Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena oraz opinia na temat zestawu komputerowego

xMajeranekx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam przedstawić mój zestaw komputerowy, poznać wasza opinie o nim co jest dobre a co złe oraz wycenę tego zestawu.

Płyta glowna:

Asus sabertooth z87

Procesor:

Intel i5-4460 4x3.20GHz 6MB

Karta graficzna:

Gtx 560 Ti 2GB

Ram:

DDR3 KINGSTON HYPER-x 2x4GB 1600MHz CO9

Zasilacz:

Chieftec APS-850C (ten zasilacz dostałem nie kupiłem wiem ze jest za mocny na ten zestaw)

Dysk Twardy:

KINGSTON SSD 120 GB

TEN ZESTAW NIE MA BYC Z WYSOKIEJ PUŁKI TYLKO SPEŁNIAĆ WARUNKI NP. DO GRY CS:GO, H1Z1,

Opublikowano

karta ni jak ma sie do reszty, jest dosyc slaba patrzac na plyte czy procesor, plyta to overkill do tego procesora, ssd jak kingston v300 to ci co najwyzej hdd zastapi, bo takie predkosci glownie ma 

zbierajac wszystko do kupy nie mozna wystawic innej oceny jak 2/10

­

Opublikowano

Słaba karta graficzna, zbyt dobra płyta płyta główna, zamiast której by wystarczyła zwykła B85. Zasilacz tak jak pisałeś bardzo za mocny. 500W by wystarczył. SSD również słaby.

Opublikowano

Kartę graficzną będę zmieniał w przyszłości narazie budżet mi na to nie pozwala.

A czy na tym zestawie będą działać gry takie jak.cs:go?

(Płynnie)

Opublikowano

Kartę graficzną i zasilacz juz mam jak pisałem bo dostałem.

Mój budżet na resztę podzespołow to 1700 zl.

Ma być to komputer średniej pułki do gier takich jak CS:GO. Komputer będę skladal sam za miesiąc.

Opublikowano

Za 1700zł możesz złożyć naprawdę dobry zestaw.

Jednak płyty z chipsetem Z to tutaj głupota, bo są one pod podkręcanie procesora typowo, a twój ma zablokowany mnożnik.

Jeżeli chcesz wycisnąć jak najwięcej, to idź w używki. 

Poza tym sprzedałbym tą grafikę, co teraz masz, a kupił R9 280x używaną. Ona spokojnie da radę ci z GTA V i innymi grami. Procesor wsadziłbym w płytkę na H81. 

Używaną płytę H81 za 120-150zł możesz kupić, albo nową za około 200zł. Z gwarancją nie ma ryzyka, a płyta sama z siebie się nie sypie.

Obudowa to koszt około 120zł (kup np. w proline, jeżeli masz w mieście, jak nie to allegro, lub morele).

Zasilacz masz, wiec to pomijam.

I dalej została ci kupa kasy. Za 1700zł możesz złożyć potwora, ale przyjdź najwcześniej tydzień przed zakupem. Bo teraz dam ci link do fajnych rzeczy, a za 2 dni już ich nie ma, więc nie ma to sensu.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...