Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem metin2

NorbYsek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zwracam sie do was o pomoc, mam PC z windowsem 8.1 i metin2 działa mi bez problemu, a niestety stary laptop z windowsem 7 spalił sie z kilku przyczyn, więc postanowiłem kupić laptopa z windowsem 8.1 (bo jak mi to sprzedawca powiedział, nie spradają już z 7).

Mój problem polega na tym, że gdy na laptopie uruchamiam metina2 okazuje się że gdy chcę wybrać server/ch gra nie reaguje, jakby się zawieśiła chodz jak klikne Wyjdź lub OK to słychać dzwięki, i niby moge sie zalogować, ale tak czy siak nic nie widać, tylko wybór Serverów i ch.

Nw co zrobić, bo pc'ta kupiłem, pobrałem pliki takie jak Jave itp, i gra już sama hulała, a z laptopem tak nie jest.

Szukałem rozwiązań na forach, nawet support sie pytałem, jak to support gameforge to chuyowy support, nw jak w innych grach ale w 4Story i metinie to porażka.

Dodam jeszcze, że inne gry typu Smite też nie działa (pokazuje się że system nie obsługuje tego programu) ale takie gry jak Cs-go czy też World of tanks, armored warfare, aion działają bez problemu.

Może mi ktoś pomóc, bo ja próbowałem na wszelkie sposoby.

Rozwiąż problemy ze zgodnością próbowałem też, niestety jak widzę nie moge ustawić żeby uruchomił metina na ustawieniach np z XP czy też windows 7

Proszę o szybką pomoc z góry dziękuje

Pozdrawiam MegStars-NorbY

@Edit:

Dodam jeszcze że nawet prywatne mt2 mi nie działają.

Opublikowano

Aktualizator windows uzyj niech wszystko pobierze jesli i to nie pomoze moze indows 10?

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Miałem tez ten sam problem aktualizowałem wszystkie stery i chodziło płynie. 

Powodzenia 

Pobrałem i zaktualizowałem wszystko co trzeba, jeszcze przed napisaniem tego tematu.

Aktualizator windows uzyj niech wszystko pobierze jesli i to nie pomoze moze indows 10?

Zaktualizowałem, a co do 10 śmieszny jesteś. Nw jak teraz ale przyjaciel męczył sie około 3 miesiące jak zaktualizował windowsa do 10, bo wywalało mu gre albo wgl nie mógł grać.

I nw czy to przeczytałeś czy nie, ale pisałem już, że mam pc z 8.1 i działa normalnie, a jakoś na laptopie nie działa, to jest śmieszne. Laptop Spełnia wymagania sprzętowe.

Szukam Pomocy dalej. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem tez ten sam problem aktualizowałem wszystkie stery i chodziło płynie. 

Powodzenia 

Pobrałem i zaktualizowałem wszystko co trzeba, jeszcze przed napisaniem tego tematu.

Zaktualizowałem, a co do 10 śmieszny jesteś. Nw jak teraz ale przyjaciel męczył sie około 3 miesiące jak zaktualizował windowsa do 10, bo wywalało mu gre albo wgl nie mógł grać.

I nw czy to przeczytałeś czy nie, ale pisałem już, że mam pc z 8.1 i działa normalnie, a jakoś na laptopie nie działa, to jest śmieszne. Laptop Spełnia wymagania sprzętowe.

Szukam Pomocy dalej. 

ja na 10 nie mam problemów z odpalaniem.

Aktualizacja sterowników przez aktualizator w ustawienaich ewentualnie jak zalogujesz się do gry zmien z GPU na CPU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...