Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze zareklamować swój serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na youtube też reklamowałem , mpc forum potrzeba 50 postów narazie nie mam, a mc lista dodany mam.Na wszystkich wymienionych Jakieś inne fora ?

6922914547887681479128.png

Opublikowano

Youtube, mpc, i mclista była podawana prosiłbym o jakieś inne fora lub strony.Reklamowałem bardzo dużo na innych, mało to dało bo albo odrazu ban, albo ktoś mi ddosował serwer.

Opublikowano

;-; no można pisać a ludzie i tak swoje... jedynie to skript.pl podałeś to okej ale poco piszesz znów to youtube mc-lista.pl jak było podawane...

Opublikowano

I zawsze wchodzić można na inne serwery i reklamować :)

Autorowi chodzi o sposoby, a nie sposoby na tracenie graczy. Reklamowanie swojego serwera na innych jest chamstwem, a potem nic dziwnego, że serwery mają z tego powodu po 10 graczy, albo przy starcie lecą na serwer ddosy, bo się reklamowali u nich.

Co do tematu, to proponuję osiągnąć te 50 postów i wstawić reklamę w dziale Publikacji i wykupić reklamę u Youtubera - uwierz, że innych sposób już raczej nie ma wraz z tymi powyższymi, a te 2 sposoby są opłacalne. 

Opublikowano

najlepsza reklama jest na yt, wiadomo każdy woli obejrzeć filmik z prezentacją, odcinek z serwera niż czytać prezentacje czy szukać po stronach z reklamami. W każdym razie jak dla mnie żeby dobrze zareklamować serwer to 1. kupić ewentualnie dogadać się z kilkoma większymi ytberami 2. Ładna prezentacja na mpcforum, fajna grafika, screeny, ładnie opisany serwer 3. Co do jakiś stron typu mclista według mnie mało kto tam szuka. Dobrym sposobem jest też współpraca z innym serwerem na którym jest inny tryb i tak na wzajem się reklamujecie ;]

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Widzę, że X nie ma.

Niestety też świetnym sposobem na reklamowanie serwera jest wchodzenie na czyjś, granie jakiś czas i gdy zdobędzie się zaufanie graczy powiedzenie np. przez skype o innym.

Opublikowano

YouTube, jakieś fora - A najlepiej jak postarasz się najpierw nad prezentacją multimedialną swojego serwera, a nie od tak sobie :P

Opublikowano

Najlepiej jest załatwić jakiegoś YouTubera który regularnie by nagrywał z tego serwera i myśle że było by przez to sporo graczy na serwerze.

Opublikowano

Polecam Ytber'a 1-2k widzów. Nie ciężko zawrzeć współpracę a efekty powinny być widoczne. 

Dodatkowo tematy na mpc + wszelakie listy serwerów

*nie reklamuj się na innych serwerach.

Opublikowano

Mclista.pl polecam również zakupić reklamę u jakiegoś youtubera

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

Opublikowano

Zareklamuj swój serwer na YouTube, ale u jakiś większych YouTuberów. ;) Dobre też są reklamy na forach, np. MPCFORUM, CraftSite itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...