Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczny start serwera

`.Łukasz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dużo osób piszę do mnie z zapytaniem, jaka komenda w konsoli odpowiada za autostart serwera. Jednakże jest lepszy i wygodniejszy sposób na to by wprowadzić (AutoStart) na serwer.

Zacznijmy od programu Yatqa - Yatqa jest to aplikacja do zarządzania serwerem, jest to najpopularniejsza aplikacja w sieci jeżeli chodzi o zarządzanie serwerami TeamSpeak3.

Pobierz aplikacje

Skan:

Następnie gdy już posiadasz Aplikacje Yatqa uruchamiasz ją i przechodzimy do logowania się.

1. Server address (without port) - W tym miejscu wpisujemy adres w postaci domeny bądź IP numeryczne serwera.

2. Query Port - Wpisujemy port Admin Server Query (Domyślny 10011)

3. Username - Wpisujemy login (serveradmin)

4. Password - hasło Admin Server Query

5. Następnie przechodzimy do zakładki (Servers) i klikamy dwu krotnie na serwer, przechodzimy do zakładki (Statistics) i klikamy na (AutoStart)

Tak właśnie możesz dodać na swój serwer auto start, nie musisz bawić się w komendy etc..

Myślę że poradnik się spodobał i liczę na +

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik!

Na pewno komuś się przyda! :)

Gratki!

Opublikowano

@lukass, 

Nie wiem czy to twoje czy cuś ale widziałem o gdzieś na innym forum , nie jestem pewny a jak nie to + pozdrawiam i napewno wiesz kto :P

Poradnik jest mojego autorstwa.. Dużo jest poradników takich jak tutaj napisałem.. Jednakże ten Poradnik w 100 % Ci gwarantuje że nie jest kopiowany tylko wzięty z własnego doświadczenia.

Opublikowano

ale cały autostart można zrobić 1 komendą 

Oczywiście, tylko wygodniej jest skorzystać z Aplikacji Yatqa i przez Aplikacje zrobić autostart, niż szukać po internecie skryptu.

Opublikowano

Scrypt w crontabie np na start tsa po restarcie systemu

@ cd /scieżka do pliku startowego serwera/ && ./ts3server_startscript.sh start

Pozdro :)

Opublikowano

@someduws

Tak też można, ale dla niechcących co nie potrafią szukać w internecie skryptu wolą wybrać metodę przez aplikacje.

Opublikowano

@someduws

Tak też można, ale dla niechcących co nie potrafią szukać w internecie skryptu wolą wybrać metodę przez aplikacje.

Lukass 2 rokat xD, ssry za spam

Opublikowano

@someduws

Lukass 2 rokat xD, ssry za spam

Co miałeś na myśli porównując mnie do "rokat" ? Bo nie rozumiem twojej wypowiedzi.. Jak nie wnosisz coś konkretnego w poradniku to nie pisz i oszczędź sobie pkt karne.

@reff

Opublikowano

Skrypt dla początkujących jest dobry, niektórzy mają inne sposoby. Ale dobra robota. I mam pytanie co to za czcionka?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wydaje mi się że serwer podczas restartu maszyny i tak się nie uruchomi tym auto startem 

Opublikowano

Wydaje mi się że serwer podczas restartu maszyny i tak się nie uruchomi tym auto startem 

Masz racje , ten autostart zadziała tylko wtedy kiedy proces teamspeak'a będzie włączony .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam wrażenie, że autor tematu i większość komentujących nie ma pojęcia jak to działa. :v

Twój poradnik opisuje uruchomienie konkretnej instancji, gdy już włączymy proces naszego serwerowego TeamSpeaka.

Tak czy siak musisz najpierw użyć skryptu, który włączy Ci proces serwera.

Jeśli tego nie uczynimy, opisany "AutoStart" z pewnością nie zadziała, bo służy całkowicie do czego innego.

Mimo wszystko, uważam że każdy serwer powinien mieć zaznaczony "AutoStart", gdyż po włączeniu naszego procesu, konkretne instancje wystartują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...