Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fate

czarek112233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym obejrzeć te anime. Zobaczyłem na filmwieb'ie, że są tego kilka części i nie wiem o którego zacząć. Czy ktoś mógłby rozpisać co i jak oglądać, w jakiej kolejności. Z góry dzięki. 

Opublikowano

Chciałbym obejrzeć te anime. Zobaczyłem na filmwieb'ie, że są tego kilka części i nie wiem o którego zacząć. Czy ktoś mógłby rozpisać co i jak oglądać, w jakiej kolejności. Z góry dzięki.

Tylko i wyłącznie Fate/Zero, na resztę szkoda Twojego czasu. A jeśli chciałbyś jednak obejrzeć, to:

-Fate/Zero

-Fate/Stay Night (2004) (s**t i nuda)

-Fate/SN Unlimited blade works (2014) (odgrzewany kotlet, s**t i nuda)

gfgdf

Opublikowano

ja polecam oglądać to tak: fate/stay night 2006, fate/zero, fate stay night ubw.

Najlepsze oczywiście jest fate/zero.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie Fate/Zero, na resztę szkoda Twojego czasu.

Bzdury piszesz. Fate/Zero nie było lepsze niż FSN 2006.

Fate/Zero było lepsze wizualnie i o wiele brutalniejsze, ale to nie wyznacznik jakości.

-Fate/Stay Night (2004) (s**t i nuda)

-Fate/SN Unlimited blade works (2014) (odgrzewany kotlet, s**t i nuda)

Nawet nie wiesz o czym piszesz. Było Fate/Stay Night 2006 i Fate/Stay Night 2014-2015.

Obie serie bardzo dobre, ale ta w UBW ma do dupy ścieżkę (tak było w grze). W Fate 2006 była o wiele lepsza (ścieżka Saber).

Nie podobało mi się chociażby rozegranie wątku Ilyi w UBW.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie Fate/Zero, na resztę szkoda Twojego czasu.

Bzdury piszesz. Fate/Zero nie było lepsze niż FSN 2006.Fate/Zero było lepsze wizualnie i o wiele brutalniejsze, ale to nie wyznacznik jakości. 

-Fate/Stay Night (2004) (s**t i nuda)-Fate/SN Unlimited blade works (2014) (odgrzewany kotlet, s**t i nuda)

Nawet nie wiesz o czym piszesz. Było Fate/Stay Night 2006 i Fate/Stay Night 2014-2015.Obie serie bardzo dobre, ale ta w UBW ma do dupy ścieżkę (tak było w grze). W Fate 2006 była o wiele lepsza (ścieżka Saber).Nie podobało mi się chociażby rozegranie wątku Ilyi w UBW.

F/Z - różnorodność postaci, pokazanie poczynań każdego z nich (możliwość znalezienia swojego faworyta), wciągająca fabuła (plot-twisty), OST i wiele więcej plusów.

F/SN - "jestem upośledzony umysłowo pacyfistą, muszę uratować wszystkich". Nuda, nuda i jeszcze raz nuda - porzucone po 8 odcinku.

F/SN UBW - prawda, lepsza kreska i animacja (wręcz bardzo dobra), ale za to dostajemy:Upośledzonego bohatera, upośledzoną Rin, a jedyna postać, do której miałem jakiekolwiek nadzieje, poszła w pizdu [*]. Nie zapominając, że fabuła nudna. Ale ok, mogę się nie znać.

Co do Illyi. Za wiele to ona rzeczywiście nie zdziałała.

gfgdf

Opublikowano

F/Z - różnorodność postaci, pokazanie poczynań każdego z nich (możliwość znalezienia swojego faworyta), wciągająca fabuła (plot-twisty), OST i wiele więcej plusów.

F/Z - wnerwiający główny bohater, jeśli chodzi o jego zachowanie w stosunku do Saber. W ogóle postać nie sympatyczna.

Poza tym irytujący studencik i jego sługa. Prawie każda scena z ich udziałem mi się nie podobała.

Cechą F/Z jest bardzo dużo okrutnych zachowań postaci w stosunku do innych. F/Z to chwilami prawie wyciskacz łez (szczególnie odnośnie matki Ilyi).

F/SN - "jestem upośledzony umysłowo pacyfistą, muszę uratować wszystkich". Nuda, nuda i jeszcze raz nuda - porzucone po 8 odcinku.

Jak porzuciłeś, to lepiej w ogóle nic nie pisz, bo wtedy twoja opinia nie przedstawia żadnej wartości.

Anime FSN 2006, czym dalej tym było lepsze. To, że główny bohater był altruistą i idealistą to nic złego. Ważnego jest to, że wiedział jak się zachować w danej sytuacji i był odważny.

Oczywiście jego początkowe zachowanie mogło trochę irytować, ale to jednak fajny bohater. Mniej irytujący od ojca.

