Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam kompana

craftserve1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje założyć host serwerów TeamSpeak3. Potrzebuje drugiej osoby do zarządzania tym serwisem. Osoba musi złożyć się na składkę po 35zł. Musi być to osoba która się zna na TeamSpeak3 i znająca ortografie oraz nosząca ze sobą zainteresowania. Chętnych zapraszam na PW.

Opublikowano

Witam. Planuje założyć host serwerów TeamSpeak3. Potrzebuje drugiej osoby do zarządzania tym serwisem. Osoba musi złożyć się na składkę po 35zł. Musi być to osoba która się zna na TeamSpeak3 i znająca ortografie oraz nosząca ze sobą zainteresowania. Chętnych zapraszam na PW.

Hosting serwerów TeamSpeak 3 oczywiście z licencją crackowana i zapłacić 35zł powodzenia...

Opublikowano

Pewnie panel nozo i dlatego składka 35 zł aby opłacić panel ? xD Ogarnij najpierw kwestie prawne a nie bierzesz się za coś takiego.

Opublikowano

@craftserve1

Chyba 35,000 bo za 35 zł to możesz sobie g****o założyć.

Zapomniałeś o opcji kupowania z różnych hostingów Ts3 na sloty. Typu na Ts*b*h* masz za 128 slotów miesięcznie 108zł. Pomyślałeś o tym może?

~ P0tepiony.

Nie lepiej by było narazie kupić domene + VPS na 32sloty i lekko rozkręcić. Patrzeć czy to ma dalej sens. Pozdrawiam. Jak szukasz pomocy to śmiało pisz służę pomocą ;p 

Opublikowano

1. Biznes na miesiąc i potem spierdolenie z hajsem.. 

2. Musisz posiadać firmę, która będzie legalnie odprowadzać podatki z zarobku.

3. Znalazł na forum nulledową wersję whmcs + ts3 module i się Cieszy, że będzie zarabiać.

Eh... dziecinne 

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

1. Biznes na miesiąc i potem spierdolenie z hajsem.. 

2. Musisz posiadać firmę, która będzie legalnie odprowadzać podatki z zarobku.

3. Znalazł na forum nulledową wersję whmcs + ts3 module i się Cieszy, że będzie zarabiać.

Eh... dziecinne 

Nie gorzej od ciebie nie masz prawa się wypowiadać na ten temat sam sprzedajesz mbota i "stawiasz" profesjonalne serwery z crackiem za $ więc zamknij pizde.

Opublikowano

Nie gorzej od ciebie nie masz prawa się wypowiadać na ten temat sam sprzedajesz mbota i "stawiasz" profesjonalne serwery z crackiem za $ więc zamknij pizde.

Dowody Bitte.

1.Nie sprzedałem mbota.

2. Serwery są z oryginalną licencją.

3. Smiechłem...

No tak. To też prawda. Popieram twoje zdanie @IHurinl

Zmowa? Pewno razem ten przekręt robicie...

Opublikowano

@VMWare - nie warto z nimi pisać ani gadać. Zły poziom reprezentują i brednie piszą.

Nikt tam nie sprzedawał mbota prócz jeden osoby. Koniec wygłupów bo kara na internet będzie. Temat jest od współpracy a nie od sprzeczek.

Opublikowano

1. Nie potrzebuje prowadzić firmy. Wystarczy że będę odpowiednio rozliczał się z US,

2. Tutaj chyba Pan Borygard z Panem VMWere są w zmowie a nie ja :) Ja osoby o name lHurinI nie znam.

Dowody Bitte.

1.Nie sprzedałem mbota.

2. Serwery są z oryginalną licencją.

3. Smiechłem...

Zmowa? Pewno razem ten przekręt robicie...

Jak napisałeś "Dowody Bitte". Dla mnie to żaden dowód że napiszesz sobie kilka zdań i wszyscy niby w to mają uwierzyć.

I na przyszłość nie bądź taki chop do przodu :)

Opublikowano

:lenny:  :lenny:  :lenny:  :lenny:  :lenny:

Jak zacząłem to czytać przez chwilę mój mózg przestał działać. Nie wiem jak chcesz otworzyć firmę hostingową za 35 zł  :lenny: Może akurat starczy na domenę.

Poczytaj pierw o wymaganiach i prawach założenia takiego hostingu. Musisz mieć kilka dobrych tysięcy jak nie kwotę kończącą się 10000+

Pozdrawiam Cie i weź  :((   T_T

Opublikowano

1. Nie potrzebuje prowadzić firmy. Wystarczy że będę odpowiednio rozliczał się z US,

2. Tutaj chyba Pan Borygard z Panem VMWere są w zmowie a nie ja :) Ja osoby o name lHurinI nie znam.

Jak napisałeś "Dowody Bitte". Dla mnie to żaden dowód że napiszesz sobie kilka zdań i wszyscy niby w to mają uwierzyć.

