Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Refine_set2/Refine_proto/refine_proto2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio zainteresowałem się "bugiem" który polega na tym, że :

Od pewnego do pewnego numerku ulepsza kowal, bodzio i dt 

a dalej ulepsza tylko sura. 

Nie wiem jak jest w nowych plikach ale na starych w item_proto jest tabelka refine_set (no wpisujemy tam numerek przy itemku, jaki "schemat" ulepszania dla tego itemka ma byś zastosowany),  i refine_set2.

Jak pewnie, nie tylko ja zauważyłem, to "refine_set2" ma ciągle wartość 0.

Pomyślałem, że jeżeli jest refine_set, i do niego odwołuje się refine_proto, to można stworzyć refine_proto2, do którego odwoływałoby się refine_set2.

Ale no wiadomo, że nie jest to takie proste, bo oprócz skopiowania refine_proto, i zmieniena nazwy na refine_proto2, trzeba wprowadzić zmiany po stronie servera jak i po stronie klienta. 

Po co to wszystko? A no właśnie po to, że jeżeli byśmy mieli refine_proto i refine_proto2, to moglibyśmy w ten sposób zaradzić problemowi i moglibyśmy ulepszać nawet epiki za pomocą metalu, bodzia czy też u kowala :) co dało by fajne efekty i gracze na serverze nie musieliby latać do sury, żeby coś ulepszył.   :)

Ale no problem polega na tym, że do końca tego nie potrafię zrobić, to jak już pisałem zmiany trzeba wprowadzać (przynajmniej tak mi się wydaje) po obu stronach, jak i po stronie klienta, tak i po stronie servera. 

Po stronie servera, udało mi się trochę poszperać i znalazłem refine_proto. pomyślałem, że to skopiuje i zmienię nazwę na refine_proto2. 

Wygląda to tak : 

18410078866325973348.png

Teraz tylko klient :D ale nie mam bladego pojęcia gdzie to mogłoby być :)

Ps : Myślę sobie, czy np nie lepiej w item_proto, stworzyć nową tabelkę o nazwie np. refine_set3 

i żeby działało to jak.. refine_set, czyli odwoływało się np. do nowego refine_proto3, bo wydaje mi się jednak, że w intem_proto, refine_set2 czemuś służy :p Ale nie wiem do czego, sorko wszędzie są 0. 

Osoby które trochę to ogarniają, i chcą się tu udzielić to śmiało, może uda się to ogarnąć razem :)

( jeżeli odpisujesz, to nie cytuj tematu-po prostu niepotrzebne zasyfianie niczemu nie służy :) )

Edit : Pomyślałem sobie, że byłoby można stworzyć item_proto2  i w nim zmienić nazwy z refine_set na refine_set 3 i z refine_set2 na refine_set4. Podzielić pierwsze item_proto na pół, ( w tym sensie, że te itemki które chcemy to do niego wrzucimy) i zrobić nowy refine_proto2 Tylko to jest już troszkę zabawy, ale jak ktoś pomoże to przez miesiąc lajkami sypię :D

Po prostu nie wiem, jak to zmienić od strony serwera i od strony klienta, żeby to śmigało tak jak opisałem u góry :) Jak ktoś chce podziałać wspólnie, to pisać :) Może się czegoś wspólnie dowiemy, bo ja np nie wiem gdzie jest item proto w kliencie, to znaczy wiem, że jest plik item proto w locale w folderze pack, i że jest tam item list, ale nie wiem jak ten plik otworzyć/rozpakować :) I np jak stworzyć tam item_proto2 :) 

Opublikowano

Ja tam mam ulepszanie metalem i jednocześnie można u kowala. Refine_set2 nigdy nie używałem i nie rozumiem sensu tego tematu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...