Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót po 4.8 - bard pvp/pve gear

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Cześć.

Wróciłem już na dłużej do AIONa i mam kilka pytań, które spowodowane są aktualizacją do 4.8. 

Obecny set: BM

1. Jaki set pod PVE zbierać? Dalej ten za AC czy są już jakieś odpowiedniki? 

2. Który set do PVP? Opłaca się kupować cały w Sanctum za Ceranitowe Medale i AP? 

3. Na jakich instancjach (i czy można na solo instancjach) lecą stygmaty? 

Opublikowano

1.PvE to jak najbardziej kata, później endgame to chyba makarna.

2.Pytanie jaką masz rangę, ale nadal jest to jeden z lepszych setów PvP.

3.Na solo instach nie lecą, tylko i wyłącznie na makarnie. poszukaj na LFG czasem ludzie szukają grupy, bo to nie jest robienie insty tylko zabijanie kilku mobków i masz stygmę i 2x prastary kamień. 

Arcymistrz
Opublikowano

1.PvE to jak najbardziej kata, później endgame to chyba makarna.

2.Pytanie jaką masz rangę, ale nadal jest to jeden z lepszych setów PvP.

3.Na solo instach nie lecą, tylko i wyłącznie na makarnie. poszukaj na LFG czasem ludzie szukają grupy, bo to nie jest robienie insty tylko zabijanie kilku mobków i masz stygmę i 2x prastary kamień. 

1. Z Kata może być ciężko, bo bez konkretniejszego seta ciężko się dostać. Dlatego pytałem o AC. Jednak chodziło Ci o AC, nvm.

2. Rank 1, raczej ze wbiciem oficera do czasu zebrania cera nie byłoby większego problemu.

3. okok

Opublikowano

Cześć.

Wróciłem już na dłużej do AIONa i mam kilka pytań, które spowodowane są aktualizacją do 4.8. 

Obecny set: BM

1. Jaki set pod PVE zbierać? Dalej ten za AC czy są już jakieś odpowiedniki? 

2. Który set do PVP? Opłaca się kupować cały w Sanctum za Ceranitowe Medale i AP? 

3. Na jakich instancjach (i czy można na solo instancjach) lecą stygmaty?

1. PvE najszybciej set za AC uzbierasz bo leci ich dość dużo i spadły z ceny. Potem oczywiście set z Hyperiona. Rentus jest drogi i nie opłacalny. Lepiej pomęczyć się na kacie zrobić set i potem ewentualnie przerobić go na wersje Enhanced. To jest end game set PvE + przerabiając nie tracisz kamyków / GS więc zawsze do przodu.

2. Zależy od rangi. Jeśli masz BM i masz "Parcie" to szybko wbijesz Officera 2 wtedy kupisz dobry set za małą ilość cera i ap (do wbicia rangi już uzbierasz na full set) jeśli jednak wolno idzie Ci zbieranie HP no to kup set na Rank 1.

Są 3 sety. I Mityczny -> Baaaardzoooo drogi nawet o nim nie myśl.

II. Eternal tani -> Nie ma bonusów za ilość ubranych partów tak zwany set bonus. Tzn jak ubierzesz 3 party tego setu dostaniesz bonusowe staty za kolejne party kolejny bonus i za cały set. Nie jest to dużo ale jak zliczysz z całego setu to już coś.

III. Eternal średnio drogi - > Posiada staty jak ten tani + ten bonus opisany wyżej,

Który set wybierzesz zależy od Cb i od tego ile grasz i co robisz w tej grze. Bo jak np. nie chodzisz na siege to za officerke albo droższy rank1 nawet się nie bierz.

3. Tutaj to powiedzieć że stigmy lecą na instach to przesada :)

W teorii mogą dropnać z Rentusa i Refuge of the Rune Tribe (mnie os tam chodzi bo dropi 1 itemk na cała grupe a na rentusie możesz mieć 2x na os.) Ale drop jest bardzo mały. Większość stigm jest z altów ludzi. Robią nową postać idą na jedno razowy Quest na makarme i dostają losową stimge dla swojej klasy. I szczerze słyszałem że więcej os dropneło boxa z stigma na Akaron bijąc mobki niż z Rentusa.

Jeśli nie masz kasy nie inwestuj w Stigmy na razie. w 4.9/5.0 mają dodać drop stigm do SWB PvE i jakiejś insty solo którą robisz raz dziennie. Więc jeśli ktoś jest nowym graczem nie ma sensu kupować stigm lepiej poczekać.

Opublikowano

1. PvE najszybciej set za AC uzbierasz bo leci ich dość dużo i spadły z ceny. Potem oczywiście set z Hyperiona. Rentus jest drogi i nie opłacalny. Lepiej pomęczyć się na kacie zrobić set i potem ewentualnie przerobić go na wersje Enhanced. To jest end game set PvE + przerabiając nie tracisz kamyków / GS więc zawsze do przodu.

2. Zależy od rangi. Jeśli masz BM i masz "Parcie" to szybko wbijesz Officera 2 wtedy kupisz dobry set za małą ilość cera i ap (do wbicia rangi już uzbierasz na full set) jeśli jednak wolno idzie Ci zbieranie HP no to kup set na Rank 1.

Są 3 sety. I Mityczny -> Baaaardzoooo drogi nawet o nim nie myśl.

