Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Zły dział :) Powinien być w projekty i downloady (Zgłoszone)

2. Plugin ciekawy. Myśle, że będziesz go rozwijał. Dodaj troche więcej autorskich opcji i będzie git! A co do prezentacji to musisz popracować nad oprawą graficzną. I wypisz komendy i dokładnie funkcje bo nie każdemu chce się pobierać i wgrywać na serwer. Dodałbym jeszcze pełne wsparcie na 1.8(chodzi o taba).

Co do dodania/poprawy? Już znalazłem :)

- gdy położy się jajo na terenie gildii ma ono taką samą funkcje jak w centrum gildii

- dodałbym przedłużanie gildii

- gdy wpisze się np. /g sddasad to nie wyskakuje żaden komunikat ze taka komenda nie istnieje

- dodałbym menu z efektami dla gildii

- dodałbym tytuły tak jak w factions

- dodałbym asysty w pvp

- dodałbym logblocka

- dodałbym, że po przejęciu gildii jest % szans na to, że poszczególne ity ze skarbca wylecą na podłogę(NWM czy to już jest)

Opublikowano

Plugin bardzo fajny ;) Polecam. Sam gram na serwerze na którym on jest.

@up

Napisał że udostępnia bo robi to lepiej także po co komentować co można by było dodać ;)

Dobra robota!

Opublikowano

taka sklejka pluginow... troche funnyguildsy troche tirexy jeszcze jakies otki by sie znalazly...

czy na tym forum nie ma juz kreatywnych ludzi ktorzy wstawiaja cos w 100% swojego ??/

Żadnych tirexów tu nie ma z fg jest config tak jak pisałem bo robiłem po prostu na szybko dodatkowo już dawno i nie wszystko umiałem więc jest pewnie coś podobnie / tak samo jak w jakimś innym typu funnyguilds. Właśnie dlatego piszę teraz nowy a ten udostępniłem bo i tak mi nie potrzebny a może komuś się akurat spodoba.

Zrobisz pod sektory synchronizację?

Tak jak napisałem nic już z tym pluginem nie robię  a jeśli o sektory chodzi to lepiej mi się wydaje jak zrobisz gildie i sektory w jednym.

Opublikowano

taka sklejka pluginow... troche funnyguildsy troche tirexy jeszcze jakies otki by sie znalazly...

czy na tym forum nie ma juz kreatywnych ludzi ktorzy wstawiaja cos w 100% swojego ??/

Gdzie ty tu tirexy widzisz ? Pewnie nawet nie masz ich na dysku.

@topic

No w niektórych miejscach mogło by być lepiej ale lepsze to niż "ałtorskji plugin na gildie w skript".

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

_DajMan_ 

Ile było max graczy i jak działał plugin na serwerze? Były jakies problemy z wydajnością?

Najwięcej to ponad 170 osób i miałem jakieś 19.7 - 19.8 TPS jak sprawdzałem w timingach to wiadomo jakieś tam niewielkie opóźnienie miał ale nieduże miałem wtedy też NoCheatPlus i generował on sporo większe obciążenie więc raczej jest w miarę wydajny :)

Opublikowano

Gdzie ty tu tirexy widzisz ? Pewnie nawet nie masz ich na dysku.

@topic

No w niektórych miejscach mogło by być lepiej ale lepsze to niż "ałtorskji plugin na gildie w skript".

A no nie sądzę, koleś nawet nie wprowadził czegoś, czego nie oferuje żaden plugin na gildie.

W dodatku 80% kodu to FunnyGuilds. Przykład?

Każdy pakiet, który jest otwarty na screenie, to właśnie kod dzikoyska.

W dodatku gość w ogóle nie zna podstaw Javy, robi publiczno-statyczną instancje klasy głównej, rozpoczyna metody wielką literą..

