Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarost

_NEXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc z dnia na dzień mam coraz dłuższe i gęstsze niestety białe włoski na bokach, brodzie. Teraz pytanie czy je zgolić czy czekać aż staną się normalnego koloru o ile to możliwe. Pod nosem zgolilem bo nie fajnie to wyglądało. Celem jest ciemny zarost na bokach i brodzie, chyba wiecie o co mi chodzi. Komentarze typu, zgol z jajek i przyklej lub zarost nie fajnie wygląda w twoim wieku (16) nie będą mile widziane.

Opublikowano

Zgól je i to szybko, bo według mnie dopóki nie będziesz miał konkretnego zarostu to po prostu nie ma co chodzić z koperkiem na twarzy. 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Zainwestuj sobie w jakąś dobrą maszynkę, zwykłą za 15-30zł, żeby nie zmieniać co chwilę i gól się jak tylko zobaczysz, że te włoski są widoczne. Po jakimś czasie będzie ok :)

Opublikowano

Ja zgoliłem w wieku 14 lat i żałuje, że tyle z tym czekałem, może były to blond włosy, ale jak oglądam zdjęcia to wyglądało to bardzo źle. Najlepiej zgolić, jak nie będzie Ci się chciało golić czy coś to odrosną ;)

Opublikowano

Białe włoski? Przechodziłeś przez jakąś traumę czy straciłeś w wyniku jakiegoś biologicznego wypadku melaninę? Jeśli masz w genach kolor blond to możliwe, że te "białe" włoski po prostu mają taki kolor i on się raczej nie zmieni, chyba, że zafarbujesz czy zażyjesz jakieś dziwne środki od dealera.

Opublikowano

@Eryk, właśnie takich komentarzy nie lubię, pod nosem zawsze zgolę, ale na reszcie twarzy zostawiam...

@Planta, a nie jest przypadkiem tak, że jest biały meszek > mech, który przekształca się w ciemny zarost?

@Wojciech.., no właśnie podobno to jest mit, dużo o tym czytałem.

@Małpa, posiadam taką, no właśnie są widoczne tyle, że jasne, białe? Właśnie podobno jest tak samo jak w przypadku łonowych włosów, że nic z nimi nie robisz i rosną :D

@darth Bat, chodzi mi o takie jasne, ale w sumie chyba one są białe. Pod nosem mam częściowo czarne, z resztą na reszcie twarzy też kilka się takich staje :D Nie przechodziłem przez traumy, i nie straciłem melaniny :D

Chyba zaczekam, bo mam wrażenie że właśnie ten mech który kiedyś był meszkiem na twarzy teraz ewoluuję już po trochu w coraz ciemniejsze włoski. A częste golenie = twardsze, szybciej odrastające włoski, to podobno MIT ;)

Opublikowano

Oczywiście, że wzmacnianie porostu/trwałości włosia poprzez golenie to mit :)

W innym wypadku kobiety mogły by pozazdrościć fryzury niejednemu kibicowi okolicznego klubu piłkarskiego ;)

//Posiadanie brody to wbrew pozorom spore wyzwanie :)

To nie twór który gdzieś przypadkowo przyczepił się do Twojej twarzy-jeśli chcesz dobrze się prezentować musisz przede wszystkim o zarost dbać.

Najlepiej zaopatrz się w jakiś sensowny trymer/maszynkę.

To oczywiście rady na przyszłość-pewnych rzeczy nie przeskoczysz i na Twoim miejscu póki co odpuścił bym sobie zarost i wrócił do tematu za ~pół roku/rok.

Dodatkowo nie każdy ma tyle szczęścia aby posiadać pełny zarost-to już kwestia genów.

Są różne anomalie od braków miejscowych (np brak zarostu na policzkach) na innym kolorze brody kończąc (znajomy czarny jak szpak a broda "ognista" ). ;)

Życzę wytrwałości! 

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Też tak miałem i to goliłem to słabo to wyglądało.
Za rok, dwa zaczną mieć już ciemniejszą barwę, ale narazie sobie odpuść zapuszczanie ;)

banner.jpg

Opublikowano

@ b△ry, ale już pół roku miałem taki jasny - zgoliłem. Teraz zaczął fajnie gęsto wyrastać i niektóre włoski się robią ciemne ;p

I nie takie kępki w różnych miejscach na twarzy tylko bardziej równomiernie.

Opublikowano

ref

zgoliłem wąs pod nosem, bo nie lubię go mieć

po bokach pojawiają się czarne włoski, więc chyba zostawiam te białe włoski na twarzy

Opublikowano

@up zgul to w pizdu, co to za moda zeby w wieku 16 lat wygladac jak z 40 latek z broda, smiesza mnie takie osobki z koperkiem pod nosem czy po bokach, odpusc sobie brode w tym wieku i tyle..

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o nie wiadomo jak duży zarost tylko lekki dookoła, bez zarostu pod nosem. Dobra, temat do zamknięcia bo już się pojawiają posty na siłę, z opiniami jak kolega wyżej napisał. 

Opublikowano

@xxxGreg, uzasadnisz? Ja chcę zapuszczać zarost...

Chcesz zapuszczac, ale go niestety nie masz. Te bialy wlosy jak wyrosna, nie zmiena magicznie koloru na czarny. Jak w podstawowce mialem takie biale, to caly czas je scinalem. Powoli zamiast bialych wychodzily twardsze, ciemniejsze. Takze lepiej to golic, niz zapuszczac. Czeste golenie to chyba mit. Koper golilem od 4 klasy podstawowki, a normalny zarost pojawil mi sie dopiero w 3 klasie gimnazjum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...