Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa mysz około 150-200 zł.

Dr. Nijanpasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar kupić nową mysz. Niby budżet miałem do 250 zł na początku, ale powiedziałem, że w CS'a gram okazjonalnie, więc mysz za 90584358345 zł nie jest mi potrzebna, a tak to pogrywam w LoL'a, TERĘ i BnS'a, więc tam mysz to nie must-have stuff. Właśnie wtedy pomyślałem nad Zowie fk2, ale wpadłem na pomysł Steelseries Kinzu V3. Mam stosunkowo małą dłoń, więc chcę małą myszkę. To Steelseries może być czy polecicie coś do 200 zł? Nie wydam powyżej tego, no może 10 zł, ale nie proponujcie mi 20 zł, bo to a dodaj tam sobie 20 a dodaj tam sobie jeszcze 40 i juz masz 260.

Mój wybór : SS Kinzu v3
Wasz wybór : ? ( 200 zł max. )

@Edit
mówcie też dlaczego dana myszka będzie najlepszym wyborem na te pieniądze.

Opublikowano

Zowie EC2 Evo?

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Najpierw podaj może jaki masz chwyt i wgl: http://www.mpcforum.pl/topic/1444571-wyb%C3%B3r-myszki-do-gier/

Ogólnie SS, czy Razer to płacenie za markę. Chyba, że kupujesz używane. Sam tyle co kupiłem SS Sensei Raw i dałem za nią połowę ceny, czyli 150zł. Wtedy jest to opłacalne.

Poza tym jeżeli masz w mieście jakis sklep z takimi myszkami i wgl, to po testuj je tam najpierw. Zawsze lepiej jest przetestować czy ci na pewno odpowiada kształt, wielkość i wgl.

Poza tym powiedz na jakim DPI używasz myszki. Jeżeli na małym, to nie inwestuj w myszkę z większym DPI, a co za tym idzie - lepszym sensorem. Przecież myszki z DPI 3500 na 800DPI działają tak samo jak myszka z maksymalnym DPI na poziomie 10 tysięcy.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Najpierw podaj może jaki masz chwyt i wgl: http://www.mpcforum.pl/topic/1444571-wyb%C3%B3r-myszki-do-gier/

Ogólnie SS, czy Razer to płacenie za markę. Chyba, że kupujesz używane. Sam tyle co kupiłem SS Sensei Raw i dałem za nią połowę ceny, czyli 150zł. Wtedy jest to opłacalne.

Poza tym jeżeli masz w mieście jakis sklep z takimi myszkami i wgl, to po testuj je tam najpierw. Zawsze lepiej jest przetestować czy ci na pewno odpowiada kształt, wielkość i wgl.

Poza tym powiedz na jakim DPI używasz myszki. Jeżeli na małym, to nie inwestuj w myszkę z większym DPI, a co za tym idzie - lepszym sensorem. Przecież myszki z DPI 3500 na 800DPI działają tak samo jak myszka z maksymalnym DPI na poziomie 10 tysięcy.

Czasem mam palm gripa czasem claw gripa. Zależy od dnia tak szczerze mówiąc :P 

Po odmierzeniu mam 11 cm, częściej gram clawem = myszka powinna mieć około 10 cm. 

DPI mam zmiennie do tego na co gram i czym gram. Ogólnie przeważnie gram na około 800-1200 DPI.

Zowie FK2 dobry wybór na taką rękę 11 cm od kciuka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...