Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o cpu, gpu oraz mobo

MrBartolomeo123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wiem że będą posty żeby zadawać takie pytania kiedy się będzie kupować ale wole już teraz wiedzieć.

W przyszłości będę chciał zmieniać procesor i tu jest moje pytanie ponieważ chciałbym zmieniać na i7-4790k lub i7-6700k ale mobo pod skylake są dosyć drogie dlatego chce kupić dopiero gdy stanieją jak już dlatego tu moje pytanie bardziej się będzie hasswell czy skylake? Oczywiście do podkręcania.

A co do GPU to za jakieś  kilka miesięcy będę chciał dokładać lub zmieniać grafike aktualnie mam GTX 960 4GB i tu moje pytanie czy bardziej się będzie opłacać dokładać drugą 960 czy sprzedać ją dołożyć i kupić 970. I czy opłaca się czekać aż nVidia wypuści pascala i jak ceny pójdą trochę w dół czy kupować jeszcze w tym roku.

P.S W dupie mam idiotów którzy zaczną za chwile pewnie pisać "Yyyy wypie***l to gówno nvidie i zmień na 380 lub 390" lub "Podaj specyfikacje kompa lub zasilacz" Pytam się co się bardziej opłaca od zielonych i intela a nie o nvidia czy radeon a zasilacz mogę wymienić w każdej chwili nie jestem taki głupi żeby kupywać nową grafikę lub dokładać jak mam za słaby zasilacz.

449981449969499803261.gif

Opublikowano

a masz coś ze starego kompa jak tak to podaj wszystko może coś się przyda i wtedy można za zaoszczędzoną kase kupić lepsze mobo gpu cpu lub dobre chłodzenie 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

a masz coś ze starego kompa jak tak to podaj wszystko może coś się przyda i wtedy można za zaoszczędzoną kase kupić lepsze mobo gpu cpu lub dobre chłodzenie 

Pisałem że w w następnym roku lub jeszcze w tym chce zmienić lub dokupić grafe a mobo dostosuje pod procek ;) Całą reszte mam dopiero co złożyłem komputer tylko już myśle nad dołożeniem lub zmienieniem grafy i na przyszłość który procek będzie lepszy ;)

449981449969499803261.gif

Opublikowano

Pisałem że w w następnym roku lub jeszcze w tym chce zmienić lub dokupić grafe a mobo dostosuje pod procek ;) Całą reszte mam dopiero co złożyłem komputer tylko już myśle nad dołożeniem lub zmienieniem grafy i na przyszłość który procek będzie lepszy ;)

no tak ale możesz mieć dobre mobo budę która nie będzię trzeba zmienić wiec podaj i wtedy ci wszysztko powiem co wybrac 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Co do płyty i procesora to zależy jaki masz raz i jak bardzo stanieją płyty Skylake. Jednak ja bym szedł już w 6-generację intela (czyli właśnie Skylake) z ramem DDR4 jakimś lepszym i płytą Z170.

A co do grafiki, to o wiele lepiej sprzedać wtedy 960 i kupić nową generację grafik. Jeszcze nie znamy premiery, ale prawdopodobnie jakoś w połowie roku pojawią się nowe grafiki oparte o nowe pamięci HBM2 z szyną 4k-bit. To będzie duży przełom, który poprawi działanie rdzenia z pamięciami poprzez połączenie tego w jedno. Wszystko zapowiada się naprawdę super i lepiej już na to czekać jak masz taką grafikę.

PS. jak będizesz sprzedawać to może się do ceibie odezwę, bo będę składać kompa za jakiś czas, bliżej nie określony :P haha

@Mashrek ogarnij się i nie zadawaj głupich pytań. Pyta orientacyjnie, przed samym kupnem wróci jeszcze, bo teraz chce się rozeznać, żeby wiedzieć, o co pytać. Poza tym nawet budżetu jeszcze nie ma, a przed ten rok, czy pół roku jeszcze dużo może się zdążyć. Może akurat budżet mu podrośnie i wgl. Poza tym co ty mu chcesz teraz składać, jak za miesiąc ceny będą niższe już, bo rynek używek ciągle się zmienia...

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...