Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi 2016

PFFP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie gralem ostro w csa okolo grudnia zrobilem sobie przerwe i niedawno wrocilem do gry ranga mi znikla:/ wiec zagralem mecz po wygranym meczu dalo mi ak47 kiedy mialem lema..... Poziom gry jest zerowy mowie sam do siebie.... Gdy gramy po tt to typki na czas nie paczaja i jest 10sek do konca rondy a te mongoly ida dopiero juz nie wspomne o lataniu z bomba w dziwne miejsca....(np b czyste a typ z paka leci do sklepu lub poszedl sam na mida (mirage))

I mam pytanie dlaczego mi dalo na tak zerowy poziom?

Opublikowano

Bo był nerf na rangi -,- tera jest jak na początku cs:go. Trudniej wbić tera wymarzoną rangę np ja miałem ak i spadłem do elite silver. 

Opublikowano

@up dobrze mówi. Teraz każdy zasługuje na swoją rangę. Boostowany szybciej spadnie. Ja spadałem z lem do le i teraz skill mnie dopadł i poluję na awans.

Opublikowano

jedyne co sie zmienilo to twoj obrazek na profilu =) grasz na takim poziomie jakim grales wczesniej

Opublikowano

przeczytajcie to co autor napisał  i dopiero się wypowiadajcie. Tutaj nie chodzi o to,  że autor spadł z rangi przez przegrywanie, a to, że po odblokowaniu nieaktywnej rangi jego ranga spadła. 

Sam osobiście nie wiem do końca jak działa system w momencie kiedy nasza ranga zniknęła, ale wydaje mi się, że to jest zależne od długości nieaktywności w mm. Ja na swoim drugim koncie nie grałem przez 2 miesiące i tam miałem lema (bardzo duży win streak na poziomie 5 wygranych meczy i dobrych statystykach, więc ranga była na tyle umocniona, że nawet jakbym przegrał to bym nie spadł.) Po tej przerwie kiedy zagrałem mecz żeby sobie odblokować rangę, dostałem kałacha w laurach. Poziom sam zauważyłem, że był dużo niższy, ale nie spodziewałem się takiego spadku z rangi. Tak jak napisałem może to być zależne od przerwy- czym dłuższa tym większy spadek, albo może tak jest specjalnie ustawione żeby po nieaktywności powiedzmy +miesiąc spaść o przynajmniej 2-3 rangi.

Ciekawostka: zauważyłem też, że ranga zniknęła mi po 28 dniach, a nie miesiącu jak to było mówione.

Opublikowano

Jak nie grałeś przez miesiąc ranga spada o 2 jeśli wygrasz mecz, jeśli przegrasz to o 3. Jeśli przerwa trwała dłużej to po wygranej o 3 rangi spadasz, a po przegranej o 4 i itd (też zależy to od k/d). Testowałem to. Nie grałem miesiąc wrzuciło mnie do mg2, potem znowu nie grałem bo ten poziom był dla mnie śmieszny i wrzuciło mnie do goldzików gdzie poziom jest jeszcze mniejsze i większość wyzywa mnie o cheatera i wychodzi z meczu i dostaje bana. Ranga znika równo bo 30 dniach. Wchodziłem na konto po 27/28/29 dniach i ranga nadal była.

Opublikowano

Jak nie grałeś przez miesiąc ranga spada o 2 jeśli wygrasz mecz, jeśli przegrasz to o 3. Jeśli przerwa trwała dłużej to po wygranej o 3 rangi spadasz, a po przegranej o 4 i itd (też zależy to od k/d). Testowałem to. Nie grałem miesiąc wrzuciło mnie do mg2, potem znowu nie grałem bo ten poziom był dla mnie śmieszny i wrzuciło mnie do goldzików gdzie poziom jest jeszcze mniejsze i większość wyzywa mnie o cheatera i wychodzi z meczu i dostaje bana. Ranga znika równo bo 30 dniach. Wchodziłem na konto po 27/28/29 dniach i ranga nadal była.

Mi ranga zniknęła po 3 tygodniach. I ten Twój system jakiś dziwny jest, ja po 1,5/2 msc. wygrałem 1 mecz kerując wszystkich i dostałem rangę o 5 niższą, więc coś Ci się nie sprawdziło.

Jak dla mnie to po prostu zawyżyli wymagane punkty elo, czy jak to tam mają. Np. poziom elo starego mge to teraz g2/3 i jak ktoś miał tę rangę to ma właśnie to elo, co teraz g2/3 i jak wygra mecz to taką rangę dostanie. Tak samo z tymi spadkami. Ludzie spadali, bo mieli zawyżone elo, a gdy się ono zrównało to już nie spadają po 1 meczu.

tenor.gif

Opublikowano

Widzę, że znawcy się tutaj znaleźli przedawniony LEM 1 lose 1 win i znowu LEM ( :

Po prostu mogło Ci niewiele brakować do awansu do smfc i miałeś duże elo ^^. Grałeś sam, czy z kimś?

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...