Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do GTA V

hubekz5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co do sprzętu, a mianowicie czy wystarczy on do grania w gta 5 na wysokich ustawieniach bez lagów, a także czy wystarczy do streamowania gta.

Specyfikacja:

Procesor: Intel core i5-4690S

Karta graficzna: Gigabyte AMD Radeon R9 280X 3GB

Ram: 8GB

Zasilacz: Dell 460W 80+

System: Windows 7 Pro 64bity

Opublikowano

Procesor i grafika da radę na najwyższych nawet (zależy od rozdzielczości). Ramu też starczy. 

Zasilacza nie jestem pewien, czy starczy. Ja spałbym spokojnie mając firmowy zasilacz.

Taki zestaw chcesz kupić, taki złożyłeś, czy jak? Do streamowania lepsza jest nVidia.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

@mikser38

Taki dziś kupiłem za 2100zł. Myślę, że zakup się opłacał, ale na razie nie mogę wy testować go w akcji bo brak mi reszty typu klawiatury monitora itd.

Opublikowano

Skoro uważasz inaczej, a się nie znasz, to podejmij decyzję. Albo się nie znasz i to my ci mówimy, czy przepłaciłeś, albo się znasz i wiesz, że nie przepłaciłeś.

PS. FAQ obowiązuje:

- Ile będę mieć FPS w xxxxx grze na yyyyy sprzęcie?
Nie pytaj nas, gdyż nie podamy Ci dokładnej ilości klatek, rozwiązania na takie pytanie szukaj w benchmarkach lub pytaj kogoś z takim sprzętem bądź podobnym wydajnościowo.

Opublikowano

@JacoH Ale przeplacilem, ten procesor jak widzialem kosztuje okolo 900zl, karta tak samo, a dysk zasilacz to tez jednak jakis koszt. gdybym sprzedawal te podzespoly teraz to raczej bylbym na niweielki minus, wiec gdzie tu przeplacanie jak cholera

Opublikowano

@hubekz5 Nie przesadzaj.

Grafika to około 800zł na allegro i jest pełno takich samych grafik w tych cenach. Za 750zł widziałem już kilka razy ją, więc liczę 750zł, bo za tyle mogę ją kupić, jak trafię okazję. A to u mnie nie problem.

Ten model procesora za 600zł kupić kiedyś chciałem, ale zdecydowałem się na i5-4570, który też kupiłem za około 600zł i dokupiłem chłodzenie Fera 2 (chyba).

Ram 8GB to 150zł około, a w sumie nawet mniej. Nie podałeś jaki model, taktowanie i wgl, więc to może być syf i tyle.

Zasilacz to syf. Dziwna ilość mocy i wątpię, żeby miał prawdziwy certyfikat. Zasilacz jeżeli jest stary, lub niepewnej marki, to może ci niszczyć podzespoły, przez nie trzymanie napięć, co może skrócić żywotność twojego kompa.

Dysk także używany, więc około 150zł GÓRA.

Obudowa używana to 50zł. Cena z allegro za jakąś w miarę normalną, firmową obudowę.

Przepłaciłeś. Gdybyś składał to sam z używek, to byś miał coś lepszego. Ja za 1400zł złożyłem niemal identyczny zestaw, tylko grafikę za 500zł miałem, więc za 1650zł złożył bym to, gdybym zmienił grafikę. 

Nie wiem, czym tu się zachwycasz. Za dużo siedzę w używkach :P 

Opublikowano

@JacoH Tylko, ze wszystko w komputerze jest nowe zasilacz jest della, wiec firmowy pewny. Ram jest crosaira DDR 3 1600MHz. Mam w nim dwa dyski jeden ssd drugi hdd oba toshiby, z tego co patrzylem na ceneo 330zl ten hdd. Obodowa takze nowa.

Opublikowano

Noi co z tego? 330 za hdd? No chyba kogoś xD SSD od toshiby? To bardzo bogato. Dell firmowy no tak 2/10 bym powiedział bo za jego cene masz anteca vp500. Procek kosztuje 1000zł jest energo oszczędny i za te hajsy masz 4690k

Opublikowano

Jeżeli masz gwarancję pisemną, paragony, pudełka i wszystko do każdej części, to wyszedłem minimalnie na minus, przez ten zasilacz.

Masz te rzeczy, czy nie? Nowe to mogły być kiedyś, do póki ktoś ich nie wyjął z pudełek.

@hubekz5

Opublikowano

@LacoH Dobrze skończmy tą dyskusję, przetestowałem komputer na telewizorze wszystko śmiga, aż miło stream tak samo dla mnie to jest najważniejsze. W komputer na razie nie będę ingerował bo wykończę swój budżet, który i tak był już niski.

Opublikowano

Zasilacz pewnie nawet norm ATX nie spełnia i ma najgorsze możliwe podzespoły.. Chińskie kondensatory, tranzystory, diody schittkyego zamiast mostka groetza, grupowa regulacja napięć, łożysko ślizgowe co daje najgłośniejsze i krótsza pracę względem łożyska kulkowego. Taki thermaltake lekko polepszylby pracę, ale to jednak za mało bo też do ideału daleko mu jest. G550m do takiego zestawu to dobra opcja. Moduły dc dc, gotowosc dla haswelli to względem xfx 550.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...