Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acer Liquid Z500 - zmiana systemu na Lollipop 5.1.

Gość RakNieBoRak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Potrzebuję pomocy, jak zainstalować najnowszego Androida na telefon, nie mając zakładki "Aktualizacja" w ustawieniach?

Znalazłem taką stronę: http://forum.xda-developers.com/android/development/firmware-recovery-root-roms-acer-liquid-t3143318

Tylko teraz kolejne pytanie... Jak zrobić?! Nie umiem zrobić nic w telefonie, nie patrząc się w video-tutorial. :s

Dzięki. :v

//Aktualny system to KitKat 4.4.3.

//Razeer123

Opublikowano

Na tej stronie wszystko jest opisane co i jak masz zrobić. Robiłem to już z 10 razy według tego co jest właśnie na tej stronie (tylko do innego telefonu) i wszystko działa. Robisz rota, wgrywasz recovery i potem room. 15 min roboty. Linki też są na stronie do recovery/romu.

Opublikowano

Na tej stronie wszystko jest opisane co i jak masz zrobić. Robiłem to już z 10 razy według tego co jest właśnie na tej stronie (tylko do innego telefonu) i wszystko działa. Robisz rota, wgrywasz recovery i potem room. 15 min roboty. Linki też są na stronie do recovery/romu.

Nie ma żadnego video poradnika xD:s Spróbuje tak.

Czy dane w telefonie (zdjęcia, kontakty) się usuną?

Opublikowano

Nie ma żadnego video poradnika xD:s Spróbuje tak.

Czy dane w telefonie (zdjęcia, kontakty) się usuną?

Tak bo potem po wgraniu nowego romu musisz zrobić hard reset (jest to zalecane). Jak nie zrobisz to telefon się może wieszać lub coś może nie działać. Dane zostają tylko na karcie pamięci. A nie możesz zaktualizować przez ''aktualizacja'' w ustawieniach bo pewnie ten telefon nie dostał androida 5.0. A te romy na stronach są robione przez użytkowników i w cale nie są gorsze od tych robionych przez producenta. 

Opublikowano

Tak bo potem po wgraniu nowego romu musisz zrobić hard reset (jest to zalecane). Jak nie zrobisz to telefon się może wieszać lub coś może nie działać. Dane zostają tylko na karcie pamięci. A nie możesz zaktualizować przez ''aktualizacja'' w ustawieniach bo pewnie ten telefon nie dostał androida 5.0. A te romy na stronach są robione przez użytkowników i w cale nie są gorsze od tych robionych przez producenta.

Tylko jest jeden problem - Ja nie mam zakładki "Aktualizacja" w telefonie. xD

Opublikowano

To musisz wgrać custom ROM, tak jak jestem tam opisane.

A co to jest? :v Będę musiał to potrzebować aby użyć karty pamięci?

4703914549276191010629.png

Opublikowano

Wrzucasz recovery na karte pamięci i instalujesz, potem custom rom i instalujesz. Tam masz opisane jak. Tylko musisz jakiś rom znaleźć bo te linki padły.

Opublikowano

1. Znajdujesz swój ROM.

2. Wgrywasz recovery (według poradnika).

3. Uruchamiasz w recovery, flashujesz ROM (po czyszczeniu telefonu wipem).

4. Gotowe.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...