Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do 4k

Endziu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukam laptopa do 4k(oczywiście z małym buforem od tej ceny). Preferowany rozmiar to 15,6 cala, myślałem nad Lenovo Y700-15, ale mam wątpliwości co do jakości Lenovo i odstrasza mnie ta matryca.

System obojętny, bo i tak robiłbym czystą instalację win7, laptop będzie noszony na uczelnię, używany do projektowania w oprogramowaniu typu CAD, MATlab itd. Czasami oczywiście jakieś gry typu wiesiek 3, gta 5 lub jakieś mało wymagające MMO. Miło by było gdyby trzymał trochę na baterii, oczywiście nie oczekuję cudów, ale te 3 godziny przy średnim obciążeniu i niskiej jasności, to powinien wytrzymać. Waga nie jest kryterium, bo pół kilo w tą czy w tą nie robi mi najmniejszej różnicy.

Poczytałem o lenovo i jednak będę unikał tej marki jak ognia, da się dostać coś ciekawego od MSI w tej cenie?

Opublikowano

@Endziu

Acer VN7-591G i7-4720HQ/8GB/1000+8/Win8 GTX960M FHD

Matryca FULL HD IPS dobrej jakości. Podświetlana klawiatura, dobrze wykonania smukła obudowa , elegancki wygląd, dobra jakość dźwięku, miejsce na dysk SSD m2 (czyli możliwość zamontowania oby dysków wewnątrz laptopa – wygoda). 

ASUS GL552VW-CN019T-8 i5-6300HQ/8GB/1TB/Win10X GTX960

Nowość od Asusa, ma procesor 4 rdzeniowy oraz przyzwoita grafike. Matowa matryca FULL HD IPS dobrej jakości, obudowa dobrej jakości wykonanie przy tym ładna stylistyka, dużym plustem jest miejsce na dodatkowy dysk SSD m2 

Lenovo Y700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M FHD

Matryca FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, sztywność obudowy przy tym smukła, elegancka obudowa, bardzo dobre głośniki JBL, , przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów,  dobre osiągi na baterii.  Dobry i uczciwy stosunek możliwości do ceny

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...