Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

i5 2400 vs i5 2500k vs i3 4160

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam okazje kupić te procesory w bardzo rozsądnej cenie ale jak kupie 1 i jak kupie to 120zł na płytę główną pod procesory i jaki jest z nich najlepszy ???? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Oczywiście, że i5-2500k, jednak pamiętaj o dobrym chłodzeniu do niego, które przyda się zawsze, a przy OC jest wręcz wymagane.

Ten procesor nawet bez OC da radę z najnowszymi grami, na pewno nie tak jak najnowsze generację, ale nie będzie od nich znacząco odstawać. 

Jednak nie zapominaj o płycie z dobrą sekcją zasilania pod OC, bo wtedy dopiero uwolni swój potencjał.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

no właśnie więc szukam płyty do max 150zł do Oc tego potwora :D a chłodzenie mam gdzieś w szafie jakiegoś spartana czy fortisa powinien starczyć narazie a potem jakiś thermaltake macho 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Tylko nie wiem czy znajdziesz plyte do 150zl, na ktorej zrobisz oc. Wiec i5 2400 tez bedzie k

a ta i3-ka nie jest lepsza od tej i5-tki ? 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

czyli i5 2400 to najlepszy wybór ???? a nie lepiej kupić tą i5 2500k i tanią płytę główną i z czasem kupić lepszą pod OC ???? 

budżet na procesor to 400-450zł  na płytę 100zł 

znalazłem pare innych procków 

i5 3470  cena=490zł 

i5 4670k cena=600zł  ale bez dokumentacji i wychodzi poza budżet 

i3 6100 cena=450zł

no ale na razie klient nie będzie kupywał grafiki 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

najlepiej to kupic i5 2400/2500 bez k za 400 zl do tego mobo tanie na p67/z77/z68 i podbijasz takty za darmo o 400 mhz i tyle, imo pieprzenie sie z 2500k nie ma sensu kiedy koszt takiej platformy ze wszystkim to koszt nowego i5 4460 z mobo

sam wyrwalem i5 2400 + mobo p67 za 550 zl razemi nie narzekam

­

Opublikowano

najlepiej to kupic i5 2400/2500 bez k za 400 zl do tego mobo tanie na p67/z77/z68 i podbijasz takty za darmo o 400 mhz i tyle, imo pieprzenie sie z 2500k nie ma sensu kiedy koszt takiej platformy ze wszystkim to koszt nowego i5 4460 z mobo

sam wyrwalem i5 2400 + mobo p67 za 550 zl razemi nie narzekam

a co myślisz o  i5 3470 ??? jest lepsze i5 2400 lub i5 2500 ??? 

@Edit

klient na razie nie będzię kupywał karty więc najlepsza płyta ze zintegrowaną kartą jaka może być była by dobrą opcją 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

a jaką polecacie płytę główną pod socket 1155 ze dobrą zintegrowaną grafiką do mniej wymagających gier 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

a jaką polecacie płytę główną pod socket 1155 ze dobrą zintegrowaną grafiką do mniej wymagających gier 

zintegrowana grafa do gier troche smiechlem ;dd

Ale tak. Podaj twój cały komputer który masz obecnie i ile masz pieniędzy do przeznaczenia. A czy w kompie masz grafikę?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

zintegrowana grafa do gier troche smiechlem ;dd

Ale tak. Podaj twój cały komputer który masz obecnie i ile masz pieniędzy do przeznaczenia. A czy w kompie masz grafikę?

znaczy sie  to nie mój komp,tylko nie ma proca i płyty głównej w tym kompie 

obudowa to brutus m23

dysk 1tb WD

2x4gb ddr3 HyperX Fury

ocz coreXstream 500w

grafiki nie ma 

a co do proca i płyty to na;

budżet na proca to 400-450zł

na płytę główną  150-200zł (ale musi być zintegrowana grafika)

Pomogłem ?? like

Opublikowano

a czy okazja jest jak kupie 

i5 2500k za 400zł 

i5 2300 za 280zł

i3 4130 za 280zł

i3 4160 za 350zł

Pomogłem ?? like

Opublikowano

2300 a 280? srednia okazja, jak hurtowo byly 2400 za 300 zl

2500k za 400? mozesz marzyc, niemozliwe

koszt i3 haswell zaczyna sie od 350 zl i chyba ma to sens jesli chce sie kupic i3 tylko dla integry, kupno i3 w cenie i5 sandy nie ma zadnego sensu

masz zamiar cokolwiek kupic? bo poki co co nie przyjdziesz tutaj to jedynie sobie gdybasz, i nie mow ze masz juz te oferty bo gdybys mial to bys pewnie juz jedna z nich kupil 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...