Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

dge753

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Cię ponownie.

Zasadniczo ta karta pasuje do tego CPU.

Jakiej formy masz ten zasilacz ?

HD7770 to już trochę dużo dla niego,ale jeżeli wyrwiesz tanio ~do 200zł to weź.

Mi z tym CPU fajnie dawało to ze sobą radę.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Hd7770 powiadasz?

Mam taka ochote wymienic karte graf i dokupic ramu bo mam tylko 5gb. Obecna karte graf posiadam gefirce 9600gt. Musze pow ze sie nie zawodzilem. Gralem w rozne gry od cs go po bf czy sniper ghost warior i to na full ustawieniach. Ale juz zaczalem grac w lepsze gry i 512mb pamieci juz nie daje rady poza tym ta karta ma directx 10 wiec rewelacji nie ma. Szukalem duzo. Mialem duzo na oku. Od 750ti do 250. Az wpadlem na ta r7. I tak sie zastanawiam czy nie bylby to najlepszy wybor.. wypowiedz sie cos wiecej prosze ;)

@BornVillain

Jakiej formy mam zasilacz? Nie rozumiem co chodzi.. wybacz.

Opublikowano

*firmy

No ogólnie trochę ciężko mi się szczerze wypowiedzieć o samym CPU.

Ja miałem HD7770 przy tym procku ale coś się trochę w BIOS`ie pozmieniało i ,,wydusiłem,, 2,6Ghz.

Przy takim czymś warto wziąć 7770.Natomiast przy marnych 2.10Ghz,z używanych to max.HD4870.

Nie znam się na podkręcaniu,u Siebie zrobiłem na czuja i podziałało.Jeżeli uda ci się coś pozmieniać to warto wziąć 7770.

Co więcej powiedzieć. Miałem wtedy X3 8450 + HD7770 + 6Gb Ram`u,w rozdzielczości 1920x1080p BF3 szedł mi na Medium w 35 FPS`ach.

Więc myślę że warto.

5Gb ci starczy,więcej na nim nie wykorzystasz.

A tam 750 Ti..Trochę za wysoko mierzysz,nie wiem czy w 1/2 byś ją wykorzystał,a nie ma co tu za bardzo pakować pieniędzy bo też szkoda.

Dowiedz się jaki masz ten zasilacz..

​     ​

Opublikowano

@BornVillain

Czy chodzi Ci o firme zasilacza ?

Nie wiem dlaczego, ale tend hd 7770 mnie jakos odrzuca.

Tak wiem ze 750 to wysoko, ale to byl poczatek. Ja dopiero jm na pierwszym roku w szkole w kierunku teleinformatyki, wiec jeszcze nie ogarniam wszystkiego w 100. Na chwile obecna chcialbym wymienic te karte na ta r7 i szukam jakiejs podpowiedzi z uzasadnieniem. Warto bo... nie warto poniewaz... itp.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mogę tak po sobie określić,że jeśli jesteś na I-wszym roku,a nie wiesz od razu za dużo o sprzęcie,to nic cie nie powinno odpychać.

W przypadku tych dwóch kart,nie ma bardzo potrzeby dużego rozpisywania się,przejrzyj po prostu :

-http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R7-240-vs-Radeon-HD-7770

-http://www.hwcompare.com/15155/radeon-hd-7770-vs-radeon-r7-240/

-http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1856&gid2=806&compare=radeon-r7-240-vs-radeon-hd-7770-sapphire-edition

​     ​

Opublikowano

Głównie chodzi o to, że ta R7 240 ma pamięć GDDR3 czyli pamięć znacznie wolniejszą niż HD 7770, który posiada pamięć GDDR5.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@miszkurkam

A widzisz nie zwrocilem na to uwagi. Hd7770 jest dosyc droga. A ja nie ch e duzo w ten sprzet i westowac. Jak znajde gdzies taniej to kupie. Jak nie to skusze sie na ta r7. Nie ma sensu ladowac ogromej ilosci pieniedzy na to. Dziekuje za rozmowe temat uwazam za zamkniety

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

@miszkurkam

Nurtuje mnie cos takiego... Bo tamta r7 ma 2 gb pamięci a ta hd 7770 ma 1 gb. Dobra ktoś powie ze to nie istotne. Tamta ma ddr5 wiec lepsza. Ale czy nie lepiej wziać ta co ma 2 gb pamięci? Pytałem się znajomego i on mówi zeby nie brał 1gb :/ Ja juz sam nwm. 

Opublikowano

@CiasteczkoMen

Ale racze zauważyc ze w r7 jest directx 12 który lepiej działa w grach niz direct 11 umieszczony w hd 7770. Tak wiec juz sam nie wiem. Pytałem sie w sklepie komputerowym polecili mi ta r7 nauczyciel równiez to samo mówi i kogo tutaj słuchac? ;/

Mam duzy dylemat, bo jak mam wymieniac s**t na s**t to juz lipa trochu.

Opublikowano

@CiasteczkoMen

Ale racze zauważyc ze w r7 jest directx 12 który lepiej działa w grach niz direct 11 umieszczony w hd 7770. Tak wiec juz sam nie wiem. Pytałem sie w sklepie komputerowym polecili mi ta r7 nauczyciel równiez to samo mówi i kogo tutaj słuchac? ;/

Mam duzy dylemat, bo jak mam wymieniac s**t na s**t to juz lipa trochu.

Co z tego, że DirectX 12, skoro jak na razie prawie żadna gra go nie wspiera? Bierz HD 7770, który niszczy R7 240.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

R7 240 lepsza? Bo co? Bo więcej pamięci? Co z tego, skoro to GDDR3, które jest kilka razy wolniejsze, w porównaniu do GDDR5 (taktowaniem).

Ja bym ci radził w sumie dołożyć do grafiki więcej i kupić np. Antec 500W (nowy za 170zł) i do tego HD7850 2GB 256bit. Bardzo dobre rozwiązanie na ten moment, jednak sama ta grafika to około 400zł. Jeżeli kupisz używany zasilacz z tych co podał CiasteczkoMen to będzie to dobre połączenie.

A co do zmiany procesora w przyszłości, to nie wkładaj tutaj nic lepszego, tylko sprzedaj to i przejdź na Intela. Nawet na takiego np. i5-2400. Będzie o wiele lepszy i da radę w grach ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

Dzieki wielkie za odpowiedź. Pewnie tak zrobię. Zobacze na ta karte, ale czy konieczna jest wymiana zasilacza? ;) Za mała moc? Bo nie rozumiem. Jak dotąd działa bardzo dobrze.

Opublikowano

Kiepskiej firmy jest,z czarnej listy,może nie wydoić całkowitej swojej mocy,i może coś spalić,sam też może.

​     ​

Opublikowano

To jednak zdecyduje się na ten hd 7770. Mam nadzieje ze znajde w dobrej cenie do 300 zł to kupię ;)

Jednak mam nadzieję ze jakoś bedzie działało

Opublikowano

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...