarzach co dodać/usunąć/zmienić bo na pewno coś zrobić trzeba bo strona biednie wygląda ;d i się nie starałem tylko na szybko zrobiłem z kompletnych nud ;D

Pozdro

Opublikowano

Szablon jest prosty i przejrzysty. Moim zdaniem trzeba tylko zmienić belki na bardziej przypominające MC (PIXELOZA), a także usunąć górną belkę. Nie pasuje na takowych stronach.

sygna.png

Opublikowano

1. brak charset

skrypty na koniec body

skoro już deklarujesz html5 to korzystaj z jego dóbr

brak jakiejkolwiek semantyki (nagłówek artykułu powinien nim być a nie div'em)

tak prosty szablon mógłby być responsywny

zmień czcionkę w artykułach, ta jest mało czytelna

Opublikowano

@console.

Wielkie dzięki o przypomnieniu o charset ;d

<!DOCTYPE html> mi wkłada automatycznie program (subline text 3) ale mimo że deklaruje HTML5 i tak nie muszę używać jego "dóbr" :D
Co do czcionki to możliwe że masz rację, brałem pierwszą lepszą z polskimi znakami.
Dzięki za podpowiedzi ;)

@DioxPro z czasem chcę naprawdę dużo więcej zrobić na tej stronie i ją rozbudować. Co do tych pixelowych headerów jest bardzo dobrym pomysłem, myślałem o tym ale nie umiem robić grafiki szczególnie że nie jestem kreatywny ;d

Z czasem będę stronę aktualizował i dodawał mniejsze i większe rzeczy a na koniec może napiszę CMS'a z jakimś system poziomów za np, komentowanie newsa itp..
Opublikowano

@console.

Wielkie dzięki o przypomnieniu o charset ;d

<!DOCTYPE html> mi wkłada automatycznie program (subline text 3) ale mimo że deklaruje HTML5 i tak nie muszę używać jego "dóbr" :D
Co do czcionki to możliwe że masz rację, brałem pierwszą lepszą z polskimi znakami.
Dzięki za podpowiedzi ;)

@DioxPro z czasem chcę naprawdę dużo więcej zrobić na tej stronie i ją rozbudować. Co do tych pixelowych headerów jest bardzo dobrym pomysłem, myślałem o tym ale nie umiem robić grafiki szczególnie że nie jestem kreatywny ;d

Z czasem będę stronę aktualizował i dodawał mniejsze i większe rzeczy a na koniec może napiszę CMS'a z jakimś system poziomów za np, komentowanie newsa itp..

To tak jakby kupić auto dostawcze do firmy ale towar rozwozić maluchem.

Nowe znaczniki przekładają się na semantykę strony i całą resztę przez SEO aż do najzwyklejszej poprawności.

­

Opublikowano

@Altiruss to nie jest takie trudne :D Jeśli będziesz miał pomysł na rozwinięcie tego projektu a nie będziesz potrafił zrobić elementu graficznego to napisz do mnie. 

sygna.png

Opublikowano

1. brak charset
  2. skrypty na koniec body
  3. skoro już deklarujesz html5 to korzystaj z jego dóbr
  4. brak jakiejkolwiek semantyki (nagłówek artykułu powinien nim być a nie div'em)
  5. tak prosty szablon mógłby być responsywny
  6. zmień czcionkę w artykułach, ta jest mało czytelna

I tak dzieciaki z mc mają na to wyjebane :)

A co do strony to + za udostępnienie i chęci!

Opublikowano

@up jeśli RWD to Responsive Web Design to jak napisałem z czasem będę rozwijał tą stronę może nawet na kompletnie inny design, zresztą po co skoro napisałem że głównie pod małe serwery mc i wrapper jest na 1150px a w tych czasach to nawet telefony z średniej półki mają większą rozdzielczość więc nie RWD nie był by potrzebny ;d.

Nie rozumiem o co ci chodzi z tym LekkiCMS ale w ciul kiedyś korzystałem chyba z niego i nie wiem czy w jakiś sposób mogłem się wzorować na nim :)

Opublikowano

@up jeśli RWD to Responsive Web Design to jak napisałem z czasem będę rozwijał tą stronę może nawet na kompletnie inny design, zresztą po co skoro napisałem że głównie pod małe serwery mc i wrapper jest na 1150px a w tych czasach to nawet telefony z średniej półki mają większą rozdzielczość więc nie RWD nie był by potrzebny ;d.

Nie rozumiem o co ci chodzi z tym LekkiCMS ale w ciul kiedyś korzystałem chyba z niego i nie wiem czy w jakiś sposób mogłem się wzorować na nim :)

Coooooo 1150px telefony?

Chyba nie do końca rozumiesz zasad RWD.

­

Opublikowano

@console. nie nie, nie w tym sensie że 1150px i strona responsywna jest tylko że nie powinna się "rozjeżdżać" np, na mojej S6 nie ma żadnych problemów. RWD że oddzielny design/zakodowana strona na telefon z wyglądem jak np, appki na telefonie? Jeśli o to chodzi to właśnie o tym mówię że takie cuś w planach jest :D

Opublikowano

@KrystianHD tak, tu masz rację i ja o tym jestem świadomy ;D Zapomniałem dodać z-index do tego górnego panelu ale według opini wyżej lepiej go wyrzucić. W tym tygodniu postaram się sporo zmienić i zaktualizować pliki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zwyczajna strona, nic takiego co by mój wzrok zapamiętał tą stronę na dłużej, z minecraftem związane jest chyba tylko tło i logo

6602914599812031494098.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Każdy ma swój gust i robi pod swoje, a więc każdy patrzy na to jak jest wykonana strona pod względem estetycznym i co na niej się znajduje. Miałeś wielkie chęci, a by do tego się wziąść i zrobić takie coś jak to. Mam nadzieje, że będzie więcej bajerów polepszających tą podstronę.

@Edit

Jakiś system szybkich newsów oraz item shop ;)

231_bez_nazw1y.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...