II. Eternal tani -> Nie ma bonusów za ilość ubranych partów tak zwany set bonus. Tzn jak ubierzesz 3 party tego setu dostaniesz bonusowe staty za kolejne party kolejny bonus i za cały set. Nie jest to dużo ale jak zliczysz z całego setu to już coś.

III. Eternal średnio drogi - > Posiada staty jak ten tani + ten bonus opisany wyżej,

Który set wybierzesz zależy od Cb i od tego ile grasz i co robisz w tej grze. Bo jak np. nie chodzisz na siege to za officerke albo droższy rank1 nawet się nie bierz.

3. Tutaj to powiedzieć że stigmy lecą na instach to przesada :)

W teorii mogą dropnać z Rentusa i Refuge of the Rune Tribe (mnie os tam chodzi bo dropi 1 itemk na cała grupe a na rentusie możesz mieć 2x na os.) Ale drop jest bardzo mały. Większość stigm jest z altów ludzi. Robią nową postać idą na jedno razowy Quest na makarme i dostają losową stimge dla swojej klasy. I szczerze słyszałem że więcej os dropneło boxa z stigma na Akaron bijąc mobki niż z Rentusa.

Jeśli nie masz kasy nie inwestuj w Stigmy na razie. w 4.9/5.0 mają dodać drop stigm do SWB PvE i jakiejś insty solo którą robisz raz dziennie. Więc jeśli ktoś jest nowym graczem nie ma sensu kupować stigm lepiej poczekać.

Ile kosztuje droższy rank1, który daje bonus za set?

Nie mogę go skojarzyć, albo... ile kosztuje zamiana zwykłego soldiera1 na ten "ulepszony" z bonusami za set?

Opublikowano

Set na Rank 1 jak dla mnie (Plate) Guardian Executor's Holy Breastplate  http://aiondatabase.net/en/item/110601458/ - Klata milion ap, reszta części po około 600k ap. Ogólnie trzeba mieć około 2 mln ap'ków. Kalkulacja na szybko :P

Świetna kalkulacja skoro mamy 5 elementów pancerza, klata 1kk, reszta po 600k :P

4,1kk AP kosztuje set dla soldiera1 + około 160 ceranitów 

Opublikowano

Hehe sry nigdy nie byłem dobry z algebry :P sam zacząłem zbierać na ten set teraz i chyba po prostu gdzieś w podświadomości chciałbym żeby tyle kosztował :D

Opublikowano

Hehe sry nigdy nie byłem dobry z algebry :P sam zacząłem zbierać na ten set teraz i chyba po prostu gdzieś w podświadomości chciałbym żeby tyle kosztował :D

Jaka to algebra?

Podstawowe mnożenie. 

600x4 to raczej nie jest 120 :P

Btw. jak jest tutaj ktoś z Barusa, albo innego serwera niż Deyla - Ile u Was trzeba HP na Oficera2? Na Deyla jest to około 86k HP

Opublikowano

Ely - 29956

Asmo - 27078

Oczywiście na dzień dzisiejszy.

Polecą tą stronę LINK   Zaawansowane statystki HP wszystkich graczy z każdego serwera GF.

Arcymistrz
Opublikowano

Jak to jest teraz z Underground Katalam? Wejścia tylko w środę/czwartek/piątek czy jest jakiś inny sposób? Macie może mapkę z tp? Wyrzuca z UK, jak kończy się możliwość wejścia w pozostałe dni?

Opublikowano

Jak to jest teraz z Underground Katalam? Wejścia tylko w środę/czwartek/piątek czy jest jakiś inny sposób? Macie może mapkę z tp? Wyrzuca z UK, jak kończy się możliwość wejścia w pozostałe dni?

Jest specjalny rift żeby się tam dostać. Respi się w Akaron / Vengar / Signi w dni które podałeś ale nie pamiętam w jakich godzinach niestety. W UG co prawda nie można stawiać kiksów i nie ma scroli ale możesz się tam zbindować i wtedy kiedy chcesz możesz tam wrócić returnem. Ale raczej nie opłaca się tam farmić. Może jak nie masz setu i dużo czasu to tak, z racji że nie będzie tam ely bo mają własne UG ale żeby zarobić tam to trzeba mieć szczęście i czas.

Arcymistrz
Opublikowano

Jest specjalny rift żeby się tam dostać. Respi się w Akaron / Vengar / Signi w dni które podałeś ale nie pamiętam w jakich godzinach niestety. W UG co prawda nie można stawiać kiksów i nie ma scroli ale możesz się tam zbindować i wtedy kiedy chcesz możesz tam wrócić returnem. Ale raczej nie opłaca się tam farmić. Może jak nie masz setu i dużo czasu to tak, z racji że nie będzie tam ely bo mają własne UG ale żeby zarobić tam to trzeba mieć szczęście i czas.

W takim razie w jaki sposób wyfarmić AC potrzebne na set do PVE?

//Poza solo instancjami nic mi do głowy oprócz UK nie przychodzi, chyba że nie ma już tam daily/weekly questów. 

Opublikowano

Chaos Riffty.

Respią się prawie codziennie o 19.00 (chyba tylko w piątek się nie respią). Z jednego mobka masz boxa z którego może polecieć Ci 50 AC.

Chodząc tam z legionem w PT i farmiać mobki średnio mamy po 20 skrzynek na głowę i średnio to 200-300 AC wypada. + Lecą kompozyty  / BM  / Ancient mana. Średnio z takich 20 boksów poza AC i BM masz 100kk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...