Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrzynki Bonusowe

jogiforever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mmam dziwny problem . Zbierajac skrzynki bonusowe kieds czyli okolo 5 dni temu sam pet zbieral mi oklo 8k urki w godzine ( cały profil i pet pod skrzynki oraz podwajacz) tyle wychodzilem w godzine samym petem . Od 2-3 dni zauwazylem ze zbiera mi jakies niecale 2 k urki a mam wszystko co przedtem.

Czy moze wiecei czy cos zmniejszali w darkorbit czy moze sa tez jakies limity na peta?

Cyz ma ktos tey taki problem jub to yauwayz

Opublikowano

Przede wszystkim w pierwszej kolejności co do zarobku ma znaczenie ilość osób na mapie, jak boci ich 2 to zarobek jest większy, jak 20 to wiadomo. Na jakim serwerze bocisz? I jakiej mapie?

Opublikowano

Każdy kto choć trochę zbierał tych boxów wie, że oficjalna wiadomość od BP o wyłączeniu systemu zmniejszającego nagrody z boxów po długim czasie zbierania mija się z prawdą. System z pewnością działa nadal i dlatego mamy takie osiągi, a nie inne. Podsumowując: im dłużej zbierasz, tym mniej dostajesz. Przestań zbierać na taki czas jaki przeznaczyłeś do zbierania, a przekonasz się, że nagrody z boxów wrócą do normalnych.

Co do kolegi @up:

Wydaje mi się, że ilość boxów na mapie jest dynamiczna - bo głupotą byłoby zbieranie np. 100 boxów z mapy przez 100 osób w porównaniu do zbierania tych samych boxów przez dwie osoby. Ta setka zdążyłaby wyzbierać wszystkie boxy w jednej chwili i każdy musiałby czekać na ich ponowne pojawienie się. Sam wiele razy latałem po mapach X-2, gdzie na całej mapie było kilka osób i wtedy boxów było bardzo mało - gdy na mapie było dużo ludzi (z pewnością więcej niż 20), to boxy były łatwiejsze do spotkania na mapie. Jednak jakiś limit pewnie jest i im więcej ludzi tym trudniej danego boxa złapać.

Opublikowano

Każdy kto choć trochę zbierał tych boxów wie, że oficjalna wiadomość od BP o wyłączeniu systemu zmniejszającego nagrody z boxów po długim czasie zbierania mija się z prawdą. System z pewnością działa nadal i dlatego mamy takie osiągi, a nie inne. Podsumowując: im dłużej zbierasz, tym mniej dostajesz. Przestań zbierać na taki czas jaki przeznaczyłeś do zbierania, a przekonasz się, że nagrody z boxów wrócą do normalnych.

Co do kolegi @up:

Wydaje mi się, że ilość boxów na mapie jest dynamiczna - bo głupotą byłoby zbieranie np. 100 boxów z mapy przez 100 osób w porównaniu do zbierania tych samych boxów przez dwie osoby. Ta setka zdążyłaby wyzbierać wszystkie boxy w jednej chwili i każdy musiałby czekać na ich ponowne pojawienie się. Sam wiele razy latałem po mapach X-2, gdzie na całej mapie było kilka osób i wtedy boxów było bardzo mało - gdy na mapie było dużo ludzi (z pewnością więcej niż 20), to boxy były łatwiejsze do spotkania na mapie. Jednak jakiś limit pewnie jest i im więcej ludzi tym trudniej danego boxa złapać.

Ale bot nie wie, którego boxa ktoś inny zbiera i możliwe jest, że cały czas leci na boxy, które są zbierane przez kogoś innego i jednocześnie traci czas, bo ten ktoś zbiera je szybciej.

@down

Jak nie o tym? :) Znegowałeś moją tezę, więc przedstawiłem Ci sensowny argument popierający ją i udowadniający moją rację. Nie? :)

Opublikowano

Możliwe, że traci czas - przecież nawet PET traci na to czas. Tego się nie da wyeliminować, więc o tym nie rozmawiamy :)

@up

Im więcej osób na mapie, tym więcej boxów, więc nie ma o czym mówić. Wyjaśniłem już autorowi tematu co dokładnie ma wpływ na zmniejszenie nagród ze zbierania. Inne czynniki nie wpływają aż w takim stopniu na ten fakt, więc nie ma sensu o nich wspominać. Nagrody są z czasem zmniejszane przez system - na tym moja odpowiedź się kończy. Gdybanie o innych czynnikach jest niepotrzebne. Argument o tym, że ktoś będzie zawsze zbierał boxy, które Ty chcesz zebrać jest niewłaściwy - a to dlatego, że taka sytuacja miałaby miejsce tylko wtedy, gdy Twój bot podążałby dokładnie tym samym śladem co bot kogoś innego przy czym Twój statek byłby wolniejszy. Tak nigdy się nie stanie, a mając statek pod boxy każdy maksymalizuje prędkość, więc bardziej prawdopodobne są równe szanse do zebrania boxa niż wyżej wymieniony scenariusz. Dodatkowo ten czynnik nie może zmniejszyć dochodów z boxów w takich samych warunkach sytuacyjnych (czyli, gdy np. mamy tyle samo osób na mapie) - a system właśnie to robi. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...