Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM/SS] Nowe mapy i efekty do nich

Someya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałem o optymalizacji już wiele razy, dlatego napiszę w wielkim skrócie: 

Każdy z was ma po części racje. Uzyskując takie mapy musi być coś kosztem czegoś - natomiast sposób w jaki zostały wykonane mapy oraz wszystkie dodatkowe efekty są zwykłym rozbudowaniem tego co oferował YMIR.

Faktem jest też to, że pamięć RAM jest bardziej obciążona od większej ilości obiektów, natomiast bądźmy roztropni - są to marginalne różnice co potwierdziło się już wieloma dowodami, w tym na moim byłym serwerze (Shiveria.pl).

Nikt nie będzie tutaj faszerował map trawą 3d, bo tu nie o to chodzi. Ymir poddał by metina takim samym zabiegom, gdyby miał te środki którymi dziś dysponujemy.

Tymczasem, wrzucam kolejny filmik z mojego projektu. Tym razem jest to woda 2D. (A niech ktoś mi tylko napiszę, że powoduje ona lagi :D)

https://www.youtube.com/watch?v=MxEilaR0zjo

Opublikowano

Przypadkiem trafiłem do tego tematu z zapowiedzi Antarisa.

Nie wiem, czy mapy mają powiązanie z serwerem ponieważ autor w swoim nicku posiada nazwę witryny/serwera innego typu.

Oczywiście samo wyoknanie na dobrym poziomie. Estetycznym kątem oka, mapy są przyjemne a tekstury w nich zastosowane, dobrane prawie idealnie. Gratulacje dla autora za dużo dobrej roboty.

1980497.jpeg
Opublikowano

­Mój komputer płaczę :D

Nie no żarcik, mapy miodzio na prawdę z*******a robota.

Stwórz ofertę w dziale ''pomoc na serwerze'', gwarantuje ci że będą się dobijać do ciebie :D

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Ludzie grają w metina z sentymentu, jest mnóstwo osób z dobrym sprzętem (np. ja i moi znajomi), na którym można spokojnie jak to ktoś wcześniej określił - odpalić 10 nowych mmo i byłoby stable 60fps.

Poza tym widać, że autor nie robi mapek od wczoraj, chyba warto zaryzykować dla, powtórzę, NOWEJ JAKOŚCI.

Opublikowano

Pisałem o optymalizacji już wiele razy, dlatego napiszę w wielkim skrócie: 

Każdy z was ma po części racje. Uzyskując takie mapy musi być coś kosztem czegoś - natomiast sposób w jaki zostały wykonane mapy oraz wszystkie dodatkowe efekty są zwykłym rozbudowaniem tego co oferował YMIR.

Faktem jest też to, że pamięć RAM jest bardziej obciążona od większej ilości obiektów, natomiast bądźmy roztropni - są to marginalne różnice co potwierdziło się już wieloma dowodami, w tym na moim byłym serwerze (Shiveria.pl).

Nikt nie będzie tutaj faszerował map trawą 3d, bo tu nie o to chodzi. Ymir poddał by metina takim samym zabiegom, gdyby miał te środki którymi dziś dysponujemy.

Tymczasem, wrzucam kolejny filmik z mojego projektu. Tym razem jest to woda 2D. (A niech ktoś mi tylko napiszę, że powoduje ona lagi :D)

https://www.youtube.com/watch?v=MxEilaR0zjo

@Shiveria.pl

A pokryjecie koszty naprawy jak sie moja atari sfajczy od tych obciążen? xD

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde ale te mapy są zaje...biste! Nie mogę się doczekać!

@_KizioRCK_ polecam kupienie nowego sprzętu. Ku..wa jakim trzeba byc slepym zeby nie widziec napisu NOWA JAKOSC NOWA JAKOSC KWA TAK TRUDNO? OKULISTA WITA...

@Matzar czy takie cud mapki beda tez w m1 (chodzi o te efekty). Pozdrawiam! Sprzet 3,50 ghz i 8 gb ram czeka.

Opublikowano

@_KizioRCK_ polecam kupienie nowego sprzętu. Ku..wa jakim trzeba byc slepym zeby nie widziec napisu NOWA JAKOSC NOWA JAKOSC KWA TAK TRUDNO? OKULISTA WITA...

@Matzar czy takie cud mapki beda tez w m1 (chodzi o te efekty). Pozdrawiam! Sprzet 3,50ghz 8gb ram czeka

W M1 musieliśmy zrezygnować, spaliłyby się komputery.

Opublikowano

@Matzar czy takie cud mapki beda tez w m1 (chodzi o te efekty). Pozdrawiam! Sprzet 3,50ghz 8gb ram czeka

Powiem Ci że nie masz za bardzo czym się chwalić chyba że masz i7 8x3.5 chociaż to było by nie realne porównując 8gb ram z tym samym procesorem (chodzi mi o zależność do różnych procesów).

Po prostu masz komputer który powinien uciągnąć metin2 nawet z przerobionymi texturami.

Ps. w sumie po obejrzeniu do tego co na filmiku nawet tego sprzetu co masz nie potrzebujesz chyba że nie ma optymalizacji klienta (czego można spodziewać się po amatorach chodzi mi o porównywanie gdzie gra jest zoptymalizowana w maxymalnym stopniu do sprzętu typu far cry lub inne).

791f747188ac8.png

Opublikowano

Powiem ci, że na pierwszy rzut oka, to widać staranność i doświadczenie

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuje za miłe słowa :) 

Dostałem od was mase PW, dopiero teraz jestem w stanie każdemu z was odpisywać. 

Myślę, że łatwiej będzie jeżeli napiszecie do mnie poprzez gadu gadu: 49369897

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...