Fate 2006 było niesamowicie wciągające. Muzyka to arcydzieło (Kenji Kawaii), a same walki świetne i emocjonujące.

Anime jest najlepsze od momentu przerwania bariery Rider, którą umieściła wokół szkoły (dużo lepszy klimat niż w UBW).

F/SN UBW - prawda, lepsza kreska i animacja (wręcz bardzo dobra), ale za to dostajemy:Upośledzonego bohatera, upośledzoną Rin, a jedyna postać, do której miałem jakiekolwiek nadzieje, poszła w pizdu

Nie zapominając, że fabuła nudna. Ale ok, mogę się nie znać.

W UBW największą zaletą była oczywiście Rin. Bardzo fajna dziewczyna i jedna z najlepszych umiarkowanych tsundere w anime (jedynie w odcinku z Ilyią mnie wnerwiła).

W dodatku miała najlepiej ukazane Zettai Ryouiki. Po prostu coś świetnego.

I UBW miało bardzo dobre zakończenie. Mam na myśli ten tak zwany epilog ze starszymi Shirou i Rin (jako studenci). To bardzo oryginalne, a zarazem świetnie ukazane.

UBW może trochę nudziło w porównaniu z Fate 2006, ale to głównie za sprawą słabszej muzyki i zbyt małej ilości dobrej akcji. No i nie podobały mi się te zmiany w ścieżce Rin, jeśli ją porównać do ścieżki Saber.

A o jakiej postaci pisałeś, że umarła, a ty ją lubiłeś?

Opublikowano

Fate Stay Night UBW 2015.  Bardzo ładna kreska, animacja <3 Fabuła nawet okej. 

Wielkim plusem była Saber. Nie pamiętam już co pisałem kiedyś na temat Rin, narzekałem? Nieważne. Momentami wkurzała (tsundere) mimo tego dała się lubić. Najbardziej w ostatnich odcinkach. Nie przekonała Was ta jej kawaii strona? Kłótnia z

Lancerem

xD  

Główny bohater i "Chęć uratowania wszystkich" dlaczego nie? Nie można powiedzieć, że był cipką. Ponadto zakończenie z tym epilogiem, super. 

Nie zapominać o Rider http://i.imgur.com/pPFbGbT.jpg  (͡° ͜ʖ ͡°)

Obiecałem sobie, że następnym Fatem i ostatnim, którego ruszę będzie Zero. Kiedyś w przyszłości.

Opublikowano

Wielkim plusem była Saber.

Wielkim plusem była Saber, ale w FSN 2006. W UBW nie miała się jak wykazać.

Zauważ, że swój silny atak (nie najsilniejszy) użyła tylko raz pod sam koniec UBW.

Nie pamiętam już co pisałem kiedyś na temat Rin, narzekałem? Nieważne. Momentami wkurzała (tsundere) mimo tego dała się lubić. Najbardziej w ostatnich odcinkach. Nie przekonała Was ta jej kawaii strona?

Rin była sympatyczna od początku. Przejawiała cechy tsundere, ale zostały ukazane bardzo słodko. To nie była agresywna tsundere z rodzaju tych bijących.

Ponadto zakończenie z tym epilogiem, super.

Epilog był świetny. A widziałeś to alternatywne zakończenie z Saber? Też rewelacyjne.
Opublikowano

W dodatku miała najlepiej ukazane Zettai Ryouiki.

Pisz od razu, że zakolanówki - myślałem, że chodzi o jakąś umiejętność xD

F/Z - wnerwiający główny bohater, jeśli chodzi o jego zachowanie w stosunku do Saber. W ogóle postać nie sympatyczna.

Zgodzę się z tym, że można go nie lubić (też specjalnie za gościem nie przepadałem), ale jednak był o wiele lepszy niż Shirou. 

Cechą F/Z jest bardzo dużo okrutnych zachowań postaci w stosunku do innych. F/Z to chwilami prawie wyciskacz łez (szczególnie odnośnie matki Ilyi).

Może nie wyciskacz, ale smutno było. Zirytowała mnie końcówka

to poświęcenie rodziny, dla większego dobra.. no jprdl.

Jak porzuciłeś, to lepiej w ogóle nic nie pisz, bo wtedy twoja opinia nie przedstawia żadnej wartości.

Porzuciłem, bo mi się nie podobało - jest to również wyrażenie jakieś wartości. 

W UBW największą zaletą była oczywiście Rin. Bardzo fajna dziewczyna i jedna z najlepszych umiarkowanych tsundere w anime (jedynie w odcinku z Ilyią mnie wnerwiła).

Wtedy, gdy powstrzymała Shirou? Ale to nie jest jedyny moment, gdy denerwowała swoim zachowaniem.

Spodziewałem się czegoś więcej od Rin, w końcu była córką Toosagi, a to co reprezentowała, było dość słabe.

