Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się ten komputer? Gry na nim pójdą?

xBlack*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, ostatnie pytanie - zdecydowałem się już na komputer.

Płyta główna: ASUS P8H67 REV 3.0, chipset Intel H67, socket 1155 (H2)

Procesor: Intel Core i5-2400 Quad Core 3.1GHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2gb

RAM: 8GB

Dysk: HDD - 500GB 7200rpm, SSD - 120GB

W zestawie klawiatura, myszka, monitor, obudowa i windows 7 (będę potem instalował win 10)

Komputer jest nowy, ze sklepu, nie składany.

Chcę by chodziły mi te gry:

Fallout 4 (minimalne/średnie): 60+ FPS

CS:GO (minimalne): 200 FPS

Far Cry 4 (minimalne/średnie): 60-100 FPS

ETS2/American Truck Simulator (wysokie): 60+ FPS

COD Black Ops (średnie): 60+ FPS

Hurtworld (wysokie): 100-150 FPS

pójdzie to na takim kompie?

Cały zestaw kosztuje 2500zł, nie obchodzi mnie, czy opłaca się za tą cenę. Tylko, czy te gry pójdą na tych wymaganiach i około na tych fpsach, to mnie tylko obchodzi :)

Jakby ktoś koniecznie potrzebował linka, bo nie dowierzał czy coś to proszę, ale musicie przetłumaczyć (język duński):

https://www.refurb.dk/p/asus-mini-tower-v7-gamer-kontorpakke/30426

(Tam jest wpisane 4GB RAM, ale sobie zmienie tam z listy na 8gb :))

Opublikowano

Wszystkie wyzej wymienione gry pojda, w rozdzielczosci full hd, ale nie wiemy na jakich detalach, ani fps. To Cie musi zadowolic, jak mamy to niby wiedziec? Nie mamy do tego kalkulatorow.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wszystkie wyzej wymienione gry pojda, w rozdzielczosci full hd, ale nie wiemy na jakich detalach, ani fps. To Cie musi zadowolic, jak mamy to niby wiedziec? Nie mamy do tego kalkulatorow.

Ale tak około, nie chce, by 80% tych gier chodziło na 20 FPS ^^ Ktoś może się dobrze zna, lub ma podobny i wie :)

Opublikowano

Dobrze zna? Na wrozeniu? Pojda, no nie w 20fps, wiecej, ale nie oczekuj, ze napisze Ci, ze bedziesz mial 200fps w cs go, jak beda spadac itp, kazda gra bedzie grywalna, ale nie obiecuje co do ustawien graficznych. 

Opublikowano

Dobrze zna? Na wrozeniu? Pojda, no nie w 20fps, wiecej, ale nie oczekuj, ze napisze Ci, ze bedziesz mial 200fps w cs go, jak beda spadac itp, kazda gra bedzie grywalna, ale nie obiecuje co do ustawien graficznych. 

Jakos inni ludzie potrafia na oko powiedziec ile to bedzie... Wlasnie kolega ma 450 FPS w csie na tym samym kompie. Niektorzy moze maja podobny lub taki sam komputer i grali w te gry to powiedza..

Opublikowano

Jakos inni ludzie potrafia na oko powiedziec ile to bedzie... Wlasnie kolega ma 450 FPS w csie na tym samym kompie. Niektorzy moze maja podobny lub taki sam komputer i grali w te gry to powiedza..

Poka mi te 450fps... bo kij wie ile bedzie, w cs wlasnie okolo 200 pewnie, ale na pewno nie 450fps, nie napisze, zeby nie bylo potem, ze klamiemy, a monitor i tak pewnie masz 60hz, wiec roznicy Ci to nie zrobi, bo nawet 200fps vs 450fps na 144hz to na to samo wychodzi. Ja nie jestem jak "inni", sorry, a im pewnie przyda sie leczenie :v

PS "nie obchodzi mnie, czy opłaca się za tą cenę", a tytule tematu: "Opłaca się ten komputer?", to jak? Bo sie nie oplaca. 

Opublikowano

Poka mi te 450fps... bo kij wie ile bedzie, w cs wlasnie okolo 200 pewnie, ale na pewno nie 450fps, nie napisze, zeby nie bylo potem, ze klamiemy, a monitor i tak pewnie masz 60hz, wiec roznicy Ci to nie zrobi, bo nawet 200fps vs 450fps na 144hz to na to samo wychodzi. Ja nie jestem jak "inni", sorry, a im pewnie przyda sie leczenie :v

PS "nie obchodzi mnie, czy opłaca się za tą cenę", a tytule tematu: "Opłaca się ten komputer?", to jak? Bo sie nie oplaca. 

Czytanie ze zrozumieniem, chcę wiedzieć, czy opłaca mi się ten komputer do tych gier. Cena mnie nie obchodzi. Wy wszyscy tylko patrzycie, czy pod cenę się opłaca... Mam 144hz monitor.. Na niskich kolega na tylu FPS jakos gra :)

Opublikowano

Najpeirw nasz FAQ, bo już nie zapoznałeś się z zasadami w dziale, a piszesz:

- Ile będę mieć FPS w xxxxx grze na yyyyy sprzęcie?
Nie pytaj nas, gdyż nie podamy Ci dokładnej ilości klatek, rozwiązania na takie pytanie szukaj w benchmarkach lub pytaj kogoś z takim sprzętem bądź podobnym wydajnościowo.

Mówisz, że może się "ktoś" zna i ci powiem ile mniej więcej FPS. Ja GTA V odpaliłem na laptopie za 800zł z i3 i działał w HD (1366x768) na średnich (czyli w praktyce najsłabszych). W rzeczywistości ciężko to zrobić, bo zależy do tego jak optymalizujesz system. A widząc co piszesz i widząc, że się po prostu nie znasz jakoś super na komputerach i możesz nie umieć wykorzystać jego pełnej mocy - po prostu nie da się jednoznacznie powiedzieć ile będzie FPS, bo nie wiemy.

Za tą cenę komp nie jest zły, ale czy jest to okazja.. no nie wiem.

Przede wszystkim to nie jest taki nowy komputer, bo jest to 2-generacja intela, więc jeżeli jest to nowy procesor, to jest to po prostu leżak kilku letni już i lepiej by było ci zainwestować w 4-generację intela, np. i5-4460. I upewnij się jakie taktowanie ma ten ram, żeby nie okazało się, że dali ci 1067MHz.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...