Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zróbmy grę typu HurtWorld w Unity3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

:)

Witam, postanowiłem zabrać się za nagranie następnego poradnika do unity. Tematem poradnika będzie stworzenie gry podobnej do HurtWorld.Co prawda wypuściłem dziś pierwszy odcinek ale będę regularnie uzupełniał temat na forum. Zapraszam do oglądania jak i oceny.

Opublikowano

Gdybyś komentował, to miałoby to sens. Papugowanie bez sensu jest.... bez sensu. Może warto nagrać komentarz do filmu oddzielnie?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Fajny poradnik, w następnym odcinku zrób jakieś tło.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Wszystko ma sens jeżeli robisz to co lubisz. Nie ważne czy skończy na 5 odcinku czy na 10, jeżeli to sprawia mu radość to niech to robi, a ktoś na pewno z tego skorzysta.

Opublikowano

Gdybyś komentował, to miałoby to sens. Papugowanie bez sensu jest.... bez sensu. Może warto nagrać komentarz do filmu oddzielnie?

Masz racje, bo mogłem nagrać osobno audio z komentarzem. Ale uznałem że będzie to właściwie zbędne ze względu na to, że i tak zaczynam od stworzenia UI. Od następnego tzn. 3 odcinka gdzie będę robił system multiplayer to raczej nie obejdzie się bez komentarza. A tak po za tym to podkreśliłem to w filmie na początku że mówiłem przez cały czas do siebie gdyż miałem ustawiony mic. pod przycisk. A i nie rozumiem zacytuję "Papugowanie bez sensu jest...." uważasz że kogoś papuguję? Po za tym że na prośbę podjąłem się właściwie pokazania jak by to było stworzyć gry podobnej może nie całkowicie do HurtWorld.

Fajny poradnik, w następnym odcinku zrób jakieś tło.

Tło w menu HurtWorld'a jest białe tak generalnie.

I tak pewnie skończy się na 5 odcinkach jak u większości youtuberów nagrywajacych tuty z unity.

Odpowiedź będzie krótka, nie raczej nie skończę na 5 odcinkach :)

Opublikowano

@up

Papugowanie tego, co ty robisz jest bez sensu, a tylko to można robić gdy brakuje komentarza z twojej strony. Źle mnie zrozumiałeś.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakaś wiedza jak posługiwać się Unity3D jest, przydał by się jednak słowny komentarz, ponieważ jeżeli jest to poradnik to powinieneś wytłumaczyć co jest czym, dlaczego tak a nie inaczej.

W ten sposób ograniczasz przekaz wiedzy widzom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...