Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostawić Body, Czy Grać Archerem/Daggerem Lub Wepem?

Archer, Dagger czy WP?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Archer, Dagger czy WP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam na serwerze Grymuar Body 61 lvl z EQ:

Boga+7 Kd Speeda+3 i Uchyłki+3,

RIB+9 śr 4% (xD) bez UM za to 5% na krytyka z KD Krytyka i Potwora+3,

Buty na 39 +800HP,

naszyjnik+800 HP,

żelek+7...

Z tego co wiem w tym EQ mam ok. 30kk (Czyli warte jest 30kk). Skille:

3-Stronne G1, Wir M5, Aura M4, berek 8 i szarża 1...

Moim zadaniem było wbić tą postacią 61 lvl, założyć Boga, zrobić militara. Woj Body jest troszkę nudną postacią dla kogoś kto zaczął grać w Metina miesiąc po jego wydaniu w wersji PL [Ale ze mnie Weteran, nie?] i grania praktycznie ciągle Bodym...

Teraz nie wiem czy robić nową postać czy grać Bodym dalej (jednak wolałbym nową postacią pograć bo tym Bodym to się ze.... można z nudów ciągła walka o spota itp.).

Więc jaką postać mi polecacie teraz żebym nie zanudził się na 61 lvl?

Sura WP - Świetna postać do expa, jednak bardzo przypomina Body

Ninja Archer - Wbicie taką postacią Dobrego Skilla to pikuś, ale wbicie H LvL już nie... Jedyne co to że ma się satysfakcję z LvL

Ninja Dagger - Super postać, trochę dziwnie mi się nią gra... ale cóż zrobić =)

Za wyczerpujące odpowiedzi daje + ew. na życzenie - oraz 5 :)

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

Opublikowano

Radze Ci grać Sura wp :D. Nie przypomina bodego xD tylko tym , że ma czarowane ostrze . Jest dobry do expa i na większym lvl-u może być dobry do pvp . O ile bedziesz miał dobre eq .

00476731473848216898.png

Daj tego +

Opublikowano

Radził bym grać archerem bądź dagerem gdyż:

Dagger:

-Jedna z najlepszych postaci do PvP

-Ciekawy wygląd

-Nie jest to monotonna gra jak wojem

-Ninja ma najwięcej dostępnych broni )Sztylety, Miecz, Łuk)

-Jeśli się daggera dobrze rozbuduję (Odpowiednie eq także) jest on dobry też do PvM.

-W miarę tanie ku

Archer:

-Troszkę Monotonne lurowanie

-Od 65lvla baaaardzo trudno wbić lvl (bez skilli , bo jak bd używał ognistej przy np. 3 grupkach w v2 ^^ )

-Miodzio do pvp :)

-Ogólnie trudna postać do wbijania lvla, lecz miodzio do PvP :)

-Tanie ku oraz Eq (Łuki)

Prosił bym o + i 5'tke :)

Opublikowano

Ja też gram na grymuarze :) no i mam ten sam problem : P już od jakiegoś czasu męczy mnie żeby zrobić daggera...

Może mnie znasz 65 lvl nick Hax0nQ

Opublikowano

Każdy mówi ,że sura wp taka świetna ...

Owszem ,prawda ,jest świetna ...

Ale na bo nawet nie myśl ,ze będziesz expił solo :>

(chyba ,że eq warte 100kk ;*)

W dt ... no radę może sobie dasz ,ale napewno nie solo (chyba ,że skille na P i stalka +9 itd...)

Z marnego egzorcysty +9 dużo nie wyciągniesz bez buffa ;f. 1,5k to maxymalnie... z buffm moze dociagniesz 2,5 -.-

Wp odpada ,bo za trudna jest to postać (oczywiście dla hardcorów to jak najbardziej polecam ;d)

Dagger...

Owszem dobra postać ... ,ba najlepsza można by rzecz ... ;p

Raz gdy zaczynałem gre widziałem 76 ninje dagger'a to dosłownie w jinno wszystkich koxił jak chciał ... sama zasadzka 15k :) (miał skrzydła +9 ...)

No początek trudny ,ale jeśli masz dużo kasy (50kk)to myśle ,że możesz zacząć pracować jako lur na bo ^^ ...

Dt bez problemu można zaliczyć :>

Expienie solo na bo ? Można ,ale stworki bić bedziemy w nieskonczoność ... (i tak całego spotu nie uciągniesz)

na 65 z smoczkami(najlepiej +9 xD) z zasadzki na g1 może wybulisz z jakieś 5-7k :)

No więc myśle ,że to bedzie dobra postać tyle ze bedzie nam cieżko dobić 86 ,bo w red lesie bez konia to słaaabiuutko ;f

Archer ...

Do tej postaci to ja moge się uczepić ,że expienie to przekleństwo archera ;f ...

Jednak ma on takie skille i takie łuki ,że każdego wojownika miażdzą :)

Oczywiście z bm'em to sobie da razde 1,2 (omdlenie z trutki ,podchodzisz ognista ,potem deszcz strzal )

Aha jeszcze marmurki (bym zapomniał) dla arche. marmurki to exp ...

Robisz dobre eq (wydasz gdzieś koło 70-100kk) i na 42 lecisz na v2 i expisz solo :> ... nie zapomnij ,żeby polimforie jakoś na g + zrobić ;d

Postać moim zdaniem bardzo trudna i cięzka ,ale wbicie na niej 75+ i radoś z zabijania nawet wojowników z +86-90 levla to sama radocha ;***

Jeszcze jeden minus to taki ,że na archerku jest trudno zrobić krytyk ;f (idk. why)

Nie wiem jak ty to tam sobie rozegrasz ,ale ja bym brał jednak tego dagger'a ^^

pedo-dog.gif

Opublikowano

YYYy co WP trudna? Grałeś bo chyba nie... I po co egzor+9? Nie mozna kupić fms'a+9 srednie 35/40+? Ja gram WP i polecam ci postać.

Opublikowano

Jak koniecznie chcesz grać czym innym to najpierw go podexp w v2 do jakieguś tam lvla i kup eq bo nie ma co się pierdzielic a tak to polecam surą wp

lub bm(tanie ku najleprzy do PvP)

Opublikowano

Również polecam daggera. Bardzo zwinna i dynamiczna postać. Ma bardzo mocne skille i stosunkowo tanie. Exp na 70 + też ładnie wygląda. Bronie na 70 i 75 nie potrzebują pereł na +7/8/9 co jest wielkim plusem. Mogę cię zapewnić, że po wbiciu 61lvla nie znudzi ci się ona wręcz przeciwnie. Pvp zaczyna od 54lvla (3emka) a najlepiej sobie radzi na 65+ (smocze ew. błyski). Skille na G i już się wymiata.

Opublikowano

WP i jedziesz buildem:

Aura -> Ochronka -> Strach -> Wir -> Palec

I ci się będzie miło expiło :)

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Polecam daggera z powodu że sam mam go na 30 lvl kozy +9 czerwonej mrówki +9 i inne duperele ja bym powiedział prosto zrobić sobie daggera i kupić troche yang na allegro i robić eq wtedy wbijać proste :) napewno niektórzy się nie zgodzą ze mną ale to jest sposób prosty.. :D :D :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...