I na przyszłość nie bądź taki chop do przodu :)

To się rozliczaj z US...

Oskarżyliście mnie o sprzedawania mbota to proszę poprzeć to faktami.

Coś dla Ciebie i tego waszego krzaka*.

Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej określa, że działalność gospodarcza to „zarobkowa działalność wytwórcza, budowlana, handlowa, usługowa oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i wydobywanie kopalin ze złóż, a także działalność zawodowa, wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły”. Innymi słowy, każdy, kto planuje zajmować się sprzedażą towarów lub usług przez dłuższy czas, w sposób profesjonalny i zorganizowany, musi założyć działalność gospodarczą. Działalnością gospodarczą jest np. sprzedawanie książek przez internet, wykonywanie remontów mieszkań, prowadzenie gabinetu lekarskiego, a nawet prowadzenie stoiska z biżuterią tylko na czas wakacji. W takich wypadkach zarejestrowanie działalności to obowiązek, od którego nie można uciec.

Jeżeli lekceważysz powyższy cytat to wnioskuje po tym, że twój "hosting" będzie tylko na kilka dni do zarobku xxx pieniędzy.

A potem wydymanie każdego "gimbusa", który zakupi u Was usługę.

krzak* - firma nie posiadająca DG (niezarejestrowana) 

Opublikowano

Witam.

Nie jestem z nikim w zmowie, nie prowadzę z nimi serwera ani nie koleguję się z kolegą VMWare. Napisałem tak ponieważ na mój tok myślenia jesteś za debilny aby to pojąć. To co napisałeś, że nie musisz być firmą tylko będziesz się odpowiednio wyliczał z skarbówką to cała twoja brednia.

Odpowiednio polskiej skarbówce i amerykańskiej będziesz musiał się odliczyć od podatku nie ważne co ty tam zrobisz. Oczywiście możesz to robić jako osoba prywatna która będzie prowadziła działalność "gospodarczą" bądź prywatną tak jak np. prywatni mechanicy ( nie Ci w piwnicach na osiedlach :v ). Ale wyjaśnię Ci to bliżej:

Koszt firmy to równe 0 zł, musisz jedynie wypełnić odpowiedni druczek CEIDG-1 który oznacza wniosek z prośbą o wpis do rejestru. Od 2k15 dla celów VAT jest prawie bezpłatna lecz będziesz musiał zapłacić skarbówce. Musisz mieć firmową pieczątkę, firmowe konto nawet jeśli "twoja firma" stanowi prywatną działalność. Ale ale, ty będziesz prowadził sprzedaż serwerów TeamSpeak czyli odlicz sobie 23% w złotych i 17% w dolarach + pamiętaj ,że twoja licencja serwera musi być zgodna z prawem czyli nie może być ona crackowana bądź wygasłą. Ale przybliżę Ci coś jeszcze - p. Mariusz czyli Net-Speak sprzedaje serwery za 60 gr czyli cena nie wzrasta od 2013/2014 roku mimo tego iż dolar wzrastał i miał niższą wartość. Ale teraz o licencji - kup około ~1000 slotów na start czyli jest to 1000x30gr + panel jakiś dobry nie darmowy 250-1000 zł oraz dobry serwerek pod serwery ~250-500zł. Czyli pierwszy koszt twojej wspaniałemjfirmy do prawie 1000 zł a ta twoja składka 35 zł to chyba panel nozo albo vps u micro vps.

Dziękuję.

Opublikowano

:lenny:  :lenny:  :lenny:  :lenny:  :lenny:

Jak zacząłem to czytać przez chwilę mój mózg przestał działać. Nie wiem jak chcesz otworzyć firmę hostingową za 35 zł  :lenny: Może akurat starczy na domenę.

Poczytaj pierw o wymaganiach i prawach założenia takiego hostingu. Musisz mieć kilka dobrych tysięcy jak nie kwotę kończącą się 10000+

Pozdrawiam Cie i weź  :((   T_T

Jak widać crack licencja + tani vps i gimbaza, która będzie widziała przyzwoite ceny sms/psc/przelew za serwer..

Sadzę, że vps mają, ale nozo im brakuje...

Jeżeli ktoś chciałby ich strollować to prześlijcie im te 35 zł, gdyż instalacja nozo nie jest łątwa z powodu brakujących pakietów w linuxach :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...