Więc, nie testując, patrząc tylko po kodzie stwierdzam, że gildie nie powinny zostać użyte na żadnym serwerze.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A no nie sądzę, koleś nawet nie wprowadził czegoś, czego nie oferuje żaden plugin na gildie.

W dodatku 80% kodu to FunnyGuilds. Przykład?

Każdy pakiet, który jest otwarty na screenie, to właśnie kod dzikoyska.

W dodatku gość w ogóle nie zna podstaw Javy, robi publiczno-statyczną instancje klasy głównej, rozpoczyna metody wielką literą..

Więc, nie testując, patrząc tylko po kodzie stwierdzam, że gildie nie powinny zostać użyte na żadnym serwerze.

Pozdrawiam.

Ogólnie to się z tobą zgadzam że gildie nie są najlepsze, pisałem je sporo czasu temu w dodatku był to jeden z moich pierwszych pluginów, ale 80% na pewno nie ma z funnyguilds co nie co się znajdzie zgadzam się. Nie wiem co miałeś akurat na myśli ale przykładowo zwykłe obiekty taki jak User i Guild to nie da się jakoś specjalnie inaczej zrobić i po prostu muszą wyglądać podobnie. Niektórych rzeczy nie umiałem a że plugin jeszcze na dodatek pisałem pod siebie to i skopiowałem niektóre rzeczy. Teraz pisze nowe a te sobie "leżą" to udostępniłem może komuś do czegoś się przydadzą :) .

Opublikowano

@_DajMan_

Mam pytanie bo mam problem jak dodaj {POINTS} w essentials i mam gildie to na chacie wyskakuje pl.dajman.guilds.base.Rank@798689aa a gdy sie nie ma gildi to pokazuje normalnie ranking!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

@_DajMan_

Mam pytanie bo mam problem jak dodaj {POINTS} w essentials i mam gildie to na chacie wyskakuje pl.dajman.guilds.base.Rank@798689aa a gdy sie nie ma gildi to pokazuje normalnie ranking!

Głupi błąd zrobiłem xD, naprawiłem pobierz od nowa i powinny być punkty ;)

Opublikowano

Ale Ty praktycznie wszystko ściągnąłeś :D
Nawet interfejs basic, czy obiekt OfflineUser.

Wszystkie taski są takie same, po prostu zmienione nazwy.

Nawet zrobienie taba wziąłeś. :P

Opublikowano

Szkoda że nie dałeś screenów :/

Dodam edit jak już przetestuje plugin w boju :D

heh :De

Nie sądziłem że to kiedyś powiem ale chyba zmienie FunnyGuilds na Twój plugin :)

Posiada on wiele plusów choć by to:

first-guild-create:
  items: []
  commands:
  - 'broadcast &bBrawo! &c{PLAYER} &bzalozyl pierwsza gildie o tagu &c{TAG}'

Na pewno na HC przyda to się aby wynagrodzić gracza za pierwszą gildie :)

Jeszcze taki drobiazg a początkującemu się przyda mianowicie opisane kolumny tab'u :)

Polecam :) 

Opublikowano

Znalazłem maly blad: przy wykonainiu ga tp tag pisze ze nie mag takiej gildi a jest taka gildi nmie mozna sie poprostu tepnoc do gildi + jak wpsizesz ga death to piosze ze usuwa ile razy umarles ale nie usuwa "lecz tulko pokazuje nie usuwa"

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

Opublikowano

Mam pytanie czy mozesz naprawic to ze jak zabiejsz tego samego gracza to nie dostajesz rankingu i pisze nie mozesz zabic tego samiego gracza bede ci wdzieczny~!!

Chcesz współprace?

pisz do Nas!

Napiszemy wszystkie

pluginy!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy mozesz naprawic to ze jak zabiejsz tego samego gracza to nie dostajesz rankingu i pisze nie mozesz zabic tego samiego gracza bede ci wdzieczny~!!

on czeka na odpowiedz nikt nie odpowiad:

­

• _DajMan_ zmienił(a) tytuł na xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...