Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Metin2

Zielak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie 4 PKT jest okej, myślę nawet że płacenie za udostępnianie prezki jest lepszym rozwiązaniem niż kupowanie u zbędnych yt którzy na siłę nagrywają, nikt nie powiedział że hajs ma iść na wydatki administracji, czemu nie mogą powiązać się z jakimś domem dziecka, przeznaczając pieniążki na paczki świąteczne typu wielkanoc, czy boże narodzenie, trochę człowieczeństwa nie zaszkodzi, a nie widziałem jeszcze takiej akcji na MPC, chociaż przyznam jestem dopiero od roku. Polecam się nad tym zastanowić. Mimo że jesteśmy graczami, powinniśmy myśleć również o innych. :) ­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Totalny idiotyzm z punktem 4, nie wiem, może ból dupy że byle serwer bez większej reklamy nagle się wybił #Revoria i jest topowym serwem, ale to jest głupota, darmowe forum, a płatne prezentacje? xD

Punkt 3 - client = nie / rejestracja - w sumie mogłaby być wymagana

Punkt 1 - Co ma wyzywanie się użytkowników w tematach do tego czy serwer ma mieć prawo publikacji? Rozumiem jak Administracja danego serwera coś odwali, navi, przekręty etc. wtedy wywalić takich.

Punkt 2 - Lets Player powinny być dawane np 1 temat = 1 serwer, a nie 1 temat = 1 lp z serwera, gdzie zrobi Ci takich lp 10 i ma 10 tematów :v

Opublikowano

1. Oczywiście. Dobry pomysł

2. NIe lepiej osobny dział?

3. Wszystko mi jedno.

4. Czemu nie ;)

Opublikowano

Forum jest dostępne dla wszystkich użytkowników i każdy ma równe prawa, chodzi tutaj o pkt 4. Co do innych, pracujemy nad tym.

Opublikowano

1. ok

2. może niech zrobią jeden temat np. METINxGOWNO YT i tam niech wrzucają wszystkie odcinki, nieważne który serwer nagrywają.

3. no nie wiem

Opublikowano

jak dla mnie pkt 4 jest strzalem w dziesiatke, bo pelno jest teraz tych prezentacji, szczerze mowiac mpc jest aktualnie najwiekszym źródłem pozyskiwania graczy poprzez dział publikacje, koniec by bylo z jakimis pseudo serwerami, rynek by wyniszczyl niskobudzetowe projekty majace na celu tylko wypompować z graczy na is'a i by zostały najstabilniejsze i najlepsze serwery, no i by nie bylo takiego syfu w prezentacjach a zyski mozna by bylo przeznaczyc na utrzymanie i jakies projekty mpc lub przesylac regularnie pieniazki na biedne lub chore dzieci, tyle z mojej strony :)

Opublikowano

Fajne pomysły, lecz punkt 4 do mnie nie przemawia.

3 razy tak - 1, 2, 3

1 raz nie - 4

1980497.jpeg
Opublikowano

Totalny idiotyzm z punktem 4, nie wiem, może ból dupy że byle serwer bez większej reklamy nagle się wybił #Revoria i jest topowym serwem, ale to jest głupota, darmowe forum, a płatne prezentacje? xD

Punkt 3 - client = nie / rejestracja - w sumie mogłaby być wymagana

Punkt 1 - Co ma wyzywanie się użytkowników w tematach do tego czy serwer ma mieć prawo publikacji? Rozumiem jak Administracja danego serwera coś odwali, navi, przekręty etc. wtedy wywalić takich.

Punkt 2 - Lets Player powinny być dawane np 1 temat = 1 serwer, a nie 1 temat = 1 lp z serwera, gdzie zrobi Ci takich lp 10 i ma 10 tematów :v

Z tymi let's playami to jest spoko opcja 1 temat = 1 serwer aczkolwiek, ja bym wolal zeby wszystkie lets playe tylko lest playe powinny byc w dziale Filmy uzytkownikow mpcforum bo co 95% tematow z tego działu to właśnie te filmiki gdzie wyświetlenia takich tematów wynoszą do max 30 wyświetleń.

2046214577995001049127.png

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. Dział metin2 zapowiedzi oraz publikacje serwerów - jeden wielki syf każdy wyzywa każdego, osoby które stawiają po kilka serwerów mają nadal zgodę na publikacje - proponuje się temu przyjrzeć ponieważ mniej publikacji to zawsze więcej graczy na mniejszej ilości serwerów

2. Metin2 media - Proponuje wprowadzić zakaz tworzenia tematów z lets playami ponieważ te tematy zasypują dział a kompletnie nic nie wnoszą i nie dają żadnej reklamy dla tych świetnych youtuberów - nikt nie wchodzi na ich tematy. W rezultacie nikt nic z tego nie ma a dział jest zasyfiony tym.

3. Dodać nowe wymagania jeśli chodzi o wrzucanie zapowiedzi - oprócz screena weryfikacyjnego z serwera wprowadzić również:

- Download clienta gotowy przed wrzuceniem zapowiedzi

- Dostępna rejestracja w dniu wrzucenia zapowiedzi

4. Wprowadzić opłatę (?) za wstawienie swojej publikacji na mpcforum. Opłata by była jednorazowa a pewnie by mogła zniechęcić potencjalnych 4 kumpli z podstawówki mających chęć postawić serwer za zrzutę klasową na dzień nauczyciela.

Wiem że propozycje może i nie są do końca przemyślane aczkolwiek jest to forum i można to wszystko przedyskutować/ulepszyć. Myślę że temat warty dyskusji i jeśli komuś coś nie pasuje w tym całym metinie lub ma jakąś inną propozycje to niech to napisze . Pozdrawiam :)

za błędy z góry przepraszam  

1. Na bieżąco takie osoby są kontrolowane mniej lub bardziej. Tak więc osoby pokroju Asfena nie mają prawa zakładać prezentacji swoich serwerów.

2. Nie możemy za bardzo wpływać na treści tworzone przez użytkowników, mamy takie czasy, że teraz wiele osób nagrywa swoje odcinki z serwera i stąd taki ''chaos''.

3. To już zależy od osób tworzących serwery, nie możemy im tego narzucić.

4. Jesteśmy tu dla użytkowników, nie będziemy stawiać bramek jak przy płatnych przejazdach. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...