Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc- wycisnąć wszystko z 2500zł.

Okayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam zestaw zakupuję go w ciągu 2 tygodni bo wszystko się pozytywnie rozwiązało.

Posiadam na pc 2500zł. Do stówki w góre moge dojechać.

Pragnę alby wyciśnąć z tego wszystko pod względem wydajności.

Kulturę pracy i wygląd mam głęboko w tyle.

To co złożyłem z pomącą forumowiczów wygląda tak:

http://www.morele.net/inventory/info/vgq6qp/

Dysk posiadam własny na sate 2 co mi wystarczy w 100%.Napęd na sate też mam. Zresztą tylko system z niego zainstaluję.

Czy ktoś będzie w stanie wycisnąć coś wiecej wydajności.

Kartę graficzną brał bym od sapphire ale 2 lata gwarancji to żałość.

Opublikowano

@Mashrek

Ta płyta za tylko 2 sloty na ram więc wybrałem 1 kość w powodu rozbuodwy.

M20 gladius wydaję się lepszy i jego nie zmienię.

W gry typowo pod nvidię nie gram  w np. Lary i assasiny a większą wydajnością graficzną szczyci się radeon.

Opublikowano

Wymien obudowe na m25 lub m35, reszta k, radeona tez bym zostawil. @Mashrek ogarniczy ramami rozbudowe, a da mu to pewnie 3-5fps max, sens by to mialo gdyby uzywal zintegrowanej grafiki. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ramy zostaw, jedna kość na h81m to dobry wybór, łatwa będzie w przyszłości rozbudowa. Poza tym dużo dual channel ci nie dadzą fps'ów.

Karta spoko wybór, dobre chłodzenie + wydajność.

Jak możesz to dołóż do Zalman'a R1, będzie miał więcej miejsca + większą ciszę.

Wydajności więcej za ten budżet nie osiągniesz.

J9rrz3v.png

Opublikowano

r9 380 w zestawie za niespełna 2,5k to jest jak dla mnie wyczyn. spoko zestawik, zasilacz też podoła (np. lepsza konstrukcja niż thermaltake smart se 530w). dobre.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Czy http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4570-3-2ghz-lga1150-box-haswell-bx80646i54570-546528/ ma sens? ;-;

@Oski0202 @RadosnyTv @Harriott

@Edit

A wiecie co? W budżecie pozostało 70 zł więc można dołożyc do płyty

10 zł mniej masz wyżej taktowanego 4590  ^^

skoro nie masz co z hajsem robić, to bierz zawsze kilkaset MHz się przyda, choć nie odczujesz różnicy jakiejś znaczącej. wolałbym zainwestować w mobo. konkretnie b85m pro3.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@Harriott

Każdy ma co z hajsem robić ale protekcjonalnie czy tam profilaktycznie wolę sie spytać ;)

Więć wezmę lepsze mobo.

Opublikowano

4590 jest nie opłacalny względem 4460. Jak chcesz lepszą płytę to wsadź coś typu B85m Pro3 od ASRocka. I wtedy wsadzasz 2x8GB ramu. Chyba że chcesz coś w ATX'ie to bierzesz G43 od MSI. Jednak nawet i H81M dobrze będzie tu działała =]

J9rrz3v.png

Opublikowano

w formacie atx raczej byłbym skłonny brać b85 pro4 od asrocka.

Opublikowano
Opublikowano

Jest ktoś w stanie mi złożyc propozycje na skylake?

Opublikowano

Moim zdaniem skylake jest średni porównawszy go do 4460. Ale jak tam kto woli.

Zasugerował bym ci jedną zmianę w tym zestawie, a mianowicie tego gigabyte'a na asus'a. Strix w tym wypadku będzie miał wyższą kulturę pracy, a cena zbytnio się nie różni od tego g1.

J9rrz3v.png

Opublikowano

@RadosnyTv

g1 ma minimalnie wiekszy potencjał w oc a na kulturze pracy to mi ni pies nie zależy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...