Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile uciągnie ta maszyna pod serwer EasyHC? Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chcę zasponsorować maszynkę pod serwer typu easyhc (Nie jeszcze nie mam odpowiedniej osoby. Szukam takowej) i kieruję do was kilka podstawowych pytań:

Na co stać tą maszynę:

wjnjiq.jpg

1. Ile uciągnie graczy bez lagów przy podstawowych pluginach na serwerze easyhc bądź mediumhc

2. Czy ta maszyna jest dobra, jeśli nie to jaką inną o podobnych parametrach znajdę do powiedzmy.. 250zł ?

Liczę na szybką odpowiedź ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

Opublikowano

Tylko 100 :/ ?

@edit: 

a to ?

gs087w.jpg

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

Opublikowano

Jeśli pluginy na serwerze będą dobrze skonfigurowane i nie będzie na nim obszernych skryptów wykonujących zmienną co sekunde to jak dla mnie starczy na 150-200 graczy. 

Opublikowano

Plguiny typowe dla serwera easyhc... Wiesz.. funnyguilds, jakieś dodatki urozmaicające grę. Na prawdę same podstawy. 

@edit: no i muszę znaleźć kogoś kto się tym będzie zajmować bo ja nie mam totalnie czasu. Kogoś kto zna się na rzeczy, dobrze skonfiguruje maszynę, jak będzie trzeba to naniesie optymalne poprawki na pluginy etc.

Opublikowano

Plguiny typowe dla serwera easyhc... Wiesz.. funnyguilds, jakieś dodatki urozmaicające grę. Na prawdę same podstawy. 

@edit: no i muszę znaleźć kogoś kto się tym będzie zajmować bo ja nie mam totalnie czasu. Kogoś kto zna się na rzeczy, dobrze skonfiguruje maszynę, jak będzie trzeba to naniesie optymalne poprawki na pluginy etc.

O Neuron XDD Siemano ;d Kupe lat.

Co do maszyny.. To już wszystko zależy od konfiguracji pluginów.

Powinna wytrzymać 300 osób bez najmniejszych problemów.

Weź pod uwagę też to, że jak ktoś ,,nawali" pluginów i mega wydajnych skryptów to może być tak, że nawet 100 nie ogarnie.. :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL heh no racja.. trochę czasu minęło :)

Takie informacje budują we mnie motywację. Teraz tylko znaleźć kogoś .. hm.. odpowiedniego :)

Opublikowano

@UP Moim zdaniem nie dawać od razu maszyny co uciągnie np. 300 graczy jeżeli nie będzie ich...

Lepiej kupić do 150/200 i jak będzie pełen po miesiącu kupić nowa maszynę co uniesie do np. 450 graczy.

Jeżeli chcesz robić serwer do 400 graczy musisz myśleć nad sektorami ;c.

Zobacz skype mam do ciebie pytanie : ).

Opublikowano

Ze swoje jego doświadczenia wiem, że może 150 osób uciągnie :) Jak masz używać funnyguilds! Oczywiście aby była płyna gra 

Opublikowano

Więc na to jest prosta kalkulacja 120mb=1slot zachowaj z 3 GB na resztę roboty serwera ;)

Więc na to jest prosta odpowiedź, wydajności serwera nie przelicza się przez ilość RAM'u na gracza, bo to skrajny idiotyzm. :*

#topic: przy odpowiedniej konfiguracji około 200-250 slotów powinno pójść przy tej drugiej z dyskami SSD. Tej z HDD nie bierz, bo nawet 100 Ci nie uciągnie przy większym przepływie danych. HDD'ki są za wolne.

5465845486.png

Opublikowano

Dzięki za rady Panowie!

Opublikowano

Już jednej osobie w jakimś temacie napisałem, lecz napiszę jeszcze tutaj. Intel Xeony to dobre procesory pod serwery minecraft. Tak jak wspomniał Risen, Pamięć RAM nie sugeruje, że na serwer wbije 10000 graczy.32GB Ramu to sporo pamięci, a przy takiej przestrzeni dyskowej powiem, że ta maszyna przy dobrej konfiguracji może uciągnąć 300-400 graczy. Skąd to wiem? Mam kolegę, który posiada baaardzo podobną maszynę i na spokojnie te 300 graczy uciąga bez lagów ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jezeli masz dobrze zrobione pluginy do 500 graczy spokojnie

Co to za odkopy? :O

Co ty mówisz?!?!?!

180 maks przy bezbłędnej konfiguracji.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...