Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 2200 zł

Lisowsky✌

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze!

Potrzebuję zestawu przeznaczonego w głównej mierze do gier opartego na procesorze i5 4460 i płycie głównej z chipsetem B85 za 2200 zł. Zestaw będę zamawiał za 2-3 dni. Chciałbym pograć w Wiedźmina 3 i najnowszego Battlefronta bez spadków poniżej 30 FPSów. W przeciągu tego roku będę kupował lepszą grafikę.

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

najlepiej zastosuj się do wzoru.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?Do czego ma służyć komputer?Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
najlepiej zastosuj się do wzoru.
Zastosowałem się do wzoru. Po prostu odpowiedziałem na te pytania w formie pojedyńczej wypowiedzi.

Nie chcę nic podkręcać, mam już windowsa 8.1, a co do monitora to nie pamiętam nazwy modelu.

Opublikowano

Zastosowałem się do wzoru. Po prostu odpowiedziałem na te pytania w formie pojedyńczej wypowiedzi. Nie chcę nic podkręcać, mam już windowsa 8.1, a co do monitora to nie pamiętam nazwy modelu.

Dysk: Toshiba 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache
Zasilacz: Antec VP 500 - 500W
Procesor: Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX
Obudowa: SilentiumPC Brutus S30 Pure Black
Płyta główna: ASRock B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, DVI, D-Sub, mATX
Pamięć: Crucial Ballistix Sport, 8GB (2x4GB), 1600MT/s, DDR3, CL9
Karta graficzna: Gigabyte Radeon R7 360OC 2GB DDR5 (128 Bit)
~2225zł
http://www.morele.net/inventory/info/yHsfsx/

taniej ciężko bo np. za 5 zł mniej masz tańsze pamięci, ale masz już cl11 to chyba 5 zl warto dołożyć. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dysk: Toshiba 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache
Zasilacz: Antec VP 500 - 500W
Procesor: Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX
Obudowa: SilentiumPC Brutus S30 Pure Black
Płyta główna: ASRock B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, DVI, D-Sub, mATX
Pamięć: Crucial Ballistix Sport, 8GB (2x4GB), 1600MT/s, DDR3, CL9
Karta graficzna: Gigabyte Radeon R7 360OC 2GB DDR5 (128 Bit)
~2225zł
http://www.morele.net/inventory/info/yHsfsx/
taniej ciężko bo np. za 5 zł mniej masz tańsze pamięci, ale masz już cl11 to chyba 5 zl warto dołożyć.
Dzięki za zestaw, czy nie dałoby się wsadzić tam jakiegoś GTXa, a nie radeona? Powiedzmy, że mogę przekroczyć limit o max. 50
Opublikowano

Dzięki za zestaw, czy nie dałoby się wsadzić tam jakiegoś GTXa, a nie radeona? Powiedzmy, że mogę przekroczyć limit o max. 50

najtańsza, lepsza wydajnościowo karta: 

http://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-750-ti-2gb-gddr5-128-bit-426018336-3088-630817/

jeden wiatrak i pewnie temperatury nie będą za ciekawe, ale na tym radeonie by było tak samo. dołóż ten hajs na gainwarda, wstaw go do swojego zestawu i do przodu.

Opublikowano

najtańsza, lepsza wydajnościowo karta:

http://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-750-ti-2gb-gddr5-128-bit-426018336-3088-630817/
jeden wiatrak i pewnie temperatury nie będą za ciekawe, ale na tym radeonie by było tak samo. dołóż ten hajs na gainwarda, wstaw go do swojego zestawu i do przodu.
Gainwarda?

Jeśli to ma jakieś większe znaczenie to może być inny procek z serii i5, byleby nie dostawał znacząco od tego.

Opublikowano

Gainwarda?

Jeśli to ma jakieś większe znaczenie to może być inny procek z serii i5, byleby nie dostawał znacząco od tego.

tak, gainwarda. nie ma innego procka tak opłacalnego wydajność/cena są gorsze, ale o kilkaset MHz no i warto schodzić z 10 złotych tylko dlatego? gdyby to był koszt +/- 50 złotych to jeszcze w miare by się opłacalo, a tak to nie. 

Opublikowano

tak, gainwarda. nie ma innego procka tak opłacalnego wydajność/cena są gorsze, ale o kilkaset MHz no i warto schodzić z 10 złotych tylko dlatego? gdyby to był koszt +/- 50 złotych to jeszcze w miare by się opłacalo, a tak to nie.

W sumie jak tak oglądam tego radeona to nie jest zły i myślę, że wezmę ten zestaw, nie mogę dołożyć aż tyle do karty. W przeciągu 7-8 miesięcy i tak będę miał zamiar zmieniać na gtx 950/960.

Teraz nurtuje mnie jedynie 1 pytanie, na ilu (w przybliżeniu) FPSach pociągnie to wiedźmina 3/battlefronta i na jakich ustawieniach?

Opublikowano

Prorokami nie jesteśmy, jeśli nie mamy zestawu w łapach to nie ocenimy wydajnośći.

Na 750ti wieśiek nisko/średnie powyzej tych 30fps powinno być.

A jeśli możesz rociągnąć budżet o 30zł to bierz wersję palita.

http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-750-ti-2gb-ddr5-128bit-ne5x75tt1341f-632003/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...