Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego serialu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio poszukuję jakiegoś nowego serialu, który mógłbym obejrzeć ale nie bardzo wiem za co się zabrać. Obejrzałem Grę o Tron, The walking dead i wikingów ( czekam na kontynuację każdego z nich :P ). Głównie szukałbym czegoś w tematyce fantasy, sci-fi czy post-apo.

Słyszałem o z-nation. oglądał ktoś? warto?

Opublikowano

Oglądałem Z-Nation. Ten serial, to bardziej robienie sobie beki z tematyki post-apo/zombie niż coś na wzór TWD czy Fear the Walking Dead. Pierwszy sezon dość słaby, oglądałem tylko tak naprawdę gdy nie było co innego do obejrzenia w tygodniu. Drugi sezon jest już zdecydowanie lepszy no i jeszcze bardziej zabawny niż poprzedni. W sumie mogę polecić ten serial.

Sprawdź sobie te seriale:

Spartacus - najlepiej zacząć od Spartacus: Gods of the Arena, a dopiero później zabrać się już za typowe przygody Spartakusa, czyli Spartacus: Gods of the Arena -> Spartacus -> Spartacus: Vengeance -> Spartacus: War of the Damned.

Spartacus: Gods of the Arena został wydany po pierwszym sezonie Spartacusa, ale opowiada historię Gannicus'a zanim poznajemy losy tytułowego bohatera.

Jak lubisz elfy, trolle, demony, to sprawdź aktualnie emitowany serial The Shannara Chronicles.

Obczaj też Wayward Pines, Falling Skies, The X-Files, Finge, The 100, Lost, Helix, Defiance, Almost Human, Black Mirror.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę później ;)

Ninja edit: Właśnie sobie teraz jeszcze przypomniałem od dwóch serialach, Revolution oraz The Strain.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Dla mnie jako konesera seriali, z nation to słaba półka, od siebie nie polecam, ale każdy lubi co innego.

Proponuję zainteresować się : Banshee,  Luther, The Wire

Z takich sci-fi to zerknij na supernatural, serial tak do 5-6 sezonu trzyma naprawdę genialny poziom, potem tasiemiec, chociaż ostatni sezon zaskakuje.

Również polecę mój ulubiony serial sci-fi "Pozostawieni" dla mnie genialny. Warto się też zainteresować nowym serialem z diabłem w roli głównej "Lucifer". Z post apo. nie ma wiele perełek, dość przyjemnie ogląda się "The last man on earth" - komedia. No i nowy sci-fi twórców matrixa "Sense 8", może Cie zainteresuje mnie osobiście wkręcił dość mocno.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Scream - Horror 1 sezon 10 odcinków wciąga 

Teen Wolf - Jest to mój  ulubiony serial  6 sezon jest emitowany :D

Arrow - pewnie wiesz co to jest xD

Flash - pewnie też xD

The 100 - mój 2 ulubiony serial, Sci fi

Star crossed - Trochę romansidło troche sci fi 1 sezon ale wciąga :D

Opublikowano

Ja od siebie polecam Black Sails

Daje rade ale trzeba przemęczyć pierwsze pare odcinków które przynudzaja. Później to jeden z lepszych seriali jakie teraz wychodzą

Jest tylko jeden problem. Nie mogę znaleźć ostatniego odcinka 10-ego z pierwszego sezonu. 

Opublikowano

Ja od siebie polecam Black Sails

Daje rade ale trzeba przemęczyć pierwsze pare odcinków które przynudzaja. Później to jeden z lepszych seriali jakie teraz wychodzą

Jest tylko jeden problem. Nie mogę znaleźć ostatniego odcinka 10-ego z pierwszego sezonu.

alltube.tv tutaj będzie
Opublikowano

No ja od zawsze na tym oglądam jak jeszcze playtube istniał, ale tam 10 odcinka nie ma w S1. Teraz oglądam S2 i tam 1 odcinek jest tak jakby zamiast tego 10-ego

Komuś coś się pomyliło i dał 10 odc w S1 zamiast 9.

Opublikowano

The 100 (dramat, sci-fi) - Nuklearna wojna niszczy cywilizację na planecie. Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysłana na Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji. 

The Strain (horror) - Po wylądowaniu samolotu na lotnisku Kennedy'ego, zostaje odkryty śmiercionośny wirus. 

The Lost (przygodowy, thriller) - Losy 48 pasażerów lotu 815 z Sydney do Los Angeles, których samolot rozbija się na tajemniczej wyspie. 

Opublikowano

Od siebie polecam ci przede wszystkim Lostów. Jeśli chodzi o sci-fi to myślę, że spodoba ci się Orphan Black ;)

rLIi2GI.gif

"Wszyscy jesteśmy wariatami, tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani"

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...