I UBW miało bardzo dobre zakończenie. Mam na myśli ten tak zwany epilog ze starszymi Shirou i Rin (jako studenci). To bardzo oryginalne, a zarazem świetnie ukazane.

To akurat nie było złe, 2 część tego Fate'a była lepsza niż pierwsza.

A o jakiej postaci pisałeś, że umarła, a ty ją lubiłeś?

O Caster. 

Ogólnie myślałem, że w F/SN UWB 2014, będzie można się czegoś więcej dowiedzieć o Sakurze, ale niestety - był to również powód, by obejrzeć F/SN, no ale nie wyszło.

A, co do Saber - bardziej wolałem ją z F/Zero 

gfgdf

Opublikowano

Pisz od razu, że zakolanówki - myślałem, że chodzi o jakąś umiejętność xD

To nie są żadne zakolanówki, a strefa pomiędzy zakolanówkami, a spódniczką.

W wielu anime (i nie tylko) dziewczyny tak się ubierają, ale w przypadku Rin zostało to ukazane wprost rewelacyjnie.

Zirytowała mnie końcówka

to poświęcenie rodziny, dla większego dobra.. no jprdl.

O czym konkretnie piszesz?

Przecież ona już wcześniej umarła.

Wtedy, gdy powstrzymała Shirou?

No właśnie to było niesamowicie irytujące.

Nienawidzę scen, w których ktoś dobry się patrzy, a nie pomaga.

Zresztą Gilgamesh w Fate to był zawsze śmieć, a nie bohater.

Spodziewałem się czegoś więcej od Rin, w końcu była córką Toosagi, a to co reprezentowała, było dość słabe.

Ona się nazywała Tohsaka Rin.

Jednak Rin była tylko magiem. Co prawda bardzo uzdolnionym, ale nie można od niej oczekiwać niewiadomo czego.

Ogólnie myślałem, że w F/SN UWB 2014, będzie można się czegoś więcej dowiedzieć o Sakurze, ale niestety - był to również powód, by obejrzeć F/SN, no ale nie wyszło.

A Sakurze to jest III ścieżka z gry, która jeszcze nigdy nie zostaa zekranizowana. Zresztą o wiele więcej o Sakurze masz w Fate 2006, które jak pisałeś porzuciłeś, a pierwsze odcinki były najsłabsze. Poziom zaczął mocno rosnąć od starcia z Rider.

Sakura to jedna z 3 głównych bohaterek i tak samo jak Saber i Rin ma swoją ścieżkę.

Zresztą w jej ścieżce to również Ilyia ma największą rolę.

https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10755

A, co do Saber - bardziej wolałem ją z F/Zero

Saber jest zawsze fajna, ale jedynie w FSN 2006 pokazała co naprawdę potrafi, czyli że jest najsilniejsza ze wszystkich sług.
Opublikowano

@indywidualistaA

@armoro

Zettai Ryouiki - Już się zastanawiałem co to za jakaś potężna, starożytna umiejętność. Niemniej jednak jest to bardzo dobra rzecz i prezentuje się rewelacyjnie (głównie na prawdziwych dziewczynach xD)

Fate/stay night UBW 2015

Udany moment z Tohsaką, o którym mówiłem wcześniej jakby ktoś nie pamiętał: https://www.youtube.com/watch?v=x8_TE9bqXUw

Ponadto ta jej walka w epilogu <3

Najbardziej wkurzające postacie: Shinji (cieszyłem się jak

dostał w pysk od Lancera

Sakury to już praktycznie wcale nie pamiętam, ale też raczej zbytnio do gustu nie przypadła.

Opublikowano

Zettai Ryouiki - Już się zastanawiałem co to za jakaś potężna, starożytna umiejętność. Niemniej jednak jest to bardzo dobra rzecz i prezentuje się rewelacyjnie (głównie na prawdziwych dziewczynach xD)

Zettai Ryouiki prezentuje się najlepiej na ładnych dziewczynach. Nie ma znaczenia czy prawdziwe czy w anime.

Udany moment z Tohsaką, o którym mówiłem wcześniej jakby ktoś nie pamiętał: https://www.youtube.com/watch?v=x8_TE9bqXUw

Ona w ogóle była fajną tsundere. Wiele scen z jej udziałem było świetnych i przyjemnych do oglądania.

Ponadto ta jej walka w epilogu <3

To było dosyć dziwne. Jakby celowo chcieli wstawić coś bardzo śmiesznego do poważnego anime.

Najbardziej wkurzające postacie: Shinji (cieszyłem się jak

dostał w pysk od Lancera

Odnośnie Shinjiego to ścieżka Fate jest dużo lepsza. Zobacz poniżej.

Ten śmieć powinien skończyć właśnie w taki sposób. W dodatku scena przy tej cudownej muzyce jest wspaniała.

https://www.youtube.com/watch?v=eCkmNVZa3mg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...