Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gameranger problem

ChmieLee

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałem sobie pograć ze znajomym w heroes 3 przez gamerangera i wyskoczył mi błąd - port-restricted cone nat router
 Your internet connection is behind a Port-Restricted Cone NAT Router that may prevent you from connecting to some players in peer-peer games. Wyświetla się strona z rozwiązaniem  http://www.gameranger.com/support/network/?i_ip=3232235620&x_ip=1841584215&r_ip=3232235522&rt=3&pp=1 ale zrobiłem wszystko co kazali mi tutaj zrobić i dalej nie działa, poczytałem na różnych forach, że mogę mieć zablokowane porty NAT ale nie umiem tego skonfigurować. Mój router to TL-WR340G.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie masz zablokowanych tylko gówniany routerek domowy w którym miernie działa upnp czy DMZ. Wystarczy poprawnie skonfigurować ustawienie  DMZ na IP swojego komputera. 

Innym możliwym  problemem jest dostawca, monit tego typu jest głownie wtedy jeśli ISP przyznaje adresy nie publiczne.

Pozostaje używać  hamachi lub coś podobnego, jeszcze lepiej mieć VPN

Czasem wystarczy że grę uruchomi osoba z normalnym adresem IP i bez problemów z NAT. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...